Grillek fához, faszenes grillek és tartozékok

összesen 22 termék
Füstmentes grillsütő LotusGrill XL piros
121 760 Ft
LTGRO435
LotusGrill XL füstmentes grillsütő, lila
121 760 Ft
LTGLI435
Asztali faszén grill, piros, LotusGrill
75 930 Ft
LTGRO34
Asztali faszén grill, zöld, LotusGrill
88 100 Ft
LTGGR34
LotusGrill XL asztali faszén grill, narancssárga
122 990 Ft
LTGOR435
Faszenes grill Chelsea 480 C Outdoorchef
92 060 Ft
ODCH1840001
Faszenes grill Chelsea 570 C Outdoorchef
126 990 Ft –21 %
99 980 Ft
ODCH1840002
Füstmentes grillsütő LotusGrill lila
105 900 Ft –17 %
87 410 Ft
LTGLI34
Faszenes grill Kensington 570 C Outdoochef
172 080 Ft –22 %
133 670 Ft
ODCH1840003
Kerti sütés tűzhely ATAGO Petromax
106 990 Ft –6 %
99 990 Ft
PET701218
Rösle forgó nyárs ROTISSERIE PREMIUM G4/G6
73 120 Ft –6 %
68 130 Ft
ROS25436
Gyűrű a Wok készlethez L Remundi
44 270 Ft
RMDI801023
Rotisserie Remundi
Rotisserie Remundi
Raktáron (1 db)
202 680 Ft
RMDI801135
Rösle kültéri BBQ szőnyeg 120 cm
18 020 Ft
ROS25450
Bambusz oldalsó asztal 570 Outdoorchef
34 980 Ft –13 %
30 130 Ft
ODCH1829127
Bambusz oldalsó asztal 480 Outdoorchef
28 550 Ft –11 %
25 350 Ft
ODCH1829126
Gyűrű a Wok készlethez M Remundi
36 350 Ft –5 %
34 310 Ft
RMDI801022
Felakasztható ívelt lista a grilleszközök számára
14 120 Ft
RMDI800870

Fa, faszenes grillek és kiegészítők - grillezz, mint egy főnök

A grillezés mindenekelőtt egy közösségi élmény, de ez egy módja annak is, hogy ételeket készítsünk és szeretetet mutassunk barátainknak és családunknak. Ezért a Kulina weboldalon mindenféle és méretű faszenes grillsütőt kínálunk az Ön életstílusának, családjának és egyéb különleges igényeinek megfelelően, beleértve az alábbi asztali faszenes grilleket is LotusGrill (hordozható és kompakt), valamint teljes méretű professzionális grillek olyan neves márkáktól, mint a Outdoorchef vagy a Hofats.

Miért érdemes széngrillválasztani?

széngrill használata (ahelyett, hogy egy elektromos kültéri grill például) egyedülálló sütési élményt nyújt, és különleges ízt kölcsönöz az ételeknek. Íme néhány szempont, amelyek a faszénparázs grilleket különlegessé teszik:

 • Ízek: A faszenes grillek jellegzetes füstös ízt kölcsönöznek az ételeknek. Az égő faszén füstöt termel, amely olyan gazdag és hiteles ízt kölcsönöz az ételnek, amelyet más sütési módszerekkel nehéz megismételni.

 • Sokoldalúság: A faszenes grillek lehetővé teszik a közvetlen grillezést (az ételek főzése közvetlenül a parázs felett) és a közvetett grillezést (az ételek főzése a parázstól távol, zárt fedéllel), sokoldalúságot biztosítva az ételek széles skálájának elkészítéséhez.

 • Magas hőfok: A faszenes grillek magasabb hőmérsékletet érhetnek el, mint egyes gázgrillek. Ez a magas hő ideális a húsok megpirításához és a hőn áhított, elszenesedett külső héj eléréséhez, miközben a belseje szaftos és puha marad.

 • Ellenőrzés: Egy kis gyakorlással megtanulhatja szabályozni a széngrill hőjét a faszén mennyiségének és a szellőzőnyílásokon átáramló levegő mennyiségének beállításával. Ez lehetővé teszi a főzési folyamat finomhangolását a különböző típusú ételekhez.

 • Hiteles élmény: Sokan élvezik a faszén meggyújtásának folyamatát, a hamvadásra való várakozást és a grillezés gondozását. A gázgrillhez képest sokkal gyakorlatiasabb és magával ragadóbb főzési élményt nyújt.

