összesen 189 termék
Tapadásmentes serpenyő PROFI RESIST 28 cm, WMF
53 990 Ft –10 %
48 500 Ft
WM1756286411
Mély serpenyő PROFIRESIST 28 cm, WMF
64 590 Ft
WM1756486411
Serpenyő MINERAL B ELEMENT 24 cm, de Buyer
27 210 Ft –30 %
19 020 Ft
DB561024
Acél serpenyő CARBONE PLUS 28 cm, de Buyer
26 880 Ft –25 %
19 930 Ft
DB511028
Tapadásmentes serpenyő DURADO 24 cm, WMF
37 790 Ft –14 %
32 480 Ft
WM0748246021
Serpenyő HONEYCOMB 28 cm, ezüst, Eva Solo
51 230 Ft –6 %
47 780 Ft
ES203328
Serpenyőkészlet PERMADUR EXCELENT WMF 2 db
59 490 Ft
WM575029990
Serpenyő MINERAL B LOQY 28 cm, ezüst, acél, de Buyer DB566428
Tapadásmentes serpenyő M´6S 20 cm, Mauviel
123 590 Ft
ML54220
Tapadásmentes serpenyő PERMADUR PREMIUM 24 cm, WMF
45 790 Ft –14 %
39 200 Ft
WM0576444291
Fel
További termékek

Serpenyők – Melyek a legjobb serpenyők?

Minden konyha kötelező tartozéka a serpenyő. A legismertebb serpenyők az alumínium, rozsdamentes acél, réz vagy öntött vasból készülnek. Minden anyagnak megvan a maga szerkezete, illetve előnye, amelyekről lentebb olvashatnak bővebben vagy a kulina.com weboldalán. teljes választék. Szintén megnézhetik legkeresettebb serpenyők e mit vásárolnak mások.

Melyek a legjobb serpenyők és milyen ételek elkészítéséhez javasoltak?

 • rozsdamentes acél serpenyők: szinte bármilyen típusú ételhez amit sütni, barnítani vagy pirítani akar, gyakorlatilag szinte elpusztíthatlan és kiváló hőelosztást biztosít.
 • >aluminínium serpenyők a legjobb választás adagonkénti hússütéshez, steak sütéséhez, burgerekhez és tojássütéshez. Az alumínium serpenyők hihetetlenül könnyűek, kiváló hőelosztást biztosítanak, viszont nem szabad elfelejteni, hogy a hőmérséklet ingadozni fog, ha ételt teszünk a serpenyőbe.
 • öntöttvas serpenyők a legjobb választás stekek sütéséhez, ám más ételek elkészítésére is kiválóan alkalmas. Azonban ügyeljünk arra, hogy elkerüljük a paradicsomot és egyéb savas jellegű hozzávalókat, a halat, tojást és olyan desszerteket, melyek hajlamosak leragadni.
 • réz serpenyő gyorsan felhevülnek és kihűlnek, kiválóan illenek minden konyhába, tökéletesek olyan ételek elkészítéséhez, melyek igénylik az állandó hőt és a pontos hőmérsékletszabályozást (különféle halak, szószok és olyan édességek, mint a karamel készítése). Ugyanakkor szintén ügyelnünk kell arra, hogy ne használjunk savas összetevőket a serpenyőben, mint például a citromlé, bor vagy a paradicsom

A megfelelő serpenyő kiválasztása azonban attól is függ, milyen ételeket szeretne sütni, milyen típusú tűzhelyet használ és hány főre főz általában.

A tapadásmentes serpenyők alkalmasak sütésre és miért utálják őket a profi szakácsok

A tapadásmentes serpenyők nagyon kényelmesek és könnyen használhatók, és sokan szívesen használják mindenféle kulináris feladathoz, beleértve a sütést, pirítást vagy párolást. Ennek ellenére tudnia kell, hogy általában nagyon kényesek, és könnyen tönkreteheti a tapadásmentes bevonatot, ha nem a megfelelő konyhai eszközöket vagy túl erős, koptató vegyszereket használ. Ez az oka annak, hogy a professzionális szakácsok nem használják őket professzionális konyhákban vagy éttermekben, ahol a serpenyőket állandóan használják.

Ennek ellenére a tapadásmentes serpenyők otthoni használatra kiválóan alkalmas eszközök, és a rozsdamentes acél és a tapadásmentes funkciók kombinációja tökéletes minden otthoni szakács számára, beleértve a teljesen kezdőket is. Használja tapadásmentes serpenyőit, különösen tojáshoz, zöldségekhez, szárnyasokhoz és finom halak készítéséhez.

Milyen gyakran kell cserélni a tapadásmentes serpenyőket?

Egyes általános szabályok szerint körülbelül ötévente kell cserélni, de időnként meg kell nézni a serpenyőt, és ha azt észleli, hogy meghajlott, karcos vagy elszíneződött, azonnal hagyja abba a használatát.

Melyik a legjobb serpenyő?

Kulinában rengeteg megbízható, jó minőségű serpenyőt talál olyan neves gyártóktól, mint például a Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll or WMF. A választás attól függ, hogy melyik anyagot részesíti előnyben, és mennyi pénzt szeretne befektetni a serpenyőbe. Tefal ha olcsó tapadásmentes serpenyőt keres, vagy a de Buyer ha megengedheti magának egy legendás francia gyártó prémium serpenyőjét.

Hogyan vigyázzanak a serpenyőre?

Ha pénzt fektetett be egy jó minőségű serpenyőbe, akkor azt megfelelő módon kell ápolnia, amely biztosítja a hosszú és egészséges használatot. Hogyan kell karbantartani a serpenyőt? Kövesse ezeket az egyszerű szabályokat, hogy hosszú ideig élvezhesse a serpenyőket.

 • csak szilikon eszközöket használjon tapadásmentes serpenyőin,
 • mindig kézzel mossa el a serpenyőt, ne használjon erős tisztítószert vagy súrolószert,
 • azonnal szárítsa meg a serpenyőt mosás után,
 • kerülje a nagy hőmérséklet-változásokat (soha ne tegyen forró serpenyőt hideg víz alá),
 • próbálja elkerülni a savas ételeket és az aeroszolos főzőpermeteket,
 • szárítás után vonja be a serpenyőt vékony olajréteggel,
 • megfelelően tárolja az edényeket