Csepegtetős kávéfőzők

összesen 15 termék
Lassú csepegtető kávéfőző STELIO, WMF
Sticker
37 790 Ft
WM0412150011
Csepegtető kávéfőző KA 4850, ezüst, Severin
Sticker
121 310 Ft
SEVE3488439
Csepegtető kávéfőző KA 4851 FILKA, ezüst, Severin
Sticker
131 290 Ft
SEVE3497592
Lassú csepegtető kávéfőző KA 5762, ezüst, Severin
Sticker
SEVEKA5762
Csepegtető kávéfőző KA 5763, ezüst, Severin
Sticker
67 530 Ft
SEVEKA5763
Csepegtető kávéfőző PLISSÉ 1,5 l, szürke, Alessi ALMDL14G
Csepegtető kávéfőző 5KCM1209, mandula, KitchenAid
Sticker
KA5KCM1209EAC
Csepegtető kávéfőző 5KCM1209, fekete, KitchenAid
Sticker
78 590 Ft
KA5KCM1209EOB
Csepegtető kávéfőző PLISSÉ 1,5 l, fehér, Alessi ALMDL14W
Csepegtető kávéfőző PLISSÉ 1,5 l, fekete, Alessi ALMDL14B

Csepegtető kávéfőzők - A legjobb íz elérése a kávéból

Mi az a csepegtető kávéfőző és hogyan működik?

A csepegtető kávéfőzőben kimért mennyiségű hideg vizet öntenek egy tartályba, ahol egy fűtőelem a vizet forrásig melegíti. Ennek köszönhetően a gőz egy csövön keresztül felszáll és kondenzálódik. Ezt követően a szűrőbe helyezett őrölt kávét sűrített vízzel megnedvesítik, és elkezd csepegni.

A karafa összegyűjti a vizet, miután az áthaladt a szűrőn, és átjárta a kávé. A karafét egy fémlap támasztja alá, amely egy fűtőelemmel is rendelkezik, amely segít melegen tartani a kávét.

A Kulina, széles választékban kínálunk csepegtető kávéfőzőket olyan neves gyártóktól, mint a KitchenAid, Severin, és WMF.

Mit kell figyelembe vennem, amikor csepegtető kávéfőzőt vásárolok?

Brew szünet

A főzésszünet funkció segítségével egy pillanatra megállíthatja a főzési folyamatot, és kiönthet egy vagy két csésze kávét, mielőtt a karafé megtelne. Ez akkor jön jól, amikor már egy másodpercet sem tudsz várni a koffeinre.

Időzítő

Néhány ilyen gép programozható időzítővel van felszerelve, így előre betöltheti a kávét és a vizet, és akkor élvezheti a kávéját, amikor csak szeretné, akár reggel vagy egy hosszú munkanap után.

Kávészűrő

A csepegtető kávéfőzők kialakításánál többféle szűrő is szerepel. A legtöbb szűrőkosár kúpos vagy lapos aljú és levehető. Nem kell aggódnia a papírkávészűrőkkel való foglalkozás miatt, mivel a legtöbb csepegtető kávéfőző szűrője újrafelhasználható. Az állandó szűrőknek vannak fém és acél változatai is.

A hagyományosabb kávéfőzési eljárásokhoz az automata kávéfőzők és félautomata kávéfőzők gyűjteményét is átnézheti.

Hogyan tisztítsam a csepegtető kávéfőzőmet?

A csepegtető kávéfőzőket gyakran lényegesen egyszerűbb tisztítani, mint más kávéfőzőket, mivel kevesebb mozgó alkatrészük van.

Amikor eljön a csepegtető kávéfőző tisztításának ideje, dobja ki az átázott kávét, és vegye le a szűrőt a készülékről. Ezután öblítse ki a kávékarafét és a szűrőt.

Mi több, a csepegtető kávéfőzőt legalább havonta egyszer vízkőteleníteni is kell, attól függően, hogy milyen gyakran használja. A víztartály vízkőmentesítéséhez bizonyos arányban ecetet, citromsavat vagy kémiai vízkőoldót adhatunk a víztartályhoz.