Fagylaltgépek

összesen 2 termék
Fagylaltkészítő KITCHENMINIS 3in1, WMF
41 990 Ft
WM0416450011
Fagylalt és joghurtkészítő EZ 7407 1,2 l, fekete, Severin SEVEEZ7407

Fagylaltkészítők - fagylaltkészítés az otthon kényelmében

Mi az a fagylaltkészítő?

A fagylaltkészítő egy olyan gép, amely egy központi tartályt forgat és hűt, és a benne lévő pudingos keveréket fagylalttá szilárdítja. Ezt a gépet tejmentes jégkrémek, zselatin és sorbet készítésére is használhatja.

A Kulina weboldalon olyan ismert gyártók fagylaltkészítői találhatók, mint például a KitchenAid és a WMF és ezek segítségével otthon is elkészítheti a legfinomabb fagylaltot, amire csak vágyik.

Hogyan működik egy fagylaltkészítő ?

A fagylaltkészítő gép több összetevőből álló keveréket fagyaszt le. Az eljáráshoz általában egy levehető, folyékony hűtőközeggel töltött tál előfagyasztására van szükség. A fagylalt készítéséhez használt tejet, tejszínt, cukrot és aromákat külön-külön állítják elő és hűtik.

A fagyasztott tál behelyezése után a keveréket a fagylaltkészítő gépbe adagoljuk. A keveréket fokozatosan megfagyasztják, és a gép bekapcsolásakor levegő hozzáadásával sima textúrát hoznak létre. Egy forgó lapát keveri és súrolja a keveréket a fagyos tál oldalán. A fagylaltot kivesszük, és a fagyasztóba tesszük, hogy tovább keményedjen, amíg el nem éri a megfelelő állagot.

Milyen fagylaltot készíthetsz otthon fagylaltkészítő?

Egy fagylaltkészítőa legkülönfélébb ízű és stílusú fagylaltokat készítheti el otthonában. Íme néhány jégkrémtípus, amelyet fagylaltkészítőkészíthet:

  • Vanília fagylalt: Klasszikus és időtlen, a házi készítésű vaníliafagylalt a kedvenc. A gazdag íz érdekében valódi vaníliarúddal is átitathatja.

  • Csokoládéfagylalt: A házi készítésű csokoládéfagylalt dekadenciáját élvezze, amely készülhet kakaóporral vagy olvasztott csokoládéval.

  • Eperfagylalt: A fagylalt alapjába kevert friss eper kellemes gyümölcsös finomságot eredményez.

  • Mentás csokoládé: A csokoládéforgácsokkal megszórt frissítő mentafagylalt népszerű választás.

  • Sütik és krémek: A fagylaltalapba kevert aprított csokoládé- vagy vaníliakekszek kellemes süteményes-krémes ízt adnak.

  • Kávéfagylalt: A kávérajongók számára a krémes, kávéízű fagylalt kihagyhatatlan.

  • Rocky Road: Ez az íz a csokoládéfagylaltot mályvacukorral, diófélékkel (gyakran mandulával) és néha további keverékekkel, például csokoládéforgáccsal kombinálja.

  • Gyümölcs szörbet: Bár technikailag nem fagylalt, a fagylaltkészítő gép képes pürésített gyümölcsök, cukor és néha egy csipetnyi citrusfélék felhasználásával sorbeteket is készíteni.

  • Pisztácia fagylalt: Ez a fagylalt valódi pisztáciával készült, egyedülállóan diós ízű.

  • Vajas pekándiós: A vajas jégkrém és a karamellizált pekándió keveréke gazdag és ropogós élvezetet nyújt.

  • Karamellás örvény: Édes és krémes élvezetet kaphatsz a fagylaltalaphoz házi készítésű karamellaszósszal, melyben pompás karamellás örvények vannak.

  • Fruit Swirl: Keverje a gyümölcspürét vagy a gyümölcskonzervet vaníliás vagy más alapba a gyümölcsíz kirobbanásáért.

  • Juharos dió: A juharszirup meleg, határozott ízével és a dió ropogós ízével tölti meg fagylaltját.

  • Matcha zöld tea: A matcha zöldtea fagylaltot matcha por felhasználásával készíthetsz egyedi és enyhén földes ízű fagylaltot.

  • Levendula méz: A fagylaltalapot szárított levendulavirággal és egy csipetnyi mézzel áztatva kifinomult ízvilágot hozhat létre.

Ez csak néhány példa a sokféle fagylaltízből, amelyet egy fagylaltkészítőkészíthet. A különböző ízekkel és keverékekkel való kísérletezés lehetővé teszi, hogy a fagylaltkreációkat az Ön ízléséhez igazítsa.

Hogyan kell karbantartani a fagylaltkészítőket?

Mielőtt bármilyen tisztítási vagy karbantartási műveletet végezne a jégkészítőjén, húzza ki a fagylaltkészítő a fő áramforrásból, és ellenőrizze, hogy teljesen kihűlt-e. Akkor:

  • Gyengéd, nedves törülközővel törölje át a fagylaltkészítő tápegységét és a gyorsfagyasztáshoz használt tálat, majd szárítsa ki teljesen.
  • A lapátot meleg, szappanos vízben történő mosás után öblítse le teljesen.
  • Ha az ételt nehéz eltávolítani, használjon nem súrolószeres súrolószert.
  • A fagylaltkészítő nem merülhet vízbe vagy más folyadékba.
  • A fagylaltkészítő minden használat után meg kell tisztítani.

Ha Ön az a típus, aki szereti az ételkészítést beltérben végezni, akkor nézze meg más konyhai gépeinket is, mint például a kenyérsütőket, joghurtkészítőket és hotdogkészítőket.