Peugeot

A Peugeot a legendás és megbízható fűszerdarálók francia gyártója. Piacvezetőként garantálja a legjobb aromát, kiváló minőséget, tartós megoldásokat és elismert dizájnt, amely szinte szemet gyönyörködtető. A legjobb ízért a konyhában és a legszebb terítésért.
összesen 7 termék

Peugeot – konyhája legjobb ízeiért

A Peugeot só- és borsdarálókat, kávédarálókat és fűszerdarálókat az ínyencek és a séfek egyaránt szeretik. Eszköz ikonok lettek, és öröm használni őket. Felismerhetően letisztult és elegáns dizájnnal rendelkeznek, híresek minőségükről és elpusztíthatatlan anyagukról, forma- és színválasztékukról, valamint élettartam garanciájukról.

Az íz története - Peugeot márkatörténet

Az egész 1810-ben kezdődött, amikor a Peugeot fivérek – Jean Pierre és Jean Frédéric – a molnár őseiktől örökölt malmot acélművé alakították át. 1840-ben elkészítették az első kávédarálójukat (később „közönséges modellként"), 1850-ben pedig először jelent meg az Oroszlán a nyílon – a Peugeot márka emblémájában szereplő szimbólum – a pengéken. A Peugeot eszközök tulajdonságait jelképezi – a fogak ellenállását, a penge rugalmasságát és a gyors, hatékony vágást, és hivatalosan 1858-ban jegyezték be védjegyként.

1874-ben gyártották a Peugeot étkezési paprikadaráló legelső modelljét – a Z modellt, amely a legnépszerűbb, ezért ma is gyártják! Kezdetben sima fehér porcelánból, később ezüstözött fémből, bakelitből és fából is készült. 1879-ben egy Y modell került a katalógusba (az első, amelyet fejjel lefelé használnak, a fejbe rejtett mechanizmussal), majd 1881-ben az X, A és C modellek következtek.

Auberge és Párizs – igazi klasszikusok a Peugeot kollekcióból

1956-ban készült egy igazi klasszikus - az Auberge modell, amely még mindig a Peugeot kollekcióban van, és valószínűleg a legismertebb Peugeot dizájn, amely a világ legjobb éttermeiben is megtalálható. Valójában… létezik egy só- és borsdaráló, amely felveheti a versenyt az Auberge modellel, ha a népszerűségről van szó – és ezaz 1987-es Paris modell, az egyik legszimbolikusabb modell, amelyet festetlen vagy lakkozott kivitelben kínálnak fából. Széles szín- és méretválasztékban készül, 10-től 110 cm-ig terjed a skála! Egyszerűen nem hagyhatod ki!

A Peugeot kollekció két sztárja azonban nem az egyetlen dizájn, amelyről a márka híres. 1997-ben forgalomba kerültek az első elektromos paprika- és sódarálók, majd 2004-ben a Peugeot szabadalmaztatta az u'Select rendszert az őrlés finomságának beállítására, amely lehetővé teszi, hogy pontosan a kívánt finomságot érjük el (hat fokozat a bors és három a só esetében).

Peugeot – a holisztikus étkezési élményért

A Peugeot nemcsak az Ön által felszolgált ételek ízéről, hanem az asztal megjelenéséről is gondoskodik. 2006-ban a neves étkészlet-tervező, Thomas Bastide megalkotta a Java malmot vágott hornyos kialakítással egy zseniális optikai csalódás eléréséhez. 2011-ben a Peugeot úgy döntött, hogy ötvözi hagyományait az új technológiákkal, megalkotva az Elis Sense elektromos őrlőket, amelyek egyszerű kézérintéssel működtethetők, és LED világítást kaptak.

A sódarálón kívül a Peugeot különféle őrlőket is kínál fűszerekhez és magvakhoz (beleértve a chilli pelyheket, lenmagot és a nedves tengeri sót), kávédarálókat, borkiegészítőket és még sütőtálakat is.

Remek íz és minőség – Peugeot garancia

A Peugeot kézi őrlőszerkezeteire élethosszig tartó, az elektromos malmokra pedig 5 év garancia vonatkozik. Ezek a garanciák nem terjednek ki a normál kopásra, a véletlen sérülésekre vagy a malom nem rendeltetésszerű használatára.