Vízforralók

összesen 11 termék
Tűzhelyi vízforraló ORBIT 2 l, WMF
29 390 Ft –13 %
25 400 Ft
WM0651026040
Tűzhelyi vízforraló ORBIT 1.5 l, WMF
34 180 Ft
WM0651016030
Tűzhelyi vízforraló BULBUL 2,5 l, rozsdamentes acél, Alessi ALAC100
IL CONICO 2 l főzőkanna, Alessi
87 790 Ft
AL90017
Tűzhelyi vízforraló 9093 2 l, ezüst és kék, Alessi AL9093
Tűzhelyi vízforraló 9093, ezüst/lila, Alessi
75 790 Ft
AL9093VA
Tűzhelyes vízforraló 9093 2 l-es, ezüst/fehér, Alessi AL9093W
Tűzhelyes vízforraló 9093 2 l-es, ezüst/fekete, Alessi AL9093B
Kültéri vízforraló PERKOMAX, fehér, Petromax
21 670 Ft
PET708019

Vízforralók - adjon retro megjelenést konyhájához egy tűzhelyes vízforralóval

A hagyományos tűzhelyes vízforralók manapság már nem olyan népszerűek, mint a múltban, de még mindig sok háztartásban használják őket. Ráadásul a legjobb tervezők, mint Michael Graves és Aldo Rossi, erőfeszítéseket tettek, és gyönyörű vízforralókat terveztek Alessi márkát - amelyek ma már a dizájn ikonjai. Ezért ha úgy érzi, hogy egy hagyományos tűzhelyes vízforraló az Ön számára, vagy ha szereti a retro hangulatot a konyhájában, ne habozzon, és válasszon egy stílusos vízforralót a Kulina oldalon.

Jobbak-e az elektromos vízforralók, mint a tűzhelyi vízforralók?

Nehéz megmondani, hogy melyik vízforraló típus a jobb. Az elektromos vízforralók lehetővé teszik a víz gyors felforralását, és automatikus kikapcsolással vannak felszerelve. Hosszú távon időt és pénzt takaríthatnak meg, mivel energiatakarékosabbak, mint a tűzhelyi vízforralók, de nem szabad elfelejteni, hogy csak annyi vizet forraljon, amennyire szüksége van.

A tűzhelyes vízforraló és az elektromos vízforraló közötti választás alapvetően az Ön személyes ízlésétől és igényeitől függ, beleértve a vizuális preferenciákat is.

Ha pedig tearajongó vagy, a Kulina oldalon nagyszerű teáskannákat is találsz, amelyekkel a legjobb teát főzheted.

Miért használnak az amerikaiak tűzhelyi vízforralót?

Az Egyesült Államokban a legtöbb ház 100-127 voltos feszültséggel működik, míg az Egyesült Királyságban és sok más országban 220-240 voltos feszültséget használnak. Így az elektromos vízforralók nem melegítik olyan gyorsan a vizet, mint az Egyesült Királyságban, mivel az USA-ban alacsonyabb a feszültség. Ennek eredményeképpen a legtöbb ember a hagyományos vízforralóban való vízforralást választja.

Miért ne töltsek forró vizet a vízforralóba?

A vízforraló forró vízzel való feltöltése nem ajánlott, mivel veszélyes lehet, és károsíthatja a vízforralót.

A forró víz hideg vízforralóba való öntésekor hőhatás léphet fel, amely eltörheti vagy károsíthatja a vízforraló alkatrészeit, például az üveget vagy a fémet.

A vízforraló forró vízzel való feltöltése a biztonsági kérdéseken kívül a víz minőségére is hatással lehet, mivel a forró vízben több oldott ásványi anyag és fém lehet, mint a hideg vízben, ami megváltoztathatja a víz ízét és minőségét.

Ezért általában azt tanácsolják, hogy hideg vizet tegyen egy vízforralóba, majd melegítse fel a kívánt hőmérsékletre. Ha többet szeretne megtudni a teakészítésről és a tálalásról, olvassa el itt a tea ínyenceknek szóló útmutatónkat.