Emile Henry

Emile Henry az ikonikus, hagyományos sütőedények francia gyártója. Szeressen bele gyönyörű színeibe és dizájnjába, mely tökéletesen illik retro stílusú konyhájába!
összesen 14 termék
Kalácssütő forma 28 cm, vörös burgundi, Emile Henry EH346028
Bagett tartó, bordó vörös, Emile Henry
56 420 Ft –25 %
42 210 Ft
EH345506
Sütőedény 29 x 19 cm, vörös burgundi, Emile Henry EH349650
Sütőedény 36 x 23 cm, krém, agyag, Emile Henry
21 470 Ft
EH029652
Lepény tálca 28 cm, krém, Emile Henry
17 880 Ft –21 %
14 050 Ft
EH026028
Só tartály, vörös burgundi, Emile Henry
17 370 Ft –24 %
13 190 Ft
EH340201

Emile Henry – a legendás, Made in France pék- és főzőedények története

Emile Henry egy családi tulajdonban lévő „made in France" vállalkozás, amelyet 1850-ben alapítottak Marcignyben, egy kisvárosban, Burgundia tartományban, Franciaországban. Emile Henry csaknem 200 éves történetével, szakértelmével és szenvedélyével a főzés iránt, ma már világszerte ismert gyártója a legjobb minőségű kerámia sütőedényeknek, ínyenc főzőtermékeknek és sütőipari termékeknek, amelyeket főzőműsorok megtekintésekor, Instagram-fotók görgetése közben láthatott, lapozgatni a lakberendezési magazinokat és megcsodálni a világ híres szakácsainak konyháját.

Emile Henry legnépszerűbb termékei a pizzakövek, cipósütők, kemencés ételek, bográcsos edények, kézzel készített piteételek és tagine ételek.

A szakácsok szerte a világon szeretik az Emile Henry termékeket. Miért?

A híres szakácsok (és a hobbi szakácsok is!) szeretik Emile Henry termékeit, és ennek számos oka van. A termékekkézhezálló, praktikus formájúak, melyeket főzéshez és sütéshez megfelelően terveztek. Megfelelő méretekkel, kapacitással és mélységgel rendelkeznek. Ezenkívül nagyszerű színeket és stílusos retro megjelenést kaptak, amelyek minden konyhát különlegessé tesznek, és sokkal kellemesebbé varázsolják a főzést.

Burgundi agyag – mi olyan különleges az Emile Henry sütőedényekben?

Emile Henry sütőedények és étkészletek a franciaországi Burgundiából származó agyagból készülnek. Ez az agyag egyenletesen és lassan oszlatja el a hőt a főzőedény közepéig és pl. ennek eredményeképpen az ételek egyenletesen főnek, kihozzák az ízeket és aromákat. Amikor az étel elkészült, és kiveszed a sütőből vagy leveszed a tűzhelyről, és a konyhai munkalapra helyezed, a burgundi agyag kiváló hőtartó tulajdonságainak köszönhetően az étel hosszabb ideig marad forró és ízletes .

A márka saját fejlesztésű, nagy ellenállású sütőkerámiáját használja a legmodernebb gyártási eljárás során, amelynek köszönhetően az Emile Henry termékei nem töredeznek vagy repednek könnyen. Közvetlenül a felületen is vághat anélkül, hogy megkarcolná vagy megsérülne az anyag. A gyártási folyamatban használt zománc idővel nem fog megrepedni, elszíneződni vagy kifakulni. Minden Emile Henry termékre korlátozott háztartási 10 éves garancia vonatkozik a hibás gyártásból eredő törésekre.

Áttehetem Emile Henryt a fagyasztóból a sütőbe?

Igen, minden Emile Henry termék rendkívüli hősokk-teherbírású, így kibírja ha közvetlenül a fagyasztóból a forró sütőbe kerül.

Alkalmasak az Emile Henry termékek mikrohullámú sütőbe?

Igen, a tűzálló edények mikrohullámú sütőben is használhatók lasagne-k, piték és rakott ételek felmelegítésére.

Az Emile Henry termékek alkalmasak mosogatógépben való mosogatásra?

Igen, a termékek tisztítása nagyon egyszerű, minden Emile Henry termék mosogatógépben mosogatható , és a megégett vagy rásült étel nem tapad az edények felületéhez.