Csontozókések

összesen 24 termék
Csontozó kés CLASSIC 16 cm, Wüsthof
43 120 Ft
WU4603
Csontozó kés SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 13 cm, Dellinger DNGRKHOK55B
Szeletelő kés SAMURAI 10 cm, Dellinger
17 690 Ft
DNGRSXLKHP35
Csiszolókés ROSE WOOD DAMASCUS 7 cm, Dellinger
17 200 Ft
DNGRXZB27RW3
Csiszolókés OLIVE 8,5 cm, Forged
20 980 Ft
FORGEDSDV305102
Csontozó kés SANDVIK RED NORTHERN SUN 16,5 cm, Dellinger DNGRKH202
Csiszolókés 1905 9 cm, F.Dick
24 170 Ft –14 %
20 610 Ft
FDCK8194709
Csontozó kés RAN PLUS 15 cm, fekete, Yaxell
65 390 Ft
YAX36606
Japán csontozó kés EYES 14,5 cm, Dellinger
26 140 Ft
DNGRSXLKHAUS65
Csontozó kés SEBRA 16 cm, Forged
27 950 Ft
FORGEDSDV625037
Csiszolókés SEBRA 8,5 cm, Forged
20 980 Ft
FORGEDSDV625006
Csontozó kés CLASSIC 18 cm, Wüsthof
43 120 Ft
WU1030103818
Csontozó kés ZEN 15 cm, fekete, Yaxell
60 520 Ft –5 %
57 460 Ft
YAX35506
GO FOR GOLD faragókés, 21 cm, F.DICK
46 290 Ft –11 %
40 860 Ft
FDCK814562180
Csontozó kés CLASSIC 14 cm, Wüsthof
38 690 Ft
WU4602
Csiszolókés PINK SPIRIT 9 cm, pink, F.DICK
20 920 Ft
FDCK817470979
Csontozó kés CARBON FRAGMENT 15 cm, fekete, Dellinger DNGRH140B
Csontozó kés SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 16,5 cm, Dellinger DNGRKH169
Hámozókés RED SPIRIT 9 cm, F.Dick
23 560 Ft –22 %
18 230 Ft
FDCK8174709
Csontozó kés PRO 14 cm, Zwilling
46 740 Ft –23 %
35 560 Ft
ZW38404141
Csontozó kés GOURMET 14 cm, Wüsthof
23 840 Ft –9 %
21 500 Ft
WU1035046114
Csontozó kés CLASSIC IKON 14 cm, Wüsthof
51 810 Ft
WU4616
Csiszolókés GO FOR GOLD 7 cm, F.DICK
25 490 Ft –11 %
22 470 Ft
FDCK814460780
Csontozó kés 15 cm, Victorinox
9 700 Ft
VN5666315

Kések a csontozáshoz - pontosan az, amire a húsok kicsontozásához szüksége van

Mi az a csontozó kés?

A csontozókés a konyhakések egy olyan típusa, amelynek hosszú, vékony, hajlékony, éles hegyű pengéje van. Hús-, hal- és baromfihúsok kicsontozására, valamint a hús és a hal bőrének eltávolítására használják. A csontozókéseknek rendkívül élesnek kell lenniük, és minél tovább maradnak élesek, annál tartósabbak.

Hogyan ápoljam a csontozókésemet?

Annak ellenére, hogy a csontozókések többsége rozsdamentes acélból készül, amely meglehetősen ellenálló a rozsdával szemben, a víz mégis kölcsönhatásba léphet a pengével vagy a fa markolattal. Ezért ajánlatos a csontozókéseket használat után azonnal kézzel megtisztítani és megszárítani, ahogyan a konyhai kések többségét is. A kést tisztítás után is megfelelően kell tárolni, mégpedig úgy, hogy a tisztítás után egy késblokkba vagy mágneses állványra helyezi.

Hogyan tarthatom élesen a csontozókést?

A csontozókés pengéjének épsége megőrzéséhez két dolgot kell észben tartania.

  • késbarát vágódeszka amely nem tompítja a kést. A legjobb választás a fából vagy bambuszból készült vágódeszka vagy a kiváló minőségű műanyagból készült vágódeszka, amelyet a következő helyeken találhat meg Kulina
  • rendszeresen élesítse a csontozó kését. A nem fogazott pengét a következő boltokban kapható késélezővel élezheti meg Kulina
  • soha ne tegye a csontozókést a mosogatógépbe. Öblítse le a pengét meleg, szappanos vízben, futtasson végig egy puha ruhát az élén, és azonnal szárítsa meg

Mi különbözteti meg a filézőkést a csontozókéstől?

A filézőkések rugalmasságukról és borotvaéles pengéikről híresek, és a halak vágására és a csontok eltávolítására szolgálnak. A csontozó kések jobb választás keményebb húsok, például sertés-, marha- vagy csirkehúsok esetében.

Webáruházunkban olyan gyártók kiváló minőségű csontozókéseit szerezheti be, mint a F. DIKCK, Wusthof, és Dellinger. Ha sok húst készít a konyhájában, érdemes megnéznie néhány masszívabb pengét, beleértve a hentes- és bárdkéseket, és olvassa el itt a konyhakésekről szóló vásárlási útmutatónkat.