Kanalak

összesen 23 termék
Kanál SHINO BLUE 12 cm, MIJ
1 710 Ft
MIJC2855
Japán kanál 15 cm, fekete matt, MIJ
3 500 Ft
MIJC7960
Evőkanál ASANOHA 12,5 cm, indigó, kerámia, MIJ
2 190 Ft
MIJC4210
Evőkanál ASANOHA 12,5 cm, lila, kerámia, MIJ
2 190 Ft
MIJC4213
Étkező kanál MAXIME, meleg szürke, Blomus
6 250 Ft –9 %
5 630 Ft
BM64124
Étkező kanál MAXIME, szürke, Blomus
6 250 Ft –9 %
5 630 Ft
BM64125
Stelton UNA étkező kanál, 18 cm, ezüst, rozsdamentes acél SN13107
Tapas kanál BLACK SPECKLE 12 cm, REVOL
1 710 Ft
MIJC2850
Evőkanál ASANOHA 12,5 cm, piros, kerámia, MIJ
2 190 Ft
MIJC4212
Stelton MAYA étkező kanál, 18 cm, ezüst, rozsdamentes acél SN13102
Étkező kanál MACHINE COLLECTION 19,5 cm, Seletti
7 380 Ft
SLT10957
Evőkanál ASANOHA 12,5 cm, narancssárga, kerámia, MIJ MIJC4211
Étkező kanál STELLA, matt rozsdamentes acél, Blomus BM63825
Étkező kanál DINNER, Zwilling
4 900 Ft
ZW7041801
180050 180050 jidelni lzice stella blomus cerna
4 690 Ft
BM64196

Evőkanál - kanalak, amelyekre minden asztalnál szükség van

Mik azok a evőkanálak?

Az evőkanál egyfajta étkezési eszköz az ételek tálalásához és fogyasztásához egyaránt. Általános használatra szánják a vacsoraasztalnál, és nagyobbak, mint a teáskanál, de kisebbek, mint a tálalókanalak.

Az evőkanál általában egy sekély kanál vagy tál, amelynek hosszú nyele rozsdamentes acélból, porcelánból vagy acélból készült. A evőkanalakat levesek, gabonafélék, pörköltek, curryk és más folyékony vagy félig folyékony ételek fogyasztására használják.

A evőkanalak minden konyhában vagy étkezőben szükségesek, ezért összegyűjtöttük a legjobbakat a Kulina oldalon olyan neves gyártóktól, mint például a Blomus, MIJ, és ZWILLING.

Az "evőkanál" kifejezést a szakácskönyvekben és receptekben gyakran használt főzési térfogatmértékként is használják. Ebben a minőségben leggyakrabban a tbsp. vagy Tbsp. rövidítéssel használják, és pontosan 15 ml.

Milyen típusú evőkanálok vannak?

Többféle evőkanál létezik, többek között:

  • Standard evőkanál: A kanálnak ezt a stílusát evésre és tálalásra is használják
  • Leveskanál: A hagyományos étkező kanálképest ez a fajta mélyebb és kerekebb tállal rendelkezik. Levesek, pörköltek és egyéb folyékony alapanyagú ételek fogyasztására készült.
  • Desszertkanál: Ez a kanál desszertek és gyümölcsök fogyasztására szolgál, és kisebb, mint egy hagyományos étkező kanál.
  • Tálalókanál: Ez a fajta étkező kanál nagyobb, mint egy normál étkező kanál és az asztalnál az ételek (rizs, burgonya, gabonafélék, zöldségek) tálalásához használják.

Mi a különbség a teáskanál és az evőkanál között?

A méret az elsődleges különbség a teáskanál és az evőkanál között. Az evőkanálhoz képest a teáskanál kisebbnek tűnik, és keskenyebb tál vagy kanál van benne. Gyakran használják teák vagy kávék keverésére, miután cukrot adtak hozzá, valamint desszertek vagy sütemények fogyasztására. Mindkét típusú kanál használható fűszerek és egyéb összetevők kimérésére is. A teáskanál kisebb mennyiségű hozzávaló mérésére vagy hozzáadására szolgál, és kisebb, mint az evőkanál. A térfogatuk közötti különbség többé-kevésbé háromszoros, így ha egy evőkanál 10 g liszt, akkor a teáskanál 3, míg egy evőkanálba 15 g víz vagy tej fér bele, egy teáskanálba 3, egy teáskanálba 15 g víz vagy tej teáskanál 5 g.

Általánosságban elmondható, hogy a tálalás vagy az étkezés típusa határozza meg, hogy milyen evőkanalat használjon. A tökéletesebb étkezési élményért vásárolhat étkezési kellékek gyűjteményéből, amely étkészleteket, pohárkészleteket, étkészleteket stb. tartalmaz.