Fazekak szószokhoz

összesen 75 termék
Prima Matera réz nyeles lábas indukciós tűzhelyre, Ø 16 cm DB620616
Lábas CKFS2011RDM Smeg 20 cm piros
85 900 Ft
SMECKFS2011RDM
Lábas INGENIO UNLIMITED L7632932 18 cm, Tefal
17 490 Ft –20 %
13 990 Ft
TEFL7632932
Mini nyeles lábas, 14 cm
Mini nyeles lábas, 14 cm
Raktáron (>5 db)
13 510 Ft
WM0714786041
Mini nyeles lábas, rozsdamentes acél fedővel, 16 cm
16 890 Ft
WM0716786040
Prima Matera réz nyeles lábas indukciós tűzhelyre, Ø 18 cm DB620618
Nyeles lábas 16 cm Gourmet Plus matt rozsdamentes acél fedővel WM0726166030
Lábas M´6S 20 cm, réz, Mauviel
114 290 Ft –6 %
106 710 Ft
ML51020
Lábas INGENIO UNLIMITED L7632832 16 cm, Tefal
15 790 Ft –11 %
13 990 Ft
TEFL7632832
Lábas PREMIUM ONE 16 cm, WMF
49 990 Ft
WM1791166040
Nyeles lábas, rozsdamentes acél nyéllel, Ø 20 cm
80 070 Ft
ML521020
Lábas INTUITION B8642274 16 cm, Tefal
13 990 Ft –18 %
11 390 Ft
TEFB8642274
Affinity nyeles lábas, Ø 18 cm
65 070 Ft –14 %
55 700 Ft
DB370618
Réz lábas M´6S Mauviel 16 cm
100 190 Ft –12 %
87 980 Ft
ML51016
Mini nyeles lábas, 12 cm
11 690 Ft –10 %
Mini nyeles lábas, 12 cm
Raktáron (>5 db)
10 500 Ft
WM0712786041
Nyeles lábas 16 cm Function 4
41 080 Ft
WM0763166381
Lábas 16 cm, réz, Eva Solo
55 890 Ft –13 %
48 600 Ft
ES271012
Milady nyeles lábas, Ø 20 cm
57 230 Ft
DB341020
Fel
További termékek

Szószos edények – kicsi, de nélkülözhetetlen edények minden konyhába

Mi alkotja a szószos edényt?

A szószos edények alacsonyabbak, mint a hagyományos edények, átmérőjük kisebb, mint a lábasé, és hosszú nyéllel rendelkeznek, mint egy serpenyő. Folyadékok tűzhelyen történő főzésére szolgálnak, különösen, ha sűrítést vagy redukálást igényelnek (például szószok, rizottó stb.). A hosszú nyél megkönnyíti az edény helyben tartását, miközben a folyadékot fakanállal kevergetjük.

Mire használjuk a szószos edényt?

A szószos edények nagyon sokoldalúak, és minden konyhában nélkülözhetetlenek. A következőkre használhatók:

  • szószok elkészítése és sűrítése
  • kis adag levesek, pörköltek, gyermekételek, szószok főzése
  • például zabpehely vagy puding elkészítése
  • kis adag ételek melegítése
  • étel készítése egy vagy két ember számára

Melyik szószos edényt válasszam?

A Kulinában a szószos edények széles választékát kínáljuk (nézze meg legkeresettebb edényeinket itt), amelyek különböző anyagokból készülnek, és megbízhatóak, illetve különböző színekben kaphatóak különböző belső dizájnhoz tervezve. Ha nem tudja, melyik szószos edényt válassza, olvassa el az edényekről szóló általános vásárlási útmutatónkat itt, és tekintse meg a WMF, Zwilling, Fisslerrozsdamentes acél szószos edényeinket. Néhány edényünk fedővel van felszerelve, néhány pedig sütőben való használatra alkalmas.

Tippünk: Ha gyönyörű edényeket keres konyhájába, nézze meg a Mauviel, de Buyer vagy Eva solo edényeket. Egy életen át kitartanak, és nagyon előkelően néznek ki, különösen, ha edénytartóra akasztják. Itt olvashatja el a szószos edényekről szóló általános vásárlási útmutatónkat.

Hogyan kell gondoskodni a szószos edényekről?

Tudja, hogy a legtöbb ember élete során csak kétszer-háromszor vásárol edénykészletet? Néha gyakrabban veszünk autót, mint edényeket! Ezért érdemes beruházni kiváló minőségű edényekbe, és évekig élvezni a funkcionalitásukat, minden főzésnél. Ha pénzt fektet be kiváló minőségű edényekbe, gondoskodnia kell arról is, hogy azokat megfelelően gondozza. Hogyan vigyázzon az edényekre és a serpenyőkre?

  • Mindig olvassa el a gyártó utasításait az első használat előtt, és ügyeljen arra, hogy ne tegye a serpenyőt mosogatógépbe, ha ez nem ajánlott,
  • ne használjon fém eszközöket, amelyek megkarcolhatják az edények felületét, inkább fa vagy szilikon konyhai eszközöket használjon.
  • ne hagyja koszosan a serpenyőt éjszakára, illetve ne áztassa hosszú ideig (különösen, ha rozsdamentes acélból készült),
  • ha szeretne megszabadulni a rozsdamentes acél edény felületén lévő foltoktól, tisztítsa meg rozsdamentes acél tisztítására alkalmas tisztítószerrel,
  • kerülje a kerámiabevonatú edények acélgyapottal történő tisztítását,
  • használat után azonnal tisztítsa meg vasedényeit, és ne használjon szappant, mert a fém porózus, és felszívhatja a vegyszerek ízét,
  • kerülje a hőmérsékleti sokkot, ne tegyen forró edényeket hideg vízbe stb.
  • ne főzzön savas ételeket (például paradicsomot) öntöttvas serpenyőben,
  • ne rakja egymásra a bevonatos edényeket és serpenyőket, mert ez karcolódást és repedést okozhat. Akassza fel őket horgokra, vagy helyezze az oldalukra.