Konzervnyitók

összesen 16 termék
Konzervnyitó TIN UP műanyag fogantyúval WMF
9 190 Ft –10 %
8 230 Ft
WM1873399990
TOM üvegcsavarozó, átlátszó, Koziol
3 580 Ft
KOZ3712011
Konzervnyitó PRO, Zwilling
18 290 Ft –18 %
14 820 Ft
ZW37160038
Konzervnyitó, fekete, Victorinox
8 290 Ft
VN768573
TOM üveg tetejű konyhai üvegnyitó, átlátszó szürke, Koziol KOZ3712014
Konzervnyitó DUO, piros, Joseph Joseph
7 460 Ft
JS80015
Konzervnyitó PIVOT 20172 3 in 1, fehér Joseph Joseph JS20172
Palacknyitó UTILO, cream, Blomus
10 190 Ft
BM64288
Konzervnyitó, piros, Victorinox
8 290 Ft
VN76857

Konzervnyitók - a konzervek egyszerű kinyitása

Melyek a különböző típusú konzervnyitók?

A konzervnyitók sokféle kivitelben készülnek, de mindannyian besorolhatók a kézi vagy elektromos konzervnyitók közé.

Kézi nyitás: A legnépszerűbb konzervnyitó a kézi nyitó, amelyet kézzel kell forgatni, és egy fogazott kerékkel rendelkezik, amely a fogantyú elfordításakor a konzervdoboz fedelébe vág.

Elektromos konzervnyitó: Az elektromos konzervnyitó egy olyan gép, amely automatikusan forgatja a konzervdobozt, és egy pengével vágja át a fedelet. Többe kerülhetnek, mint a kézi konzervnyitók, de egyszerűbb a használatuk, és megfelelő választás lehet az idősebb felhasználók, a gyenge kézizmokkal vagy gyenge kézügyességgel rendelkezők számára.

Hogyan kell helyesen használni a kézi konzervnyitót?

A kézi működtetésű konzervnyitó használatakor óvatosnak kell lenni, mert a penge éles és veszélyes lehet, ha nem megfelelően használják. Az alábbiakban a kézi konzervnyitó helyes használatának lépéseit ismertetjük:

  • Helyezze el a konzervnyitót: A konzervnyitót úgy kell elhelyezni, hogy a pengekerék közvetlenül a konzervdoboz teteje fölé kerüljön.
  • Fogja be a konzervnyitót: Nyissa ki a konzervnyitó karjait, és szorosan illessze őket a konzerv tetejére. A kanna fedelének meg kell támasztania a lapátkereket.
  • Vágja fel a konzervdobozt: Forgassa el a pengekereket a konzervnyitó fogantyújának elforgatásával, hogy átvágja a konzervdoboz fedelét. A tiszta vágáshoz elegendő nyomást gyakoroljon, miközben a pengekereket a konzervdoboz tetején tartja.
  • Vegye le a fedelet: Miután a teljes fedelet körbevágta, a konzervnyitó beépített kis fogójával emelje le a fedelet a konzervdobozról. A konzervdoboz fedelét ezután biztonságos helyre kell dobni.

Használat után tisztítsa meg a konzervnyitót úgy, hogy nedves törülközővel megtörli, hogy eltávolítsa a törmeléket. Ezután tegye a konyhai fiókjába.

Miért törnek el mindig a konzervnyitóim?

A konzervnyitók gyakran számos okból, többek között a rossz minőség, a gondatlan kezelés, a korrózió, a kopás és az elhasználódás, sőt még a tárolás elrendezése miatt is eltörhetnek.

Rossz minőség: Az olcsó, rossz minőségű anyagokból készült konzervnyitók nagyon gyakran eltörnek. Tartós, kiváló minőségű konzervnyitókat kínálunk a Kulina oldalon olyan ismert gyártóktól, mint a Victorinox, Zwilling, WMF vagy a Fissler.

Rozsda: Ha használat után nem mossa és szárítja meg azonnal a konzervnyitót, az alkatrészek rozsdásodni kezdhetnek, és nagyobb valószínűséggel törhetnek el. A rozsda megelőzése érdekében tartsa a konzervnyitót szárazon és makulátlanul.

Kínálatunkban kényelmes befőttesüvegnyitókat és elegáns palacknyitókat is talál.