Holmegaard

Az 1825-ben alapított Holmegaard a design ikonja és az egyik legelismertebb skandináv üveggyártó, amely otthoni és asztali üvegtermékeket - gyönyörű boros és más típusú poharakat, karafákat, vázákat, lámpásokat és még sok mást - készít. Szeressen bele az üvegbe a Holmegaarddal.
összesen 57 termék
Vízkaraffa PERFECTION 1,1 l, Holmegaard
17 990 Ft –5 %
16 920 Ft
HMG4802318
Pezsgőspohár CABERNET, 6 db szett, 290 ml, Holmegaard HMG4303391
Feles pohár PERFECTION, 6 db szett, 55 ml, átlátszó, Holmegaard HMG4802422
FONTAINE 250 ml koktél pohár, Holmegaard
14 290 Ft –10 %
12 760 Ft
HMG4320648
Boros dekantáló PERFECTION 2,2 l, Holmegaard
24 330 Ft
HMG4802319
Dekanter tartó PERFECTION, Holmegaard
10 990 Ft –9 %
9 900 Ft
HMG4802320
Fehér borospohár FONTAINE 230 ml, Holmegaard
14 290 Ft –5 %
13 440 Ft
HMG4300102
Fel
További termékek

Holmegaard - poharak és kis ékszerek az üveg szerelmeseinek

Holmegaard, a dán design egyik ikonját, a szájjal fújt és a gépi fúvott üveg jól ismert gyártóját Henriette Danneskiold-Samsøe grófnő alapította 1825-ben. Követte néhai férje álmát, az üvegművészeti alkotásokat, és olyan művészi és esztétikai márkává alakította át, amely még 200 évvel születése után is releváns és hatásos a lakberendezés és a funkcionális design terén.

A márka története néhány kis üvegműhellyel kezdődik, amelyek az évek során egy nagy, modern vállalattá fejlődtek. A márka történetének legfontosabb pillanatait a következő dátumok és tervek fémjelzik:

  • 1906-ban tervezték meg az első borospohár-sorozatot,
  • 1928-ban Jacob E. Bang megalkotta a híres JEB 65 váza
  • 1942-ben Per Lütken elkezdett dolgozni a márkának, és több mint 3000 üvegterméknek adott életet
  • 1969-ben Michael Bang tervezte a Fontaine szemüveget
  • 1985-ben aHolmegaard csatlakozott a Royal Copenhagenhoz
  • 2008-ban a Holmegaard a Rosendahl Design Group tulajdonába került

Holmegaard - szájjal és géppel fúvott üveg a legmagasabb minőségben

Az egyik legnépszerűbb skandináv márka, a Holmegaard a legújabb és legfejlettebb technológiák felhasználásával előállított gépi és szájjal fújt üvegeket kínál. Minden egyes szájjal fújt üvegdarab egyedi, és az üvegfúvó kézzel készíti.

A gépi fúvott üveg viszont olyan fejlett gyártási eljáráson megy keresztül, amely speciálisan gyártott szerszámokat és nagy pontosságot igényel a szájjal fújt üveghez hasonlóan magas minőség biztosítása érdekében.

Holmegaard népszerű a különböző formájú, méretű és színűdekoratív vázák miatt, dekoratív, de mégis praktikus tálak, gyönyörű lámpások valamint az alkoholos és alkoholmentes italokhoz való poharak széles választékát.

A vállalat küldetése és jövőképe

Holmegaard mint márka hű marad az örökségéhez. Küldetése, hogy funkcionális és dekoratív termékeket hozzon létre a kézművesség iránti szenvedéllyel. A vállalat igyekszik feszegetni az üveggel való munka határait, és igyekszik megmutatni ügyfeleinek, hogyan tükröződik az üvegben a fény. Az optikai effektusokkal való játék fontos része a Holmegaard katalógus minden egyes tervének.

Holmegaardküldetése nem csupán az, hogy funkcionális üvegeket (például borospoharakat) állítson elő, hanem az is, hogy a modern felhasználók számára olyan üveg tárgyakat biztosítson , amelyeket a mindennapi életükben kis luxustárgyként használhatnak, vagy üvegművészetként mutathatnak be otthonukban.

Holmegaardtervezők és design ikonok

Az évek során számos tervező és művész segítette a Holmegaardfejlődését és népszerűségét. A mai napig Dánia legjobb művészei járulnak hozzá a Holmegaardüvegének kinézetéhez.

A Holmegaard weboldalnak dolgozó híres tervezők között volt Per Lütken, Jacob E. Bang, Cecilie Manz, Maria Berntsen, Peter Svarrer és Arne Jacobsen - a20. század egyik leghíresebb skandináv tervezője és a funkcionális design atyja.

A Holmegaard két tervezési ikonja a Peter Svarrer által tervezett Cocoon Váza és a Per Lütken által tervezett Provence tál.

Peter Svarrer (a fény mestere ) 1997 óta dolgozik a Holmegaard weboldalnak, és a Cocoon váza tervezése mellett, amely 2023-ban ünnepli20. születésnapját, ő alkotta meg a jól ismert és funkcionális Future és Cabernet kollekciót, valamint a Reflections sorozat teafénytartóit is.

Az évek során a Per Lütken által készített Provence tálat, amelynek szelíd formái, lágy színei, nőies és finom megjelenése számos különböző színben és méretben fújták. Minden Provence tál egyedi, és formázás nélkül fújják, ezért a sorozat táljainak mérete és alakja eltérő lehet.

Nézze meg, mit kínálunk Önnek a Kulina oldalon, és szeressen bele a Holmegaard üvegtermékeibe, amelyek elegáns díszei lesznek asztalának és otthonának.