Japán kések

összesen 78 termék
Szakácskés SAMURAI 20 cm, Dellinger
57 790 Ft
DNGRSXLKHP8
Zöldségkés SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Japán tanto kés RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
46 440 Ft –12 %
40 460 Ft
FDCK8175321
Japán Gyutoh kés 5000MCD 24 cm, Miyabi
259 530 Ft
MB34373241
Kínai kés ZEN 18 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
108 090 Ft
YAX35519
Japán kés GOURMET 17 cm, Wüsthof
37 090 Ft
WU1035046017
Japán szeletelőkés SUJIHIKI 5000MCD 67 24 cm, juharfa, Miyabi MB34400241
Japán zöldségkés SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi
156 600 Ft –21 %
122 620 Ft
MB34381141
Japán SANTOKU kés 5000FCD 18 cm, Miyabi
124 820 Ft
MB34684181
Japán szakácskés NAKIRI CUBE 20 cm, ebenfa, Dellinger DNGRXZB578
Japán zöldségkés OLIVE 17,5 cm, olajfa markolattal, Forged FORGEDSDV305256
Japán szeletelőkés SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi
241 570 Ft
MB34378241
Japán kés Nakiri CLASSIC IKON 17 cm, Wüsthof
69 090 Ft
WU1030332617
Japán kés KIRITSUKE RAN PLUS 20 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
98 190 Ft
YAX36634
Japán kés NAKIRI RAN PLUS 18 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
93 290 Ft
YAX36604
Japán kés KIRITSUKE ZEN 20 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
76 890 Ft
YAX35534
Fel
További termékek

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését