Grill serpenyők

összesen 34 termék
Grill serpenyő DURADO 28 x 28 cm, WMF
51 170 Ft
WM0748446021
Grill serpenyő PERMADUR PREMIUM 28 x 28 cm, WMF
49 990 Ft –9 %
45 120 Ft
WM0576504291
Grill serpenyő PARTY 27 x 27 cm, WMF
34 490 Ft
WM0589674291
Grill serpenyő IRON IND 24 cm, tálakkal, kék, WOLL
38 390 Ft –16 %
32 160 Ft
WL624-2CI-020
Kültéri grill serpenyő GP30 30 cm, öntöttvas, Petromax PET730737
Grill serpenyő CENIT 28 cm, Fissler
44 630 Ft –11 %
39 510 Ft
FS45601281000
Fel
További termékek

Grillserpenyők – hatékony eszköz a konyhában

Grillserpenyő – milyen a jó grillserpenyő?

A grillserpenyők hasonlóak a hagyományos serpenyőkhöz, de az aljuk más, és a felületén grillvonalak találhatók. A megemelt (általában 0,5-1,5 cm magas) bordák az ételekre jellemző szenesnyomokat kölcsönöznek, színt és textúrát kölcsönözve az ételeknek (nézze meg legjobb oldalunkat). -Grillserpenyők eladása itt).

A bordák azonban nem csak azért vannak, hogy jól nézzenek ki a steakek vagy a zöldségek, hanem átengedik az olajat és a levet is, ami biztosítja, hogy az étel valóban grillezett legyen, és ne párolt, tehát könnyebben eltávolítja a felesleges zsírt. .

A grillserpenyők általában meglehetősen nehezek (különösen az öntöttvas grillserpenyők vagy az alumíniumöntvények), és gyakran négyzet alakúak, amelyek nagyobb főzési területet kínálnak, mint egy hagyományos serpenyő, így a zöldségeket is megsütheti miközben steaket készítenek!

Melyik anyag a legjobb grillserpenyőhöz?

Grill a serpenyők általában öntöttvasból készülnek, így meglehetősen nehezek, de az anyag magas hőmérsékleten képes megtartani a hőt, ami elengedhetetlen a grillezéshez. Ne felejtse el fűszerezni a vasserpenyőt az első használat előtt, és ha többet szeretne megtudni a serpenyőkhöz használt különféle anyagokról, olvassa el a itt található a serpenyőkről szóló teljes útmutatónk.

Hogyan használjunk grillserpenyőt?

A grillserpenyő használata kissé eltér a hagyományos serpenyőtől, és néhány szabályt be kell tartani:

  • Soha ne felejtse el kiolajozni a grillserpenyőt használat előtt. Ez megakadályozza, hogy az étel leragadjon, és tökéletesek legyenek a szenesnyomok. Azonban ne használjon túl sok olajat. Használjon tésztaecsetet a hús pácolásához, és a megemelkedett bordákon is húzza át néhány mozdulattal, mielőtt elkezdené a grillezést. Amikor szeletelt ételt készítünk (lehetőleg viszonylag vékony szeleteket), olajozzuk be azokat is ecsettel.
  • Győződjön meg arról, hogy a serpenyőt legalább öt percig előmelegíti, mielőtt ételt tesz a serpenyőre
  • az étel forgatásához vagy megfordításához használjon konyhai fogót, de az első percben kerülje az étel mozgatását. Ez segíti a jellegzetes grillnyomok
  • kialakítását.
  • ha fel szeretné gyorsítani a főzést, vagy fokozni szeretné a füstös/szenes ízt, használjon hozzáillő prést vagy fedőt.

Hogyan tisztítsuk meg a grillserpenyőt?

Miután lehűtötte a grillserpenyőt, alaposan öblítse le forró vízzel, majd tisztítsa meg a serpenyőt nedves ruhával, ügyelve arra, hogy a barázdákra összpontosítson. Ha végzett, szárítsa meg a serpenyőt konyharuhával.

Ha öntöttvas grillserpenyőt használ, érdemes lehet minden használat után fűszerezni. Ehhez papírtörlővel dörzsölje be a serpenyőt egy vékony réteg növényi olajjal, helyezze a sütő középső rácsára, és állítsa 190 °C-ra. Hagyja a tepsit 1 órán át sülni, kapcsolja ki a sütőt, és hagyja kihűlni.

A kiváló minőségű anyagból készült grillserpenyő minden konyhában remek eszköz lehet, ezért a Kulinában megbízható márkák által gyártott grillserpenyőket kínálunk. Négyzet alakú, öntöttvas grillserpenyők hozzáillő Woll présekkel, alumínium vagy rozsdamentes acél WMF grillserpenyők és egyediek acél grillserpenyők rusztikus kialakítással, amelyek a de Buyer kézi kovácsolt serpenyőire utalnak.