Sók

összesen 24 termék
Végső sók, szett 3, Mill & Mortar
12 390 Ft
MM30087
Fekete tengeri só 320 g, Nicolas Vahé
6 900 Ft
NV104981035
Fokhagyma és piros paprika sókeverék 325 g, Nicolas Vahé NV104981001
Tároló doboz só RO 11,5 cm, Rosendahl
11 810 Ft
RSD20494
Fekete só 80 g, pehely, Mill & Mortar
3 390 Ft
MM19904
Bio szívsó 60 g, Mill & Mortar
4 290 Ft
MM19918
Só FLEUR DE SEL 120 g, Lie Gourmet
3 890 Ft
LIE269
Porcini só 80 g, pehely, Mill & Mortar
3 390 Ft
MM19909
Só- és borskanna 6,5 cm, fehér/fekete, Rosendahl
14 830 Ft
RSD20495
Citromsó 70 g, pehely, Mill & Mortar
3 390 Ft
MM19907
Bio rózsasó 70 g, Mill & Mortar
4 290 Ft
MM19919
Vörösboros só 80 g, pehely, Mill & Mortar
3 390 Ft
MM19906
Szarvasgombasó 265 g, darálóval, Lie Gourmet
5 490 Ft
LIE122
Só fekete és fehér borssal 220 g, őrlővel, Lie Gourmet LIE255
Himalája só 280 g, őrlővel, Lie Gourmet
4 840 Ft
LIE117
Só rózsaszínű borssal 215 g, őrlővel, Lie Gourmet LIE121
THE SECRET BLEND Só 320 g, Nicolas Vahé
5 000 Ft –10 %
4 480 Ft
NV104981003
Sótartó RO 11,5 cm, fekete, Rosendahl
11 240 Ft
RSD20496

Ínyenc és ízesített sók - egy kis csemege a konyhába vagy a barátodnak...

Só - fontos a főzésben?

A só, akárcsak a bors - az egyik legnépszerűbb fűszer, amely évezredek óta fűszerezi ételeinket. Valószínűleg minden szakács azt is mondaná, hogy a só az emberiség egyik legnagyobb barátja! Háborúkat vívtak érte, fizetéseket fizethettek benne, segített a sebek gyógyulásában, és még szerencsét is hozhatott!

Melyek a só fő szerepei a konyhában? Egészséges?

A só több ízt ad, és alapvető tápanyag és tartósítószer. És bár a túl sok só hozzáadása az ételekhez egészségtelen lehet, a só az emberi élethez nélkülözhetetlen tápanyag - egyensúlyban tartja a vérben lévő folyadékokat, fenntartja az egészséges vérnyomást, szabályozza az izomműködést és az idegi impulzusokat.

Só - mivel ízesíthetjük és hogyan tálaljuk?

Ne feledje, hogy a só fokozza az összetevők természetes ízét, de ha fél attól, hogy túl sok sót ad az ételhez, akkor sózzon csak egy kicsit, és tegyen az asztalra jó minőségű, tiszta vagy ízesített sót. Só - a borssal ellentétben nem kell frissen őrölni (nem tartalmaz olyan illékony vegyületeket, amelyek az őrlés során felszabadulnak, és nem öregszik), de érdemes lehet darálót vagy mozsarat használni, hogy az ételhez megfelelő méretű sót kapjunk.

A Kulina oldalon természetes és egészséges ínyenc sók és fűszerek érdekes választékát kínáljuk Önnek. Remekül mutatnak a konyhai polcon vagy a munkalapon, valamint az asztalon, így vendégeinek megfelelő mennyiségű aromát adnak az ételekhez, és új ízeket kínálnak.

Milyen összetevőket szoktak használni a só ízesítéséhez?

  • szárított gyógynövények
  • szárított citrusfélék vagy paradicsom
  • egyéb fűszerek

Mire használható az ízesített só?

Használja sókeverékeinket mindenféle étel feldobásához, még a legegyszerűbbekhez is! Használhat ízesített sót a következőkhöz:

  • mindenféle saláta és zöldségek
  • hús és hal felett
  • sült zöldségek és burgonya felett
  • tésztaételek
  • kiváló minőségű kenyér... paradicsomszeletekkel
  • desszertek (a szárított chilis só különösen jól illik a csokoládéhoz!)