Sous-vide vákuum sütők

összesen 12 termék
Sous-vide vákuumgép FS 3610, Severin
22 940 Ft –5 %
21 770 Ft
SEVEFS3610
Sous Vide fólia ZU 3616, Severin
8 030 Ft
SEVEZU3616
Sous Vide fólia ZU 3617, Severin
9 820 Ft –5 %
9 300 Ft
SEVEZU3617
Sous Vide fólia LONO 30 x 600 cm, 2 tekercs, WMF
10 420 Ft
WM419980041
Sous Vide fólia ZU 3613, Severin
7 660 Ft
SEVEZU3613
Sous Vide fólia ZU 3615, Severin
11 090 Ft
SEVEZU3615
Sous-vide vákuumgép tasakok ZU3625, Severin
11 140 Ft
SEVEZU3625
Sous Vide fólia ZU 3614, Severin
7 880 Ft
SEVEZU3614

Sous-vide vákuumfőző - az Ön szokatlan konyhai segítője

A francia sous vide kifejezés, amely "vákuum alatt", egy olyan főzési módszerre utal, amely során az ételt egy légmentesen záródó edénybe helyezik, és egy meghatározott hőmérsékletre felmelegített vízzel teli edénybe merítik.

Mik a sous vide főzés legnagyobb előnyei?

Bár a sous vide főzés speciális felszerelést és több időt igényel, van néhány nagy előnye.

  • a főzési idő nagymértékben szabályozható. Az ételeket akár egy nappal korábban is el lehet készíteni, vákuumzárral lezárni, és a vizes sütőben lassan megfőzni. Az ételt egy éjszakán át szuvidálhatja, és akkor tálalhatja az ételt, amikor készen áll.
  • nem kell a hőmérsékletet magának szabályoznia - a húst és a halat meghatározott ideig főzheti anélkül, hogy a hőmérsékletet magának kellene szabályoznia
  • a sous vide főzés kéz nélküli! - csak annyit kell tennie, hogy vákuumcsomagolja az ételt, beleteszi a vízbe, beállítja a hőmérsékletet, és már mehet is
  • A Sous vide több tápanyagot és vitamint tart meg, mint más főzési módszerek.
  • a sous vide főzők puhábbá teszik a húst
  • szinte bármit meg lehet főzni sous vide; egyes szakácsok még a tojások puhára főzésére is használják.

Hogyan használom a Sous-vide vákuumfőzőt?

Legalább három dologra lesz szükséged a kezdéshez: vízre, egy nagy edényre és egy zárható zacskóra. A legelterjedtebb prémium újrazárható zacskó típus a vákuumzáras, és a weboldalunkon beszerezheti őket.

Mivel az ételek sous vide főzése fokozza az ízeket, azt javasoljuk, hogy a zacskózás előtt használjon kevés fűszert az étel fűszerezéséhez. Egyszerűen töltse meg a zacskót, nyomja ki belőle a levegőt, és helyezze a tartály melegvizes fürdőjébe.

Mik a lényeges dolgok a sous-vide főző használatakor?

A sous-vide főzőgépen kívül szükség lesz néhány további felszerelésre, például vákuumzacskó-zárógépre, vákuumzacskókra vagy fóliára, vákuumszivattyúra. Ezek közül néhányat az alábbiakban felsorolunk:

Sous-vide vákuumgép gép: A vákuumzáró gépek úgy működnek, hogy az élelmiszerrel töltött műanyag zacskóból eltávolítják a levegőt, mielőtt hővel lezárnák. Ezáltal az élelmiszerek tovább maradnak frissek, mivel olyan környezetet teremt, amely rendkívül megnehezíti a mikrobák számára a virágzást. Ezt a vákuum alatti főzéshez használták, mivel a szoros lezárás megakadályozza a nedvességveszteséget és az égést is.

Zsákok sous-vide vákuumgép: A vákuumzacskókban az élelmiszerek akár 8-szor tovább maradnak frissek. Minden tápanyag megmarad, és még mindig megvan a teljes ízük és illatuk. Ezek a zacskók a legjobbak a vákuum alatti főzéshez, mivel tartósak és ellenállnak az égési sérüléseknek, ha felhevítik őket.

A rendkívül sikeres főzési élmény garantálása érdekében mindent kínálunk Önnek, amire a sous-vide főzéshez szüksége van, a sous-vide főzőktől kezdve az olyan neves cégek összes tartozékáig, mint például Severin és a Zwilling.