Tálak

összesen 82 termék
Tálaló tányér PLATEBOWLCUP 36 x 25 cm, Alessi
25 590 Ft
ALAJM2822
Fel
További termékek

Tálalótálak - az ételek elegáns tálalása

Mire használják a tálcákat?

A tálalótál egy nagyméretű, lapos, általában ovális, téglalap vagy kerek tál, amelyet hús, zöldség, sonka vagy más típusú (meleg vagy hideg) ételek tálalására használnak. Gyakran használják családi vacsorák, társasági események, partik, esküvők, bankettek és éttermekben meleg ételek, előételek, egész pulyka vagy kacsa, főételek, desszertek, gyümölcsök, kekszek, szendvicsek és egyéb ételek felszolgálásához. Nagyvonalú méretük miatt nagyon praktikusak, és emellett lehetővé teszik az élelmiszerek jól szervezett és esztétikus bemutatását.

Mi a különbség a servírozó tálca és a tálaló tányérközött?

A servírozó tálca és a tálalótál között több különbség van, mindkettő lapos, és az ételek szállítására vagy tálalására szolgál.

A tálca egy hordozható tálca (gyakran fogantyúval), amelyet arra használnak, hogy poharakat, italokat vagy harapnivalókat szállítsanak az asztalhoz (az étkezőbe, a nappaliba vagy a teraszra). A tárgyak leesésének megakadályozása érdekében a tálcáknak lehet megemelt oldala, és gyakran különböző anyagokból, például fémből, műanyagból vagy fából készülnek.

Másrészt a tálalótál általában porcelánból vagy kerámiából készül, és közvetlenül a felületére helyezett ételek tálalására használják . Használhatja arra, hogy az ételt a konyhából az étkezőasztal szállítsa, de nem tesz rá más edényeket vagy tárolóedényeket, mint egy tálcára.

Összefoglalva, mind a tálcák, mind a tálcák használhatók ételek tálalására, azonban a tálcák általában kisebbek, és kisebb ételek és poharak szállítására szolgálnak, míg a tálcák nagyobbak, és hús vagy zöldségek tálalására szolgálnak.

A Kulina weboldalon elérhető tálalótálakat gondosan válogatjuk ki az olyan top márkákból, mint például Blomus, Revol, MIJ, és Bitz. Az ételek elegáns tálalásához szükség lehet tortatartókra, sajt- és tapasdeszkákra, kenyérkosarakra és egyéb kis tálalóedényekre is.