Kukták

összesen 15 termék
Gyorsfőző PERFECT PREMIUM 6,5 l, betét nélkül, WMF
105 330 Ft
WM0795839990
Gyorsfőző CLIPSO+ PRECISION P4410770 6 l, Tefal
101 490 Ft –21 %
79 910 Ft
TEFP4410770
COOK4ME XA612010 serpenyőhöz tároló fedél, Tefal
2 930 Ft
TEFXA612010
Gyorsfőző VITAQUICK GREEN 22 cm, 2,5 l, Fissler
75 150 Ft
FS600350020000
Gyorsfőző VITAVIT PREMIUM 22 cm, 4,5 l, Fissler
121 210 Ft
FS622412040700
Gyorsfőző PERFECT PLUS 4,5 l, rozsdamentes acél, WMF WM794829990

Magasnyomású főzőedények – gyors és hatékony edények konyhájába

Mi az a magasnyomású főzőedény? Hogyan működik a a magasnyomású főzőedény?

A magasnyomású főzőedény egy speciális fazék, amely megtartja a tartalmának felmelegítése során keletkező gőzt. A gőzképződés során a nyomás és a hőmérséklet növekszik, ami felgyorsítjai a főzést. A zárt fedél bent tartja a gőzt, ami több ízt hoz ki az ételekből. A magasnyomású főzőedények a tűzhelyet használja hőforrásként, és gyorsabbak mint az elektromos főzőedények.

Mire használható a magasnyomású főzőedény?

A nagynyomású tűzhelyek nagyon sokoldalúak, és a következőkre használhatók:

  • párolás
  • gőzölés
  • barnítás
  • forralás

és olyan ételek elkészítése, mint a pörköltek, levesek, curryk, alaplevek, lencse, bab, burgonyapüré, zöldségek, csirke stb.

Milyen előnyei vannak a magasnyomású főzőedényben történő főzésnek?

Sok oka lehet annak, hogy oly sokan használnak magasnyomású főzőedényt, sőt el sem tudják képzelni a főzést nélkülük, pedig időbe telik, mire megtanulják használni őket. A magasnyomású főzőedény fő előnyei a következők:

  • a magasnyomású főzőedényben történő főzés gyorsabb, és megkönnyíti az életét,
  • a magasnyomású főzőedények nagyon sokoldalúak, és sokféle étel elkészítését teszik lehetővé,
  • gazdaságos főzést tesznek lehetővé, amellyel időt és energiát takaríthat meg,
  • a magas hőmérséklet lerövidíti a főzési időt, és több ízt hoz ki az ételekből, így az ételek ízletesek lesznek,
  • ha magasnyomású főzőedényben főz, kevesebb tápanyag és vitamin vész el, ami egészségesebbé teszi az ételeket,
  • egyetlen edényben való főzés azt jelenti, hogy kevesebb takarítás és mosogatás szükséges a főzés után, a zárt fedél pedig megvédi a munkalapot a kifröccsenésektől.
  • a magasnyomású főzőedények gyorsabbak, mint az elektromos főzőedények

Milyen hátrányai vannak a magasnyomású főzőedénnyel történő főzésnek?

Nem tudja kinyitni a gyorsfőzőt, hogy ellenőrizze, hogy az étel készen van-e, és időbe telik, amíg megtanulják, hogyan kell kezelni, ami bizonyos esetekben az étel túlfőzéséhez vezethet, de ha egyszer megérti a működését, állandóan ezzel akar majd főzni. Ezt garantálni tudjuk! Ne feledje azt sem, hogy a magasnyomású főzőedénnyel történő főzés során az összes hozzávalót pontosan ugyanannyi ideig kell főznie, és ez nem alkalmas minden típusú ételhez.

A Kulinában sok megbízhatómagasnyomású főzőedényt talál, amelyek nagyszerű befektetésnek számítanak (tekintse meg legkeresettebb magasnyomású főzőedényeinket itt) . A jól gondozott, minőségi magasnyomású főzőedény hosszú éveken át szolgálja Önt. Ha egy igazán jó magasnyomású főzőedényt keres, amely egy életen át kibírja, ellenőrizze a Tefal vagy WMF nagynyomású főzőedényeit – ezek olyan márkák, amelyek a technológiát a dizájnnal kiválóan ötvöző, megbízható és biztonságos magasnyomású főzőedényekre specializálódtak.