 • Hagyományos vonzerő: A faszenes grillezés a hagyomány és a nosztalgia érzését hordozza magában, mivel generációk óta népszerű főzési módszer. Klasszikus és hívogató hangulatot teremthet a szabadtéri összejövetelek során.

 • Hordozhatóság: A faszenes grillek különböző méretekben kaphatók, beleértve a hordozható modelleket is. Ez alkalmassá teszi őket piknikezésre, kempingezéshez, sátorozáshoz és más szabadtéri tevékenységekhez.

 • Megfizethetőség: A faszéngrillek gyakran megfizethetőbbek, mint egyes csúcskategóriás gázgrillek vagy más típusú kültéri főzőberendezések.

 • Közösségi és szociális szempontok: A faszénen való grillezés társadalmi tevékenység lehet. A barátok és a család gyakran összegyűlnek a grill körül, és beszélgetnek, miközben várják, hogy az étel megsüljön.

 • Kísérletezés: A faszenes grillek ösztönzik a kísérletezést a különböző típusú faszénnel, faforgáccsal és füstölési technikákkal, hogy egyedi és ízletes ételeket hozzanak létre.

Érdemes megjegyezni, hogy a széngrill használata a gázgrillhez képest némi többlet előkészületet és türelmet igényel. Meg kell gyújtania a szenet, meg kell várnia, amíg felforrósodik és hamuvá válik, és kézzel kell szabályoznia a hőmérsékletet. Sok rajongó azonban kifizetődőnek találja a folyamatot, és élvezi a szabadtéri főzés e hagyományos módszerével elérhető eredményeket.

Miért van szükség speciális tartozékokra a fa/szenes grillekhez?

A grillezés élményének javítása, valamint az egyszerűbb és biztonságosabb működtetés érdekében a fa/szenes grillekhez néhány speciális tartozékra van szükség.

 • Grillező felszerelés: A grillfelszerelések közé tartoznak például a fogók, a spatulák és a nyársak, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a grillen úgy kezelhessük az ételeket, hogy ne égesse meg a kezünket. Ezek a szerszámok kellően hosszúak ahhoz, hogy a kezét biztonságosan távol tartsa a hőtől.
 • Karbantartás és tisztítás: A faszén- vagy fagrill tisztítása rendezetlen lehet. Az olyan tartozékok, mint a hamutartályok, kaparók és grillkefék gyorsabbá és hatékonyabbá tehetik a tisztítást.
 • Biztonság: Ha nem megfelelően használják, a faszén- és fagrillek halálosak lehetnek. A balesetek elkerülhetők olyan tartozékok használatával, mint a szélvédelem.
 • Kényelem: Az olyan kiegészítők, mint a kéményindító és a faszénindító, egyszerűbbé tehetik a grill meggyújtását és gyors hőmérsékletre hozását. A fedelek és tárolási lehetőségek segíthetnek rendben tartani a grillt és megvédeni az elemektől.

Mi a különbség a faszén- és a gázgrill között?

A fő különbség a faszén/fa grillező és a gázgrill a főzőtüzelőanyag. A gázgrillek propán- vagy földgázt használnak tüzelőanyagként, míg a faszén- és a fagrillek fát vagy faszénnel működnek.

A két különböző típusú grillsütő által előállított ízprofil szintén az egyik legnagyobb különbség. A gázgrillek nem tudnak olyan füstös ízt adni az ételnek, mint a faszén- és a fagrillek. Ezt a füstös ízt a fa vagy faszén elégetésekor keletkező füst és égési gázok okozzák.

A hőmérséklet-szabályozás egy másik különbség a kétféle grillsütő között. Míg a faszén- és fagrillnél több időt és erőfeszítést igényel a hőmérséklet beállítása, a gázgrillnél a hőmérséklet pontos szabályozása gyorsan és egyszerűen elvégezhető.

Egyesek azonban azt állítják, hogy a faszén- és a fagrill sokkal hitelesebb grillezési élményt nyújt, mivel több kézi vezérlést igényel, és biztosítja azt a különleges ízt, amelyet csak a faszénen való grillezés adhat. Ha azonban még mindig nem tudja, melyik grillsütőt válassza, olvassa el a családja számára legjobb grillsütő megvásárlásáról szóló teljes útmutatónkat.