Gyümölcscentrifugák

összesen 1 termék
Lassú gyümölcscentrifuga 2SP ZC150838, 150 W, fekete/piros, Tefal TEFZC150838

Centrifugális gyümölcscentrifugák - gyors és egyszerű módja a napi gyümölcs- és zöldségadag bevitelének

Milyen előnyökkel jár a centrifugális gyümölcscentrifuga használata?

Az egészséges életmód fenntartása mindennél fontosabb a mai rohanó világban, amelyben élünk. És mi lenne jobb megközelítés a wellness felkarolásához, mint a friss, tápláló gyümölcslevek rendszeres fogyasztása?

Bemutatjuk a centrifugális gyümölcscentrifugákat, a legmodernebb konyhai eszközöket, amelyeket a gyümölcslevek gyors és hatékony kinyerésére hoztak létre. A Kulina oldalon neves gyártóktól szerezheti be ezeket a barkácskészülékeket. Kiváló módja lehet a napi gyümölcs- és zöldségadag beszerzésének.

A centrifugális gyümölcscentrifugákat úgy tervezték, hogy nagyon könnyen használhatóak legyenek. Önnek csak a gyümölcsöket és/vagy zöldségeket kell a betöltőtölcsérbe helyeznie, a többiről pedig a gyümölcscentrifuga gondoskodik. A lassú gyümölcscentrifugákkal ellentétben a gyorsaságának köszönhetően néhány perc alatt készíthet egy pohár gyümölcslevet.

Ezen túlmenően elég egyszerűen tisztíthatóak, és gyümölcsök és zöldségek széles skáláját lehet velük levet készíteni, beleértve a leveles zöldeket, citrusféléket és kemény zöldségeket is. A főbb részek szétszedhetők és mosogatógépbe tehetőek tisztítás céljából.

Mi a különbség a lassú és a centrifugális gyümölcscentrifugák között?

A lassú és a centrifugális gyümölcscentrifugák a gyümölcscentrifugáló gépek két gyakori típusa, mindegyiknek szett a maga jellemzői és előnyei. Íme a legfontosabb különbségek közöttük:

1. Sebesség:

 • Centrifugális gyümölcscentrifugák: Ezek a gyümölcscentrifugálók nagy sebességgel működnek, jellemzően 3000 és 16 000 fordulat/perc között (percenkénti fordulatszám). A gyümölcscentrifugálókamrában lévő gyorsan forgó penge felaprítja a gyümölcsöket és zöldségeket, és a centrifugális erő segítségével kivonja a gyümölcslevet.
 • Lassú gyümölcscentrifugák (facsaró gyümölcscentrifugák): A lassú gyümölcscentrifugák sokkal alacsonyabb fordulatszámon működnek, általában 40 és 160 fordulat/perc között. Lassú zúzási vagy őrlési mechanizmust használnak a lé kinyeréséhez, ami lassabb és kíméletesebb gyümölcslé-feldolgozási folyamatot eredményez.

2. Gyümölcslé minősége:

 • Centrifugális gyümölcscentrifugák: A nagy sebességű pörgetés hőt termelhet, és több levegőt juttathat a gyümölcslébe, ami kissé alacsonyabb tápanyagmegmaradást és gyorsabb oxidációt eredményezhet. A centrifugális gyümölcscentrifugákból származó lé gyakran kevésbé sima, és idővel szétválhat.
 • Lassú gyümölcscentrifugák: A lassúbb és megfontoltabb gyümölcscentrifugálási folyamat a facsaró gyümölcscentrifugákban kevesebb hőt és oxidációt generál, ami nagyobb tápanyagmegtartást, jobb színt és simább textúrát eredményez a gyümölcslében. A lassú gyümölcscentrifugálók arról ismertek, hogy jobban megőrzik az enzimeket, vitaminokat és antioxidánsokat, mint a centrifugális gyümölcscentrifugálók.

