Alessi

Az Alessi – az olasz dizájn álomgyára – már több mint 100 éve „a hétköznapiságot rendkívülivé teszi" azáltal, hogy érdekes, esztétikus, funkcionális és kívánatos hétköznapi tárgyakat készít. Ezért válik belőlük olyan sok design ikonná, amibe gyorsan beleszeretsz!
összesen 284 termék
Kotyogós kávéfőző 9090, 150 ml, barna fogantyúval, Alessi AL90903
RUNDES MODELL evőeszköz készlet, 24 db, Alessi
295 990 Ft
ALJH01S24
Uzsonnás doboz FOOD A PORTER, 2 tartály, szürke, Alessi ALSA02G
Kotyogós kávéfőző PULCINA 70 ml, fekete, Alessi
28 690 Ft
ALMDL021BB
MAMI 20 cm magas fazék, rozsdamentes acél, Alessi
72 990 Ft
ALSG10020
Uzsonnás doboz FOOD A PORTER, 2 tartály, kék, Alessi ALSA02LAZ
Sajtreszelő TODO, Alessi
Sajtreszelő TODO, Alessi
Raktáron (1 db)
31 590 Ft
ALRS08
Kotyogós kávéfőző LA CONICA, 150 ml, Alessi
109 990 Ft
AL900023
Gyógyszeres doboz CHESTNUT, Alessi
13 490 Ft
ALCHB01
Karácsonyfadísz PULCINO PIACERE IL GRANDE fehér, Alessi ALMJ161
Kotyogós kávéfőző 9090, 150 ml, piros fogantyúval, Alessi AL90903100
Ceruzahegyező CASTOR, Alessi
24 190 Ft
ALRT02
Kotyogós kávéfőző LA CONICA, 300 ml, Alessi
122 990 Ft
AL900026
Fogpiszkáló tartó MAGIC BUNNY, fekete, Alessi
11 690 Ft
ALASG16B
Karácsonyfadísz SAN BAMBINO fehér, Alessi
11 560 Ft
ALMJ166
Kotyogós kávéfőző 9090, 300 ml, barna fogantyúval, Alessi AL90906
Uzsonnás doboz SNACKMOBILE, 2 rekeszes, piros, Alessi ALSA06R
Fel
További termékek

ALESSI – olasz álomgyár

Alessi márkatörténet

Az Alessi egy olasz márka, amelyet 1921-ben egy fémlemezmunkás, Giovanni Alessi Anghini alapított. A főként fémek hidegmegmunkálásával készült termékek a kezdetektől híresek voltak kiváló minőségükről, szakképzett kivitelezésükről, tökéletes kivitelükről, modern megjelenésükről, kreativitásukról és innovációjukról. Az első ipari, de egyben dekoratív termékek, mint például acél gyümölcskosarak és -tálak már 1945-ben megjelentek, és ekkor kezdett el az ALFRA (Alessi FRAtelli) független tervezőkkel együttműködni. Az Alessi termékeket továbbra isOlaszországban készítik, magasan képzett kézművesek az omegnai Crusinallóban található gyárban.

Az Alessi küldetése és jövőképe

Alberto Alessi, az alapító unokája egyszer azt mondta, hogy „Egy igazi tervezési munkának meg kell mozgatnia az embereket, érzelmeket kell közvetítenie, fel kell idéznie az emlékeket, meglepetést kell okoznia, és szembe kell mennie az általános gondolkodással." Ő volt az, aki befolyásolta Alessi dizájnról alkotott elképzeléseit, és ő határozta meg annak küldetését. Az Alessi a kreativitást valódi otthoni tárgyakká fordítja le, amelyek képesek megvalósítani az álmokat és kielégíti az emberi vágyakat. Állítólag ez az álomgyár, amely a hétköznapokat rendkívülivé teszi. Termékei állítólag megfelelnek a boldogság és a művészet igényének. De az Alessi nem csak az álomgyár, hanem az iparművészeti kutatások egyfajta laboratóriuma is.

Híres tervezők és együttműködéseik

Amikor Alberto Alessi 1970-ben csatlakozott a céghez, világossá tette, hogy olyan tárgyakat szeretne gyártani, amelyek nemcsak működőképesek, hanem képesek kielégíteni az emberek művészet és költészet iránti igényét is. Ekkor kezdte meg Alessi együttműködését egy művészcsoporttal, köztük Salvador Dalíval, majd később olyan híres tervezőkkel, mint Ettore Sottsass, Richard Sapper, Achille Castiglioni és strong>Alessandro Mendini, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a céget az Alberto által elképzelt álomgyárgá alakítsák.

Az évek során számos híres művész és tervező döntött úgy, hogy az Alessinél dolgozzon, köztük olyan dizájnerek, mint Zaha Hadid, Aldo Rossi, Toyo Ito,  ;Marcel Wanders, Miriam Mirri, Michael Graves és Philippe Starck.

Anyagok és minőség

A legtöbb Alessi terméket fémek (rozsdamentes acél, réz, sárgaréz és nikkel) hidegmegmunkálásával készítették, de sok más anyag, például fa, porcelán, üveg vagy műanyag is szerepel a katalógusban. Minden anyag és folyamat szigorú minőségi előírásokon megy keresztül, időtlen és elegáns, és nem köt kompromisszumot az ipari termelés technológiai összetettsége és a művészetre illetve kézművességre jellemző részletekre való odafigyelés között.

A termékek és a design ikonok

Alessi híres háztartási és konyhai edényeiről – funkcionális, gyönyörű és stílusos termékekről, amelyek hasznosak és dekoratívak is lehetnek. A katalógusban főzőedények, étkészletek, üvegedények, evőeszközök, kávé & tea és bár kiegészítők, valamint dekorációs tárgyak a nappaliba és funkcionális fürdőszobai termékek.

A legnépszerűbb Alessi termékek között olyan design ikonok találhatók, mint:

Alessi termékek – hol találja őket?

Sok Alessi termék látható a világ jól ismert múzeumaiban, például a Pompidou központban, a Victoria and Albert Múzeumban és a Modern Művészeti Múzeumban. Különféle design- és lakberendezési magazinokban is megtalálhatja őket. Valójában nehéz olyat találni, amiben ne lenne egyetlen Alessi termék sem, amely a fotókon szerepel! A híres olasz álomgyár konyhai termékei filmekben is láthatóak. A hétköznapi emberek és a hírességek is szeretik őket, és tökéletes ajándékot készítenek a design szerelmeseinek, valamint ideális esküvői ajándéknak is.