Fazekak szószokhoz

összesen 65 termék
Lábas DUETTO+ G7192355 18 cm 2 l, fedővel, Tefal
11 590 Ft
TEFG7192355
Lábas MILADY 20 cm, de Buyer
56 400 Ft –16 %
46 860 Ft
DB341020
Lábas FUNCTION 4 16 cm, üvegtetővel, WMF
56 380 Ft –20 %
45 100 Ft
WM0763166380
Lábas MAMI 14 cm, rozsdamentes acél, Alessi
49 040 Ft –6 %
45 890 Ft
ALSG10514
Lábas MINI 14 cm, WMF
13 900 Ft –20 %
Lábas MINI 14 cm, WMF
Raktáron (10 db)
11 120 Ft
WM0714786041
Lábas COMPACT CUISINE 2,5 l, 20 cm, fedővel, WMF
41 610 Ft –20 %
33 280 Ft
WM791206380
Lábas 28 cm, Mauviel
151 600 Ft –14 %
Lábas 28 cm, Mauviel
Raktáron (1 db)
130 050 Ft
ML521028
Lábas NORDIC KITCHEN 16 cm, tálakkal, Eva Solo
40 980 Ft –18 %
33 400 Ft
ES280216
Lábas M´6S 16 cm, réz, Mauviel
102 930 Ft
ML51016
Pan INGENIO UNLIMITED 26 cm, Tefal
14 470 Ft
TEFL7630532
Lábas FUNCTION 4 16 cm, WMF
41 990 Ft –24 %
31 720 Ft
WM0763166381
Lábas INGENIO UNLIMITED 18 cm, ezüst, Tefal
12 540 Ft
TEFL7632932
Lábas AFFINITY 18 cm, de Buyer
80 670 Ft –31 %
55 370 Ft
DB370618
Lábas INOCUIVRE 12 cm, réz, de Buyer
97 730 Ft –21 %
76 620 Ft
DB646012
Lábas M´6S 20 cm, réz, Mauviel
119 500 Ft –10 %
106 730 Ft
ML51020
Lábas INGENIO UNLIMITED L7632832 16 cm, Tefal
13 990 Ft
TEFL7632832
Fel
További termékek

Szószos edények – kicsi, de nélkülözhetetlen edények minden konyhába

Mi alkotja a szószos edényt?

A szószos edények alacsonyabbak, mint a hagyományos edények, átmérőjük kisebb, mint a lábasé, és hosszú nyéllel rendelkeznek, mint egy serpenyő. Folyadékok tűzhelyen történő főzésére szolgálnak, különösen, ha sűrítést vagy redukálást igényelnek (például szószok, rizottó stb.). A hosszú nyél megkönnyíti az edény helyben tartását, miközben a folyadékot fakanállal kevergetjük.

Mire használjuk a szószos edényt?

A szószos edények nagyon sokoldalúak, és minden konyhában nélkülözhetetlenek. A következőkre használhatók:

  • szószok elkészítése és sűrítése
  • kis adag levesek, pörköltek, gyermekételek, szószok főzése
  • például zabpehely vagy puding elkészítése
  • kis adag ételek melegítése
  • étel készítése egy vagy két ember számára

Melyik szószos edényt válasszam?

A Kulinában a szószos edények széles választékát kínáljuk (nézze meg legkeresettebb edényeinket itt), amelyek különböző anyagokból készülnek, és megbízhatóak, illetve különböző színekben kaphatóak különböző belső dizájnhoz tervezve. Ha nem tudja, melyik szószos edényt válassza, olvassa el az edényekről szóló általános vásárlási útmutatónkat itt, és tekintse meg a WMF, Zwilling, Fisslerrozsdamentes acél szószos edényeinket. Néhány edényünk fedővel van felszerelve, néhány pedig sütőben való használatra alkalmas.

Tippünk: Ha gyönyörű edényeket keres konyhájába, nézze meg a Mauviel, de Buyer vagy Eva solo edényeket. Egy életen át kitartanak, és nagyon előkelően néznek ki, különösen, ha edénytartóra akasztják. Itt olvashatja el a szószos edényekről szóló általános vásárlási útmutatónkat.

Hogyan kell gondoskodni a szószos edényekről?

Tudja, hogy a legtöbb ember élete során csak kétszer-háromszor vásárol edénykészletet? Néha gyakrabban veszünk autót, mint edényeket! Ezért érdemes beruházni kiváló minőségű edényekbe, és évekig élvezni a funkcionalitásukat, minden főzésnél. Ha pénzt fektet be kiváló minőségű edényekbe, gondoskodnia kell arról is, hogy azokat megfelelően gondozza. Hogyan vigyázzon az edényekre és a serpenyőkre?

  • Mindig olvassa el a gyártó utasításait az első használat előtt, és ügyeljen arra, hogy ne tegye a serpenyőt mosogatógépbe, ha ez nem ajánlott,
  • ne használjon fém eszközöket, amelyek megkarcolhatják az edények felületét, inkább fa vagy szilikon konyhai eszközöket használjon.
  • ne hagyja koszosan a serpenyőt éjszakára, illetve ne áztassa hosszú ideig (különösen, ha rozsdamentes acélból készült),
  • ha szeretne megszabadulni a rozsdamentes acél edény felületén lévő foltoktól, tisztítsa meg rozsdamentes acél tisztítására alkalmas tisztítószerrel,
  • kerülje a kerámiabevonatú edények acélgyapottal történő tisztítását,
  • használat után azonnal tisztítsa meg vasedényeit, és ne használjon szappant, mert a fém porózus, és felszívhatja a vegyszerek ízét,
  • kerülje a hőmérsékleti sokkot, ne tegyen forró edényeket hideg vízbe stb.
  • ne főzzön savas ételeket (például paradicsomot) öntöttvas serpenyőben,
  • ne rakja egymásra a bevonatos edényeket és serpenyőket, mert ez karcolódást és repedést okozhat. Akassza fel őket horgokra, vagy helyezze az oldalukra.