Sók

összesen 15 termék
Só gombával 80 g, pehely, Mill & Mortar
Újdonság
3 390 Ft
MM19909
Sópince RO Rosendahl 11,5 cm fekete
11 240 Ft
RSD20496
Só, bors pince RO Rosendahl 6,5 cm fehér fekete
14 270 Ft
RSD20495
Organikus rózsaszín só 70 g, Mill & Mortar
Újdonság
4 290 Ft
MM19919
Citrom és kakukkfű sókeverék 320 g, Nicolas Vahé
5 330 Ft –5 %
5 060 Ft
NV104981023
THE SECRET BLEND Só 320 g, Nicolas Vahé
5 000 Ft
NV104981003
Só csilivel CHILLI BLEND 315 g, Nicolas Vahé
5 630 Ft
NV104981037
Francia tengeri só 335 g, Nicolas Vahé
5 150 Ft
NV104981004

Ínyenc és ízesített sók - egy kis csemege a konyhába vagy a barátodnak...

Só - fontos a főzésben?

A só, akárcsak a bors - az egyik legnépszerűbb fűszer, amely évezredek óta fűszerezi ételeinket. Valószínűleg minden szakács azt is mondaná, hogy a só az emberiség egyik legnagyobb barátja! Háborúkat vívtak érte, fizetéseket fizethettek benne, segített a sebek gyógyulásában, és még szerencsét is hozhatott!

Melyek a só fő szerepei a konyhában? Egészséges?

A só több ízt ad, és alapvető tápanyag és tartósítószer. És bár a túl sok só hozzáadása az ételekhez egészségtelen lehet, a só az emberi élethez nélkülözhetetlen tápanyag - egyensúlyban tartja a vérben lévő folyadékokat, fenntartja az egészséges vérnyomást, szabályozza az izomműködést és az idegi impulzusokat.

Só - mivel ízesíthetjük és hogyan tálaljuk?

Ne feledje, hogy a só fokozza az összetevők természetes ízét, de ha fél attól, hogy túl sok sót ad az ételhez, akkor sózzon csak egy kicsit, és tegyen az asztalra jó minőségű, tiszta vagy ízesített sót. Só - a borssal ellentétben nem kell frissen őrölni (nem tartalmaz olyan illékony vegyületeket, amelyek az őrlés során felszabadulnak, és nem öregszik), de érdemes lehet darálót vagy mozsarat használni, hogy az ételhez megfelelő méretű sót kapjunk.

A Kulina oldalon természetes és egészséges ínyenc sók és fűszerek érdekes választékát kínáljuk Önnek. Remekül mutatnak a konyhai polcon vagy a munkalapon, valamint az asztalon, így vendégeinek megfelelő mennyiségű aromát adnak az ételekhez, és új ízeket kínálnak.

Milyen összetevőket szoktak használni a só ízesítéséhez?

  • szárított gyógynövények
  • szárított citrusfélék vagy paradicsom
  • egyéb fűszerek

Mire használható az ízesített só?

Használja sókeverékeinket mindenféle étel feldobásához, még a legegyszerűbbekhez is! Használhat ízesített sót a következőkhöz:

  • mindenféle saláta és zöldségek
  • hús és hal felett
  • sült zöldségek és burgonya felett
  • tésztaételek
  • kiváló minőségű kenyér... paradicsomszeletekkel
  • desszertek (a szárított chilis só különösen jól illik a csokoládéhoz!)