Gyerek kések

Gyerekkések - hagyja, hogy a gyerekek Önnel együtt főzzenek

Korábban kockázatosnak tűnt, ha egy 10 év alatti gyereknek bármilyen kést adtunk, de a mai gyerekbarát kések hatékony eszközök arra, hogy megtanítsuk a gyerekeknek a konyhában való magabiztosságot, és hogy lefoglaljuk őket főzés közben.

Kulina 6 éves kortól kínál fiatal szakácsok számára tervezett konyhakéseket, amelyeket olyan neves cégek gyártanak, mint a F.DICK.

A gyerekkések lehetővé teszik, hogy a gyerekek részt vegyenek az egészséges ételek elkészítésében, és így megértik a házi készítésű ételek elkészítésének fontosságát, amelyek egyszerre lehetnek ízletesek és tele vannak zöldségekkel. E kések pengéinek és markolatainak mérete kifejezetten a kis szakácsok igényeihez igazodik. A sérülések elkerülése érdekében a pengehegyek gyakran lekerekítettek, és a jól formázott, ergonomikus fogantyúk csúszásmentes műanyagból készülnek. A gyermekkések pengéi vagy markolatai gyakran dekoratív mintákkal vannak ellátva, amelyek vonzóak a kis szakácsok számára.

Mikor mutassam be először a gyermekemnek a kést?

Már kétéves kortól meg lehet ismertetni a gyermeket a késekkel, bár a gyermek körülbelül 6-7 éves koráig nem lesz képes biztonságosan bánni velük. Kezdje a gyermek evőeszközökkel - először a kanalakkal, majd a gyermekbarát villákkal és végül a késekkel. Amikor gyermeke már tökéletesen használja a kést és a villát a vacsora elfogyasztásához, elkezdhet azon gondolkodni, hogy megismerteti őt a konyhakéssel, és bevonja őt az egyszerű főzési feladatokba.

Hogyan tudok a gyermekemnek fizikai támogatást nyújtani a kés használatakor?

  • Amíg Ön a késsel aprítja az ételt, megengedheti a csemetének, hogy a kezébe kapaszkodjon.
  • Kéz a kézben. Keresztezheti a kezét a gyermek kezén, miközben mindketten tartják a kést.
  • Ön tarthatja a kés végét, miközben a fiatal a kést tartja, hogy segítse a mozgást.
  • Segítheti a gyermeket azzal, hogy könyökből támogatja és irányítja, miközben a gyermek tartja a kést.
  • Emellett gyakorolhatja a kés használatát más tevékenységek, például a játéktésztával való játék vagy kézműves foglalkozások közben is.

A gyerekkések képesek a puha ételek átvágására, de nem olyan élesek, mint a "felnőtt" pengék. Jó módja annak, hogy inspiráljuk a kis szakácsokat, és megtanítsuk nekik az alapvető késkészségeket, mielőtt elkezdenék használni a megfelelő eszközöket. Ne feledje, hogy gyermeke ne használjon kést, amikor Ön nincs a konyhában.