Kukták

összesen 23 termék
Gyorsfőző Secure 5 Neo, 22 cm, 8 l, Tefal
55 990 Ft –28 %
40 290 Ft
TEFP2534441
Perfect Premium kukta párolóbetét nélkül, 6,5 liter WM0795839990
Gyorsfőző CLIPSO+ PRECISION P4410770 6 l, Tefal
115 490 Ft –20 %
91 760 Ft
TEFP4410770
Kukta Vitaquick Fissler 26 cm 8 l
150 000 Ft –7 %
138 220 Ft
FS600700080000
Gyorsfőző SECURE 5 NEO 22 cm, 4 l, Tefal
41 990 Ft –19 %
33 650 Ft
TEFP2534246
Kukta 4,5 l Perfect Premium párolóbetét nélkül
95 990 Ft –7 %
88 400 Ft
WM0795829990
Gyorsfőző VITAQUICK 26 cm, 10 l, Fissler
113 750 Ft
FS600700100000
Kukta készlet Vitaquick Fissler 4,5 l és 2,5 l 2 db
168 700 Ft
FS600300110000
Gyorsfőző SECURE 5 NEO P2530741 6 l, 22 cm, Tefal
50 790 Ft –31 %
34 990 Ft
TEFP2530741
Gyorsfőző VITAVIT PREMIUM 26 cm, 8 l, Fissler
145 990 Ft
FS622812080700
Kukta Vitaquick Fissler 22 cm 3,5 l
74 310 Ft –11 %
65 820 Ft
FS600300030000
COOK4ME XA612010 serpenyőhöz tároló fedél, Tefal
2 760 Ft
TEFXA612010
Gyorsfőző VITAVIT PREMIUM 18 cm, 1,8 l, Fissler
91 390 Ft –11 %
81 070 Ft
FS622212010000

Magasnyomású főzőedények – gyors és hatékony edények konyhájába

Mi az a magasnyomású főzőedény? Hogyan működik a a magasnyomású főzőedény?

A magasnyomású főzőedény egy speciális fazék, amely megtartja a tartalmának felmelegítése során keletkező gőzt. A gőzképződés során a nyomás és a hőmérséklet növekszik, ami felgyorsítjai a főzést. A zárt fedél bent tartja a gőzt, ami több ízt hoz ki az ételekből. A magasnyomású főzőedények a tűzhelyet használja hőforrásként, és gyorsabbak mint az elektromos főzőedények.

Mire használható a magasnyomású főzőedény?

A nagynyomású tűzhelyek nagyon sokoldalúak, és a következőkre használhatók:

  • párolás
  • gőzölés
  • barnítás
  • forralás

és olyan ételek elkészítése, mint a pörköltek, levesek, curryk, alaplevek, lencse, bab, burgonyapüré, zöldségek, csirke stb.

Milyen előnyei vannak a magasnyomású főzőedényben történő főzésnek?

Sok oka lehet annak, hogy oly sokan használnak magasnyomású főzőedényt, sőt el sem tudják képzelni a főzést nélkülük, pedig időbe telik, mire megtanulják használni őket. A magasnyomású főzőedény fő előnyei a következők:

  • a magasnyomású főzőedényben történő főzés gyorsabb, és megkönnyíti az életét,
  • a magasnyomású főzőedények nagyon sokoldalúak, és sokféle étel elkészítését teszik lehetővé,
  • gazdaságos főzést tesznek lehetővé, amellyel időt és energiát takaríthat meg,
  • a magas hőmérséklet lerövidíti a főzési időt, és több ízt hoz ki az ételekből, így az ételek ízletesek lesznek,
  • ha magasnyomású főzőedényben főz, kevesebb tápanyag és vitamin vész el, ami egészségesebbé teszi az ételeket,
  • egyetlen edényben való főzés azt jelenti, hogy kevesebb takarítás és mosogatás szükséges a főzés után, a zárt fedél pedig megvédi a munkalapot a kifröccsenésektől.
  • a magasnyomású főzőedények gyorsabbak, mint az elektromos főzőedények

Milyen hátrányai vannak a magasnyomású főzőedénnyel történő főzésnek?

Nem tudja kinyitni a gyorsfőzőt, hogy ellenőrizze, hogy az étel készen van-e, és időbe telik, amíg megtanulják, hogyan kell kezelni, ami bizonyos esetekben az étel túlfőzéséhez vezethet, de ha egyszer megérti a működését, állandóan ezzel akar majd főzni. Ezt garantálni tudjuk! Ne feledje azt sem, hogy a magasnyomású főzőedénnyel történő főzés során az összes hozzávalót pontosan ugyanannyi ideig kell főznie, és ez nem alkalmas minden típusú ételhez.

A Kulinában sok megbízhatómagasnyomású főzőedényt talál, amelyek nagyszerű befektetésnek számítanak (tekintse meg legkeresettebb magasnyomású főzőedényeinket itt) . A jól gondozott, minőségi magasnyomású főzőedény hosszú éveken át szolgálja Önt. Ha egy igazán jó magasnyomású főzőedényt keres, amely egy életen át kibírja, ellenőrizze a Tefal vagy WMF nagynyomású főzőedényeit – ezek olyan márkák, amelyek a technológiát a dizájnnal kiválóan ötvöző, megbízható és biztonságos magasnyomású főzőedényekre specializálódtak.