Kontakt grillek

összesen 12 termék
LONO kontaktgrill 2 az 1-ben
98 500 Ft
WM0415110011
Elektromos kontaktgrill OPTIGRILL ELITE GC760D30, Tefal
101 960 Ft
TEFGC760D30
Tefal Elektromos kontaktgrill OPTIGRILL + XL GC722834, fekete TEFGC722834
Kontakt grill KG 2392 Severin 1800 W
36 500 Ft
SEVEKG2392
Elektromos kontaktgrill OPTIGRILL+ GC712834, Tefal
76 910 Ft
TEFGC712834
Multifunkcionális kontakt grill KG 2394 Severin 800 W
14 640 Ft
SEVEKG2394

Kontaktgrill - ideális főzőkészülék különféle ételek grillezéséhez és melegítéséhez

Mik azok a kontaktrácsok?

A kontaktgrillek, más néven panini-prések olyan konyhai eszközök, amelyeket az ételek gyors és kényelmes grillezésére hoztak létre. Két forró lemezből állnak, amelyek összeérnek, hogy az ételeket mindkét oldalukon egyszerre süssék meg. Számos étel, köztük hamburgerek, szárnyasok, zöldségek és szendvicsek készíthetők kontaktgrill segítségével. Beltéren és kültéren egyaránt használhatóak, és többféle változatban és méretben kaphatók.

Népszerű készülék az otthoni konyhákban, valamint a kereskedelmi konyhákban, például éttermekben és kávézókban. A kompakt méret és az egyszerű használat kényelmes eszközzé teszi őket az elfoglalt szakácsok számára, akik gyors, ízletes ételeket szeretnének készíteni.

A Kulina oldalon gondosan válogattuk össze a tartós kontaktrácsok széles választékát olyan ismert gyártóktól, mint például a Severin, Tefal, és WMF.

Hogyan tisztítsam meg a kontaktgrillt?

A kontaktgrillt úgy lehet megtisztítani, hogy eltávolítjuk az esetleges felesleges ételmaradékokat, nedves ruhával vagy szivaccsal leöblítjük, és szódabikarbónás pasztával eltávolítjuk a nehezen keletkezett foltokat vagy a beégett maradványokat.

Az is fontos, hogy távol tartsa magát a súroló hatású tisztítószerektől. Ha a grillsütő levehető lemezekkel rendelkezik, azokat külön-külön kell tisztítani mosogatógépben vagy meleg, szappanos vízben.

Mi a különbség a kontaktgrill és a szendvicskóstoló között?

Az "érintkező grill" kifejezés olyan főzőkészülékre utal, amely két, összecsukható forró lemezzel rendelkezik. A tányérok kagylóhéjszerűen nyithatók és zárhatók, és gyakran barázdáltak, ami grillnyomokat hagy az ételeken. A kontaktgrill grilllapjai gyakran nagyobbak, mint a hagyományos szendvicskészítők négyzet alakú nyílásai, így szélesebb körű sütési lehetőségeket biztosítanak.

A szendvicskészítőviszont egy kis pultra szerelhető készülék, amely négyzet alakú (vagy háromszög alakú) szendvicsek készítésére szolgál, általában pirított kenyérrel. Két csuklós lemeznek köszönhetően, amelyek jellemzően laposak, úgy nyitható és zárható, mint egy könyv. A szendvicskészítőa szendvicsek széles skálája készíthető el, például grillezett sajttal, sonkás sajttal és tonhalas olvadékkal.

Más elektromos grillsütők és egyéb alapvető konyhai eszközök, például konyhai robotgépek, kenyérpirítók, elektromos tűzhelyek és vízforralók gyűjteményét is megtekintheti.