Gőzölő fazekak & pároló betétek

összesen 5 termék
Betét tésztafőzéshez ABOUT 24 cm, MAUVIEL
45 520 Ft
ML522224
Párolóedény 24 cm ORIGINAL-PROFI COLLECTION, Fissler FS84788240000
Spárgafőző edény EDO 4 l, Alessi
49 890 Ft
ALPU309

Gőzfőzők - egészséges és kényelmes főzési mód

Milyen előnyei vannak az ételek párolásának?

A párolóedény, más néven gőzpároló, egy olyan kis konyhai készülék, amely gőzhővel főz vagy készít különféle ételeket úgy, hogy az ételt egy zárt edényben tartja, hogy megakadályozza a gőz kiszabadulását.

A párolás gyors, egyszerű, zsír- és kalóriaszegény főzési módszer, amely megőrzi az ételek tápanyagait, és számos étel elkészítéséhez használható. A párolás egyik jól ismert előnye, hogy tápláló főzési technika, amely megőrzi a vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint az ételek egyéb tápanyagait. Ez egy alacsony zsírtartalmú, kalóriaszegény főzési módszer, mivel nem használnak olajat vagy zsírt. A főzéshez vagy sütéshez képest a párolás szintén gyors és egyszerű főzési módszer. Kéznélküli főzési technikát kínál, így Ön más tevékenységekkel is foglalkozhat, amíg az étel elkészül.

Végül, mivel ezek a főzők nem adnak hozzá további ízeket az ételhez, az ételek, például a zöldségek természetes ízét erősítik.

A Kulina oldalon gőzölő edényeket és betéteket is talál.

Milyen ételeket főzhetek párolóedény?

A leggyakrabban gőzben főzött ételek a zöldségek, húsok, tenger gyümölcsei és keményítőfélék, például a párolt zsemle. A keményebb ételek, mint a steak, helyett inkább az olyan zsenge fehérjék, mint a sovány halfilé és a csont nélküli, bőr nélküli csirkemell, jobban gőzölögnek.

Egyes gyümölcsök, mint például az őszibarack és a körte, szintén ideális választás a gőzfőzéshez, akár főtt gyümölcskompótot, akár házi bébiételt szeretne készíteni.

Hogyan kell tisztítani és vízkőmentesíteni egy párolóedény?

Mivel a gőzölővel való főzés nem tartalmaz semmilyen olajat vagy szószt, a tisztítás nagyon egyszerű. Minden levehető gőzölőtál, tálca és fedél, kivéve a bambusz gőzölőket, kézzel vagy mosogatógépben tisztítható a gyártó utasításainak megfelelően. Tisztítás előtt győződjön meg róla, hogy a gőzölő ki van kapcsolva és érintésre lehűlt.

A víz ásványi anyag koncentrációja miatt a gőzölő egyes alkatrészei időnként zavarosnak tűnnek, és a rutinszerű tisztítással nem távolíthatók el. A vízkőmentesítéshez a gőzölőt víz helyett fehér ecettel töltse fel, és alaposan öblítse le.

A Kulina weboldalon számos más elektromos készülék is elérhető, többek között fritőz, rizsfőző, vákuumfőző stb. Nézd meg őket!