Fa és szén grillsütők

összesen 6 termék
Faszénes asztali grill, fehér, Eva Solo
118 280 Ft
ES571020
Faszénes asztali grill ATAGO, Petromax
104 100 Ft
PET701218
Széngrill KENSINGTON 570 C, Outdoorchef
172 080 Ft –13 %
148 490 Ft
ODCH1840003
Széngrill CHELSEA 480 C, Outdoorchef
94 040 Ft
ODCH1840001
Faszén asztali grill, lila, LotusGrill
87 110 Ft
LTGLI34
Faszén asztali grill, zöld, LotusGrill
87 110 Ft
LTGGR34

Fa, faszenes grillek és kiegészítők - grillezz, mint egy főnök

A grillezés mindenekelőtt egy közösségi élmény, de ez egy módja annak is, hogy ételeket készítsünk és szeretetet mutassunk barátainknak és családunknak. Ezért a Kulina weboldalon mindenféle és méretű faszenes grillsütőt kínálunk az Ön életstílusának, családjának és egyéb különleges igényeinek megfelelően, beleértve az alábbi asztali faszenes grilleket is LotusGrill (hordozható és kompakt), valamint teljes méretű professzionális grillek olyan neves márkáktól, mint a Outdoorchef vagy a Hofats.

Miért érdemes széngrillválasztani?

széngrill használata (ahelyett, hogy egy elektromos kültéri grill például) egyedülálló sütési élményt nyújt, és különleges ízt kölcsönöz az ételeknek. Íme néhány szempont, amelyek a faszénparázs grilleket különlegessé teszik:

  • Ízek: A faszenes grillek jellegzetes füstös ízt kölcsönöznek az ételeknek. Az égő faszén füstöt termel, amely olyan gazdag és hiteles ízt kölcsönöz az ételnek, amelyet más sütési módszerekkel nehéz megismételni.

  • Sokoldalúság: A faszenes grillek lehetővé teszik a közvetlen grillezést (az ételek főzése közvetlenül a parázs felett) és a közvetett grillezést (az ételek főzése a parázstól távol, zárt fedéllel), sokoldalúságot biztosítva az ételek széles skálájának elkészítéséhez.

  • Magas hőfok: A faszenes grillek magasabb hőmérsékletet érhetnek el, mint egyes gázgrillek. Ez a magas hő ideális a húsok megpirításához és a hőn áhított, elszenesedett külső héj eléréséhez, miközben a belseje szaftos és puha marad.

  • Ellenőrzés: Egy kis gyakorlással megtanulhatja szabályozni a széngrill hőjét a faszén mennyiségének és a szellőzőnyílásokon átáramló levegő mennyiségének beállításával. Ez lehetővé teszi a főzési folyamat finomhangolását a különböző típusú ételekhez.

  • Hiteles élmény: Sokan élvezik a faszén meggyújtásának folyamatát, a hamvadásra való várakozást és a grillezés gondozását. A gázgrillhez képest sokkal gyakorlatiasabb és magával ragadóbb főzési élményt nyújt.

  • Hagyományos vonzerő: A faszenes grillezés a hagyomány és a nosztalgia érzését hordozza magában, mivel generációk óta népszerű főzési módszer. Klasszikus és hívogató hangulatot teremthet a szabadtéri összejövetelek során.

  • Hordozhatóság: A faszenes grillek különböző méretekben kaphatók, beleértve a hordozható modelleket is. Ez alkalmassá teszi őket piknikezésre, kempingezéshez, sátorozáshoz és más szabadtéri tevékenységekhez.

  • Megfizethetőség: A faszéngrillek gyakran megfizethetőbbek, mint egyes csúcskategóriás gázgrillek vagy más típusú kültéri főzőberendezések.

  • Közösségi és szociális szempontok: A faszénen való grillezés társadalmi tevékenység lehet. A barátok és a család gyakran összegyűlnek a grill körül, és beszélgetnek, miközben várják, hogy az étel megsüljön.

  • Kísérletezés: A faszenes grillek ösztönzik a kísérletezést a különböző típusú faszénnel, faforgáccsal és füstölési technikákkal, hogy egyedi és ízletes ételeket hozzanak létre.

Érdemes megjegyezni, hogy a széngrill használata a gázgrillhez képest némi többlet előkészületet és türelmet igényel. Meg kell gyújtania a szenet, meg kell várnia, amíg felforrósodik és hamuvá válik, és kézzel kell szabályoznia a hőmérsékletet. Sok rajongó azonban kifizetődőnek találja a folyamatot, és élvezi a szabadtéri főzés e hagyományos módszerével elérhető eredményeket.

Mi a különbség a faszén- és a gázgrill között?

A fő különbség a faszén/fa grillező és a gázgrill a főzőtüzelőanyag. A gázgrillek propán- vagy földgázt használnak tüzelőanyagként, míg a faszén- és a fagrillek fát vagy faszénnel működnek.

A két különböző típusú grillsütő által előállított ízprofil szintén az egyik legnagyobb különbség. A gázgrillek nem tudnak olyan füstös ízt adni az ételnek, mint a faszén- és a fagrillek. Ezt a füstös ízt a fa vagy faszén elégetésekor keletkező füst és égési gázok okozzák.

A hőmérséklet-szabályozás egy másik különbség a kétféle grillsütő között. Míg a faszén- és fagrillnél több időt és erőfeszítést igényel a hőmérséklet beállítása, a gázgrillnél a hőmérséklet pontos szabályozása gyorsan és egyszerűen elvégezhető.

Egyesek azonban azt állítják, hogy a faszén- és a fagrill sokkal hitelesebb grillezési élményt nyújt, mivel több kézi vezérlést igényel, és biztosítja azt a különleges ízt, amelyet csak a faszénen való grillezés adhat. Ha azonban még mindig nem tudja, melyik grillsütőt válassza, olvassa el a családja számára legjobb grillsütő megvásárlásáról szóló teljes útmutatónkat.