összesen 52 termék
KULT kávéfőző, WMF
KULT kávéfőző, WMF
Raktáron (3 db)
51 170 Ft
WM0631016030
Kotyogós kávéfőző LA CONICA, 150 ml, Alessi
112 900 Ft –6 %
105 690 Ft
AL900023
Kávéfőző PULCINA 150 ml-es fekete, Alessi
31 550 Ft –6 %
29 590 Ft
ALMDL023B
Kotyogós kávéfőző LA CONICA, 300 ml, Alessi
127 400 Ft –6 %
119 290 Ft
AL900026
Kávéfőző PULCINA 150 ml-es vörös, Alessi
31 550 Ft –6 %
29 590 Ft
ALMDL023R
Kávéfőző LASZLO 1 l, ezüst, Philippi
65 590 Ft
PHP135004
PULCINA 70 ml-es vörös kávéfőző, Alessi
27 290 Ft –6 %
25 590 Ft
ALMDL021R
Kotyogós kávéfőző MOCHA 300 ml, Alessi
20 890 Ft –6 %
19 590 Ft
ALDC066
Kotyogós kávéfőző COLLAR 250 ml, fekete, Stelton
42 940 Ft
SN420
Fel
További termékek

Kávéfőzők - a kávé otthoni elkészítésének kényelmes módja

Mi az a kávéfőző?

A kávéfőzők kifejezetten az otthoni kávékészítéshez készült egyszerű készülékek. Sokféle kávéfőző létezik, mint például:

  • Lassú csepegtetés: A lassú csepegtetésű kávéfőzők, más néven pour-over kávéfőzők, az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak a kávérajongók körében. A hagyományos csepegtető kávéfőzőkkel ellentétben, amelyek egy gépre támaszkodnak a víz egyenletes elosztásában, a lassú csepegtető kávéfőzőkhöz a felhasználónak kézzel kell forró vizet öntenie a kávéőrleményre. Ez nagyobb kontrollt biztosít a főzési folyamat felett, és ízletesebb és árnyaltabb kávét eredményezhet. A lassú csepegtetésű kávéfőzők többféle stílusban kaphatók, az egyszerű üvegkaraffáktól a bonyolultabb, több kamrával és szűrővel ellátott berendezésekig. Kicsit több erőfeszítést igényelnek, mint a hagyományos kávéfőzők, de sok kávérajongó meditatívnak és élvezetesnek találja a folyamatot.
  • Francia sajtó: Ez az egyszerű főzési technika az őrölt kávé forró vízben való áztatását és a keverék fémszűrőn való átpréselését jelenti. A francia presszókávé gazdag ízéről és telt testéről ismert, mivel a fémhálós szűrő átengedi az olajokat és az ízeket, ellentétben a papírszűrőkkel, amelyek elnyelik azokat. A francia presszókávéfőzők népszerűek a kávérajongók körében, akik értékelik az egyszerűséget és az irányítást, amelyet a főzési folyamat során kínál.
  • Tűzhelyes eszpresszó kávéfőzők: A tűzhelyi eszpresszó kávéfőzők, más néven Mokka kávéfőzők, népszerű és megfizethető módja az eszpresszóhoz hasonló kávé otthoni elkészítésének. Az ilyen típusú kávéfőzővel készített kávé erősebb és gazdagabb, mint a hagyományos csepegtető kávé, a tetején sűrű, bársonyos crema-val. A tűzhelyi eszpresszófőzők különböző méretekben és stílusokban kaphatók, és nagyszerű alternatívát jelentenek a drága eszpresszógépek vagy a kézi főzési módszerek helyett.
  • Specializálódott: Néhány kortárs kávéfőző nem igazán tartozik a fent felsorolt kategóriákba, és így a specializált kávéfőzők közé sorolhatók.

Milyen előnyei vannak annak, ha otthon, saját kávéfőzővel főzöd a kávét?

Az otthoni kávékészítésnek számos előnye van, többek között:

  • Költségcsökkentés: A kávé otthoni elkészítése általában jóval olcsóbb, mint a kávézóban való vásárlás. A megtakarítás idővel valóban összeadódhat.
  • Kényelem: Az otthoni kávékészítés azt jelenti, hogy a koffein iránti vágyát a házból való kilépés nélkül is kielégítheti. Nem kell azzal bajlódnia, hogy felöltözzön és elmenjen, amikor még a pizsamájában is megihat egy csésze kávét.
  • Testreszabás: Pontosan eldöntheti, hogy milyen legyen az íze, milyen erős legyen, és hogyan főzze meg a kávét.
  • Egészségügyi előnyök: A kávé számos előnnyel jár, például a 2-es típusú cukorbetegség, a májbetegségek, valamint számos rákos megbetegedés alacsonyabb előfordulási gyakoriságával. Biztos lehet benne, hogy minőségi, friss, tartósítószerektől és egyéb adalékanyagoktól mentes, friss alapanyagokat használ, ha otthon készít kávét.
  • Fenntarthatóság: Azzal, hogy újrahasználható szűrőket használsz, és elkerülöd az eldobható csészéket és csomagolásokat az otthoni kávékészítés során, hozzájárulhatsz a hulladék minimalizálásához. Dönthet úgy is, hogy bio, fair trade kávébabot használ, amelyet fenntarthatósági szempontok alapján termesztenek és gyűjtenek.

A Kulina oldalon automata és félautomata kávéfőzők, valamint a kávéőrlőgépek választékát is megtalálhatja, amelyekkel kávét készíthet, valamint a kávéőrléshez szükséges kávédarálókat.