Sók

összesen 17 termék
Vörösboros só 80 g, pehely, Mill & Mortar
3 390 Ft
MM19906
Szarvasgombasó 265 g, darálóval, Lie Gourmet
5 490 Ft
LIE122
Bio szívsó 60 g, Mill & Mortar
4 290 Ft
MM19918
Tároló doboz só RO 11,5 cm, Rosendahl
11 450 Ft
RSD20494
Himalája só 280 g, őrlővel, Lie Gourmet
4 840 Ft
LIE117
Nicolas Vahé parmezános és bazsalikomos só, 320 g NV104981000
Nicolas Vahé titkos sókeverék, 320 g
4 480 Ft
NV104981003
Só- és borskanna 6,5 cm, fehér/fekete, Rosendahl
14 290 Ft
RSD20495
Nicolas Vahé só chillivel, 315 g
5 460 Ft
NV104981037
Nicolas Vahé só citrommal és kakukkfűvel, 320 g
4 520 Ft
NV104981023
Nicolas Vahé francia tenger só, 335 g
4 990 Ft
NV104981004
Só rózsaszínű borssal 215 g, őrlővel, Lie Gourmet LIE121
Mill & Mortar füstölt só, 80 g, pehely
Újdonság
3 390 Ft
MM19903
Mill & Mortar piramissó, 70 g, pehely
Újdonság
3 390 Ft
MM19902

Ínyenc és ízesített sók - egy kis csemege a konyhába vagy a barátodnak...

Só - fontos a főzésben?

A só, akárcsak a bors - az egyik legnépszerűbb fűszer, amely évezredek óta fűszerezi ételeinket. Valószínűleg minden szakács azt is mondaná, hogy a só az emberiség egyik legnagyobb barátja! Háborúkat vívtak érte, fizetéseket fizethettek benne, segített a sebek gyógyulásában, és még szerencsét is hozhatott!

Melyek a só fő szerepei a konyhában? Egészséges?

A só több ízt ad, és alapvető tápanyag és tartósítószer. És bár a túl sok só hozzáadása az ételekhez egészségtelen lehet, a só az emberi élethez nélkülözhetetlen tápanyag - egyensúlyban tartja a vérben lévő folyadékokat, fenntartja az egészséges vérnyomást, szabályozza az izomműködést és az idegi impulzusokat.

Só - mivel ízesíthetjük és hogyan tálaljuk?

Ne feledje, hogy a só fokozza az összetevők természetes ízét, de ha fél attól, hogy túl sok sót ad az ételhez, akkor sózzon csak egy kicsit, és tegyen az asztalra jó minőségű, tiszta vagy ízesített sót. Só - a borssal ellentétben nem kell frissen őrölni (nem tartalmaz olyan illékony vegyületeket, amelyek az őrlés során felszabadulnak, és nem öregszik), de érdemes lehet darálót vagy mozsarat használni, hogy az ételhez megfelelő méretű sót kapjunk.

A Kulina oldalon természetes és egészséges ínyenc sók és fűszerek érdekes választékát kínáljuk Önnek. Remekül mutatnak a konyhai polcon vagy a munkalapon, valamint az asztalon, így vendégeinek megfelelő mennyiségű aromát adnak az ételekhez, és új ízeket kínálnak.

Milyen összetevőket szoktak használni a só ízesítéséhez?

  • szárított gyógynövények
  • szárított citrusfélék vagy paradicsom
  • egyéb fűszerek

Mire használható az ízesített só?

Használja sókeverékeinket mindenféle étel feldobásához, még a legegyszerűbbekhez is! Használhat ízesített sót a következőkhöz:

  • mindenféle saláta és zöldségek
  • hús és hal felett
  • sült zöldségek és burgonya felett
  • tésztaételek
  • kiváló minőségű kenyér... paradicsomszeletekkel
  • desszertek (a szárított chilis só különösen jól illik a csokoládéhoz!)