Csepegtetős kávéfőzők

összesen 13 termék
Csepegtető kávéfőző DCF02BLEU fekete, Smeg
94 930 Ft
SMEDCF02BLEU
Lassú csepegtető kávéfőző STELIO, WMF
37 790 Ft –7 %
35 010 Ft
WM0412150011

Csepegtető kávéfőzők - A legjobb íz elérése a kávéból

Mi az a csepegtető kávéfőző és hogyan működik?

A csepegtető kávéfőzőben kimért mennyiségű hideg vizet öntenek egy tartályba, ahol egy fűtőelem a vizet forrásig melegíti. Ennek köszönhetően a gőz egy csövön keresztül felszáll és kondenzálódik. Ezt követően a szűrőbe helyezett őrölt kávét sűrített vízzel megnedvesítik, és elkezd csepegni.

A karafa összegyűjti a vizet, miután az áthaladt a szűrőn, és átjárta a kávé. A karafét egy fémlap támasztja alá, amely egy fűtőelemmel is rendelkezik, amely segít melegen tartani a kávét.

A Kulina, széles választékban kínálunk csepegtető kávéfőzőket olyan neves gyártóktól, mint a KitchenAid, Severin, és WMF.

Mit kell figyelembe vennem, amikor csepegtető kávéfőzőt vásárolok?

Brew szünet

A főzésszünet funkció segítségével egy pillanatra megállíthatja a főzési folyamatot, és kiönthet egy vagy két csésze kávét, mielőtt a karafé megtelne. Ez akkor jön jól, amikor már egy másodpercet sem tudsz várni a koffeinre.

Időzítő

Néhány ilyen gép programozható időzítővel van felszerelve, így előre betöltheti a kávét és a vizet, és akkor élvezheti a kávéját, amikor csak szeretné, akár reggel vagy egy hosszú munkanap után.

Kávészűrő

A csepegtető kávéfőzők kialakításánál többféle szűrő is szerepel. A legtöbb szűrőkosár kúpos vagy lapos aljú és levehető. Nem kell aggódnia a papírkávészűrőkkel való foglalkozás miatt, mivel a legtöbb csepegtető kávéfőző szűrője újrafelhasználható. Az állandó szűrőknek vannak fém és acél változatai is.

A hagyományosabb kávéfőzési eljárásokhoz az automata kávéfőzők és félautomata kávéfőzők gyűjteményét is átnézheti.

Hogyan tisztítsam a csepegtető kávéfőzőmet?

A csepegtető kávéfőzőket gyakran lényegesen egyszerűbb tisztítani, mint más kávéfőzőket, mivel kevesebb mozgó alkatrészük van.

Amikor eljön a csepegtető kávéfőző tisztításának ideje, dobja ki az átázott kávét, és vegye le a szűrőt a készülékről. Ezután öblítse ki a kávékarafét és a szűrőt.

Mi több, a csepegtető kávéfőzőt legalább havonta egyszer vízkőteleníteni is kell, attól függően, hogy milyen gyakran használja. A víztartály vízkőmentesítéséhez bizonyos arányban ecetet, citromsavat vagy kémiai vízkőoldót adhatunk a víztartályhoz.