Sajttálak

összesen 11 termék
Vágódeszka IBR 34 x 24 cm, fa, Revol
16 410 Ft
RV655503
Sashimi tál CRAFT BLACK 29 x 8 cm, MIJ
11 650 Ft
MIJC6916
Tapas tányér BASALT 30 x 11 cm, pala hatású, kerámia, REVOL RV640602
Dísztál MOON 30 x 40 cm, sötétszürke, Blomus
23 790 Ft
BM65775
Tapas tányér STONE SLAB 25 x 25 cm, MIJ
13 590 Ft
MIJC7178
Forgótálca 30 cm, Continenta
10 490 Ft
CONT3012
Nicolas Vahé palalemez, 30 x 10 cm
1 970 Ft –11 %
1 750 Ft
NV106490002
Forgótálca 40 cm, Continenta
16 290 Ft
CONT3014

Sajtdeszkák és tapasdeszkák - kifejezetten sajtok és harapnivalók fogyasztására tervezve

Mire használják a sajtvágó deszka vagy a tapas tábla ?

A sajt- és tapasdeszkák kiválóan alkalmasak különféle harapnivalók és ételek, például sajtok, sonka, tapas, olajbogyó, diófélék, kekszek, kenyér, kenőanyagok és mártások stb. tálalására. A Kulina oldalon különböző anyagokból, különböző méretben és formában készült tálalódeszkákat talál. Tapas deszkáinkat és fából készült sajtkartonjainkat olyan megbízható gyártók készítik, mint a következők Blomus, Revol, Continenta, és Nicloas Vahe.

Ha további tálalóeszközöket szeretne a rágcsálnivalókhoz, nézze át a rágcsálnivaló tálalóedények, sajtkések és vágódeszkák gyűjteményét is.

Milyen anyagokat használnak a sajtdeszkák készítéséhez a fán kívül?

A fa mellett számos további anyagot is fel lehet használni sajtdeszkák készítéséhez. Ezek az anyagok többek között a következők:

  • Tapasdeszkák palából vagy bazaltból: a palából vagy kőből készült tapasdeszkák és sajtdeszkák szép rusztikus megjelenésűek és természetes érzést keltenek, ami jól mutat a modern belső terekben
  • Kőedények: A magas hőmérsékleten égetett, kemény, tartós kerámiából, úgynevezett kőedényből készült sajtlapok gyakran mázasak, és többféle színben kaphatók.
  • Porcelán: A porcelán sajtdeszkák keménységükről és tartósságukról ismert kerámia anyagból készülnek, amelyet magas hőmérsékleten égetnek. A porcelán sajttáblák sokféle színben és mintával kaphatók, és gyakran bevonattal látják el őket, hogy fényes, sima megjelenésűek legyenek.

Hogyan ápoljuk a fából készült sajtvágó deszka?

Ha követi ezeket az egyszerű javaslatokat, biztosíthatja, hogy a fából készült sajtvágó deszka hosszú ideig jó állapotban maradjon.

  • Használat után gyorsan mossa le a táblát meleg vízzel, enyhe szappannal és puha szivaccsal. Mivel a csiszolószivacsok és kefék károsíthatják a fát, kerülje ezek használatát.
  • Mielőtt tárolja a deszkát, szárítsa meg megfelelően egy friss törülközővel, vagy hagyja teljesen megszáradni a levegőn.
  • Szórjon durva sót a deszkára, és súrolja meg egy fél citrommal, hogy megszabaduljon a foltoktól és szagoktól. Szárítsa meg a táblát a szokásos módon, miután alaposan átöblítette vízzel.
  • Rendszeresen kenje be a deszkát élelmiszeripari olajjal vagy viasszal, hogy megóvja és megakadályozza a fa kiszáradását. Ügyeljen arra, hogy szigorúan betartsa a gyártó utasításait.
  • Annak érdekében, hogy a tábla ne vetemedjen vagy repedezzen, kerülje a vízben való áztatást vagy a mosogatógépben való mosást.