Gőzölő fazekak & pároló betétek

összesen 8 termék
Párolóedény MINI 16 cm, WMF
24 410 Ft
WM0716836040
Lábas VITALIS 28 cm, WMF
83 490 Ft –10 %
Lábas VITALIS 28 cm, WMF
Raktáron (2 db)
74 880 Ft
WM1743016040
Pároló betét MAMI 24 cm, rozsdamentes acél, Alessi ALSG307
Betét tésztafőzéshez ABOUT 24 cm, MAUVIEL
45 520 Ft
ML522224
Párolóedény 24 cm ORIGINAL-PROFI COLLECTION, Fissler FS84788240000
Spárgafőző edény EDO 4 l, Alessi
49 890 Ft
ALPU309

Gőzfőzők - egészséges és kényelmes főzési mód

Milyen előnyei vannak az ételek párolásának?

A párolóedény, más néven gőzpároló, egy olyan kis konyhai készülék, amely gőzhővel főz vagy készít különféle ételeket úgy, hogy az ételt egy zárt edényben tartja, hogy megakadályozza a gőz kiszabadulását.

A párolás gyors, egyszerű, zsír- és kalóriaszegény főzési módszer, amely megőrzi az ételek tápanyagait, és számos étel elkészítéséhez használható. A párolás egyik jól ismert előnye, hogy tápláló főzési technika, amely megőrzi a vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint az ételek egyéb tápanyagait. Ez egy alacsony zsírtartalmú, kalóriaszegény főzési módszer, mivel nem használnak olajat vagy zsírt. A főzéshez vagy sütéshez képest a párolás szintén gyors és egyszerű főzési módszer. Kéznélküli főzési technikát kínál, így Ön más tevékenységekkel is foglalkozhat, amíg az étel elkészül.

Végül, mivel ezek a főzők nem adnak hozzá további ízeket az ételhez, az ételek, például a zöldségek természetes ízét erősítik.

A Kulina oldalon gőzölő edényeket és betéteket is talál.

Milyen ételeket főzhetek párolóedény?

A leggyakrabban gőzben főzött ételek a zöldségek, húsok, tenger gyümölcsei és keményítőfélék, például a párolt zsemle. A keményebb ételek, mint a steak, helyett inkább az olyan zsenge fehérjék, mint a sovány halfilé és a csont nélküli, bőr nélküli csirkemell, jobban gőzölögnek.

Egyes gyümölcsök, mint például az őszibarack és a körte, szintén ideális választás a gőzfőzéshez, akár főtt gyümölcskompótot, akár házi bébiételt szeretne készíteni.

Hogyan kell tisztítani és vízkőmentesíteni egy párolóedény?

Mivel a gőzölővel való főzés nem tartalmaz semmilyen olajat vagy szószt, a tisztítás nagyon egyszerű. Minden levehető gőzölőtál, tálca és fedél, kivéve a bambusz gőzölőket, kézzel vagy mosogatógépben tisztítható a gyártó utasításainak megfelelően. Tisztítás előtt győződjön meg róla, hogy a gőzölő ki van kapcsolva és érintésre lehűlt.

A víz ásványi anyag koncentrációja miatt a gőzölő egyes alkatrészei időnként zavarosnak tűnnek, és a rutinszerű tisztítással nem távolíthatók el. A vízkőmentesítéshez a gőzölőt víz helyett fehér ecettel töltse fel, és alaposan öblítse le.

A Kulina weboldalon számos más elektromos készülék is elérhető, többek között fritőz, rizsfőző, vákuumfőző stb. Nézd meg őket!