Fazekak szószokhoz

összesen 81 termék
Lábas MINI 16 cm, tálakkal, WMF
16 890 Ft
WM0716786040
Lábas NORDIC KITCHEN 16 cm, tálakkal, Eva Solo
38 280 Ft –12 %
33 400 Ft
ES280216
Lábas CKFS2011RDM 20 cm, piros, Smeg
85 900 Ft
SMECKFS2011RDM
Lábas MINI 12 cm, WMF
11 690 Ft –10 %
Lábas MINI 12 cm, WMF
Raktáron (1 db)
10 500 Ft
WM0712786041
Lábas M´6S 24 cm, réz, Mauviel
136 190 Ft –12 %
118 870 Ft
ML51224
Lábas INGENIO UNLIMITED L7632832 16 cm, Tefal
15 790 Ft –11 %
13 990 Ft
TEFL7632832
Lábas FUNCTION 4 16 cm, üvegtetővel, WMF
56 200 Ft
WM0763166380
Lábas WHITE LINE 16 cm, fehér, Eva Solo
35 990 Ft –6 %
33 650 Ft
ES256618
Lábas 1,8 l, 16 cm, nem tapadós Eva Solo
36 030 Ft –15 %
30 360 Ft
ES212418
Lábas WHITE LINE 1,1 l, Eva Solo
33 590 Ft
ES256611
Lábas DURA LINE 1,8 l, 16 cm, Eva Solo
31 890 Ft –20 %
25 420 Ft
ES256318
Lábas MINI 14 cm, WMF
Lábas MINI 14 cm, WMF
Raktáron (7 db)
13 510 Ft
WM0714786041
Lábas INGENIO UNLIMITED 18 cm, ezüst, Tefal
17 490 Ft –20 %
13 990 Ft
TEFL7632932
Lábas GOURMET PLUS 16 cm, fedővel, matt rozsdamentes acél, WMF WM0726166030
Pan INGENIO UNLIMITED 26 cm, Tefal
19 290 Ft –13 %
16 690 Ft
TEFL7630532
Lábas AFFINITY 18 cm, de Buyer
71 390 Ft –29 %
50 130 Ft
DB370618
Fel
További termékek

Szószos edények – kicsi, de nélkülözhetetlen edények minden konyhába

Mi alkotja a szószos edényt?

A szószos edények alacsonyabbak, mint a hagyományos edények, átmérőjük kisebb, mint a lábasé, és hosszú nyéllel rendelkeznek, mint egy serpenyő. Folyadékok tűzhelyen történő főzésére szolgálnak, különösen, ha sűrítést vagy redukálást igényelnek (például szószok, rizottó stb.). A hosszú nyél megkönnyíti az edény helyben tartását, miközben a folyadékot fakanállal kevergetjük.

Mire használjuk a szószos edényt?

A szószos edények nagyon sokoldalúak, és minden konyhában nélkülözhetetlenek. A következőkre használhatók:

  • szószok elkészítése és sűrítése
  • kis adag levesek, pörköltek, gyermekételek, szószok főzése
  • például zabpehely vagy puding elkészítése
  • kis adag ételek melegítése
  • étel készítése egy vagy két ember számára

Melyik szószos edényt válasszam?

A Kulinában a szószos edények széles választékát kínáljuk (nézze meg legkeresettebb edényeinket itt), amelyek különböző anyagokból készülnek, és megbízhatóak, illetve különböző színekben kaphatóak különböző belső dizájnhoz tervezve. Ha nem tudja, melyik szószos edényt válassza, olvassa el az edényekről szóló általános vásárlási útmutatónkat itt, és tekintse meg a WMF, Zwilling, Fisslerrozsdamentes acél szószos edényeinket. Néhány edényünk fedővel van felszerelve, néhány pedig sütőben való használatra alkalmas.

Tippünk: Ha gyönyörű edényeket keres konyhájába, nézze meg a Mauviel, de Buyer vagy Eva solo edényeket. Egy életen át kitartanak, és nagyon előkelően néznek ki, különösen, ha edénytartóra akasztják. Itt olvashatja el a szószos edényekről szóló általános vásárlási útmutatónkat.

Hogyan kell gondoskodni a szószos edényekről?

Tudja, hogy a legtöbb ember élete során csak kétszer-háromszor vásárol edénykészletet? Néha gyakrabban veszünk autót, mint edényeket! Ezért érdemes beruházni kiváló minőségű edényekbe, és évekig élvezni a funkcionalitásukat, minden főzésnél. Ha pénzt fektet be kiváló minőségű edényekbe, gondoskodnia kell arról is, hogy azokat megfelelően gondozza. Hogyan vigyázzon az edényekre és a serpenyőkre?

  • Mindig olvassa el a gyártó utasításait az első használat előtt, és ügyeljen arra, hogy ne tegye a serpenyőt mosogatógépbe, ha ez nem ajánlott,
  • ne használjon fém eszközöket, amelyek megkarcolhatják az edények felületét, inkább fa vagy szilikon konyhai eszközöket használjon.
  • ne hagyja koszosan a serpenyőt éjszakára, illetve ne áztassa hosszú ideig (különösen, ha rozsdamentes acélból készült),
  • ha szeretne megszabadulni a rozsdamentes acél edény felületén lévő foltoktól, tisztítsa meg rozsdamentes acél tisztítására alkalmas tisztítószerrel,
  • kerülje a kerámiabevonatú edények acélgyapottal történő tisztítását,
  • használat után azonnal tisztítsa meg vasedényeit, és ne használjon szappant, mert a fém porózus, és felszívhatja a vegyszerek ízét,
  • kerülje a hőmérsékleti sokkot, ne tegyen forró edényeket hideg vízbe stb.
  • ne főzzön savas ételeket (például paradicsomot) öntöttvas serpenyőben,
  • ne rakja egymásra a bevonatos edényeket és serpenyőket, mert ez karcolódást és repedést okozhat. Akassza fel őket horgokra, vagy helyezze az oldalukra.