Tésztafőző edények

összesen 5 termék
Tésztafőző fazék 24 cm, WMF
62 590 Ft –12 %
55 030 Ft
WM0724919990
Tésztafőző fazék MINI 18 cm, WMF
34 820 Ft
WM0718826040
Spárga fazék 16 cm, 4,5 l, WMF
29 970 Ft
WM799716380

Tésztafazék – csemege a tészta szerelmeseinek!

Mi az a tésztafazék valójában?

A tésztaedények magas falú fazekak, amelyek szűrővel vannak felszerelve (gyakran tésztabetétnek nevezik). Általában rozsdamentes acélból készülnek, és nagy méretűek. A tésztafőzéshez használt edény egyesíti a főzőedény és a szűrőedény funkcióit, lehetővé téve a tészta egyszerű főzését és lecsepegtetését anélkül, hogy erre szűrőedényt kellene használni.

Valóban szükségem van egy tésztaedényre?

Ha Ön a tészta szerelmese, ha gyermekei tésztarajongók, és ha szinte minden nap tésztát főz, egy tésztafazék vásárlása jó befektetés lesz. Ne feledje, hogy betét nélkül is használható (szokásos edényként), és lehetővé teszi, hogy megtartsa a tésztavizet, amelyet szokásos szűrőedény használatakor általában kiönt. A tésztavíz nagyon hasznos a szószok sűrítéséhez, mivel tele van keményítővel – soha nem próbálta? Böngésszen az interneten, és nézze meg Gigi Hadid vodkás tészta receptjét!

Hogyan főzz tésztát tésztaedényben?

A tésztafőzés tésztaedényben egyszerű, és nem igényel további eszközöket. Nincs más dolga, mint:

 • tegyük a tészta betétet a fazékba
 • töltsük fel vízzel a megfelelő szintig, és forraljuk fel
 • gyengéden adjuk hozzá a nyers tésztát és egy kis sót (egy csipetnyi olívaolajat is adhatunk hozzá)
 • kapcsoljuk le a hőt, ha a tészta ízlés szerint megfőtt
 • fogjon egy konyhai kesztyűt, és fogja meg a belső edény fogantyúit
 • vegye ki a betétet az edényből, és tartsa felette egy pillanatra, hagyja, hogy a víz lecsepegjen
 • öntse a tésztát egy tálba vagy egy serpenyőbe a tésztaszósszal

A Kulinában talál néhány stílusos tésztaedényt, melyeket nagy és kis adag tészta főzésére terveztek. Ne feledje, hogy mindig használhatja őket hagyományos edényekként, és nem csak tészta főzésére és lecsepegtetésére, hanem zöldségekre, burgonyára stb. is. Minden tésztaedény fedővel van ellátva, amely lehetővé teszi a tészta gyorsabb elkészítését és energia megtakarítását. Némelyikük belső méretekkel is rendelkezik, amelyek még könnyebbé teszik az életét a konyhában. Tekintse meg legkeresettebb tésztaedényeinket itt.

Hogyan vigyázz a tésztafazékra?

Ha tésztaedénybe fektetett be, ügyeljen arra, hogy megfelelően tisztítsa meg és gondoskodjon róla, hogy évekig használhassa. Hogyan tisztítsd meg a tésztaedényt?

 • Mindig olvassa el a gyártó utasításait az első használat előtt, és ügyeljen arra, hogy ne tegye az edényt mosogatógépbe, ha ez nem ajánlott,
 • ne használjon fém eszközöket, amelyek megkarcolhatják az edények felületét, inkább fa vagy szilikon konyhai eszközöket használjon.
 • ne hagyja éjszakára koszosan az edényt, illetve ne áztassa sokáig (különösen, ha rozsdamentes acélból készült),
 • ha szeretne megszabadulni a rozsdamentes acél edény felületén lévő foltoktól, tisztítsa meg rozsdamentes acél tisztítására alkalmas tisztítószerrel,
 • kerülje a hőmérsékleti sokkot, ne tegye a forró tésztát hideg vízbe stb.