3. Sokoldalúság:

 • Centrifugális gyümölcscentrifugák: Ezek a gyümölcscentrifugák általában jobban alkalmasak nagyobb és lágyabb gyümölcsök és zöldségek, például alma, sárgarépa és uborka levesezésére.
 • Lassú gyümölcscentrifugák: A lassú gyümölcscentrifugák sokoldalúbbak, és a keményebb gyümölcsök és zöldségek mellett a termékek szélesebb skáláját tudják kezelni, beleértve a leveles zöldeket, a búzafüvet és a fűszernövényeket.

4. Zaj:

 • Centrifugális gyümölcscentrifugák: A centrifugális gyümölcscentrifugák nagy sebességű működésük miatt működés közben zajosabbak.
 • Lassú gyümölcscentrifugák: A lassú gyümölcscentrifugák alacsonyabb fordulatszámon működnek, ami csendesebb működést eredményez.

5. Léhozam:

 • Centrifugális gyümölcscentrifugák: Ezek a gyümölcscentrifugák viszonylag gyorsan tudnak levet előállítani, de az extrakciós folyamatuk nem biztos, hogy olyan hatékony, ami potenciálisan alacsonyabb léhozamot eredményez, különösen a leveles zöldek esetében.
 • Lassú gyümölcscentrifugák: A lassú gyümölcscentrifugák általában hatékonyabbak a különböző termékekből való lé kinyerésében, ami gyakran nagyobb léhozamot eredményez.

6. Ár:

 • Centrifugális gyümölcscentrifugák: A centrifugális gyümölcscentrifugák általában kedvezőbbek a lassú gyümölcscentrifugákhoz képest.
 • Lassú gyümölcscentrifugák: A lassú gyümölcscentrifugák általában drágábbak a fejlett technológiájuk és a magasabb minőségű gyümölcslé miatt.

Összefoglalva, a centrifugális facsaró és a lassú (rágó) gyümölcscentrifuga közötti választás az Ön prioritásaitól függ. Ha fontos Önnek a gyorsaság és a költséghatékonyság, és elsősorban nagyobb gyümölcsök és zöldségek levesezését tervezi, akkor egy centrifugális facsaró megfelelő lehet. Ha azonban magasabb minőségű gyümölcslevet, jobb tápanyagmegőrzést és a termékek szélesebb körének levesezésére való képességet keres, akkor a lassú gyümölcscentrifuga jobb választás.

Hogyan kell ápolni a centrifugális facsaró?

A centrifugális gyümölcscentrifugákat meglehetősen egyszerű ápolni, és itt van néhány dolog, amit megtehet, hogy segítsen meghosszabbítani a hosszú élettartamot és jó állapotban tartani őket.

 • A legfontosabb dolog, amit meg kell tennie a gyümölcscentrifuga tisztán és jó állapotban tartása érdekében, hogy minden használat után megtisztítsa azt. Egyszerűen húzza ki a gyümölcscentrifugát a konnektorból, vegye ki az összes levehető alkatrészt, és folyó vízzel mossa el az alkatrészeket, hogy megszabaduljon az esetleges jelentős ételmaradékoktól.
 • Súrolja le a gyümölcscentrifugaszűrőt. A gyümölcscentrifugának az az alkatrésze, amely elválasztja a gyümölcslevet a gyümölcspéptől, a gyümölcscentrifugaszűrő, és fontos, hogy gyakran súrolja ezt a részt, hogy eltávolítsa az ételmaradékok felhalmozódását.
 • A másik gondosan ápolandó alkatrész a motorház. Ez a gyümölcscentrifugának az az alkatrésze, amelyben a motor található, és nagyon fontos, hogy rendszeresen nedves ruhával tisztítsák.
 • Végül, amikor nem használja a gyümölcscentrifugát, fontos, hogy a gyümölcscentrifugát száraz helyen tárolja. Ez csökkenti a gyümölcscentrifuga rozsdásodásának vagy penészesedésének valószínűségét.

Ha még több inspirációt keresel a gyümölcslé elkészítéséhez, akkor elektromos gyümölcscentrifugákat, lassú gyümölcscentrifugákat, kézi citrusléfőzőket vagy smoothie-készítőket is vásárolhatsz.