Japán kések

összesen 66 termék
Japán szakácskés NAKIRI CUBE 20 cm, ebenfa, Dellinger DNGRXZB578
Tanto japán kés Red Spirit F.Dick 21 cm
46 440 Ft –16 %
38 770 Ft
FDCK8175321
Miyabi 5000MCD 18 cm japán Santoku kés
241 570 Ft
MB34374181
Dellinger szakácskés SUJIHIKI 24 cm
155 690 Ft –6 %
144 940 Ft
DNGRSXL9309
Szakácskés SAMURAI 20 cm, Dellinger
57 790 Ft
DNGRSXLKHP8
SANTOKU univerzális japán kés, 18 cm, 5000FCD
124 820 Ft
MB34684181
Szakácskés CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
78 820 Ft
DNGRSXLKH108
GYUTOH japán húsvágó kés, 20 cm, 4000FC
84 410 Ft
MB33951201
Japán zöldségvágó kés Forged Brute 17,5 cm
33 490 Ft
FORGEDSDV304136
Szakácskés BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
54 310 Ft
DNGRKH167
Japán zöldségvágó kés Forged Olive 17,5 cm
35 860 Ft
FORGEDSDV305256
SANTOKU univerzális japán kés, 18 cm, 6000MCT
151 770 Ft
MB34074181
GYUTOH japán húsvágó kés, 24 cm, 5000MCD
259 530 Ft
MB34373241
GYUTOH japán húsvágó kés, 20 cm, 6000MCT
151 770 Ft
MB34073201
Dellinger szakácskés PETTY 15 cm, japán
97 990 Ft –6 %
91 220 Ft
DNGRSXL9302
GYUTOH japán húsvágó kés, 24 cm, 5000FCD
142 790 Ft
MB34681241
Szakácskés GYUTO CLASSIC SANDAL WOOD 20 cm, Dellinger
13 600 Ft
DNGRXZB9S8
Szakácskés GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
54 310 Ft
DNGRKH166
Japán kenyérvágó kés, 23 cm, 5000MCD
214 190 Ft –18 %
174 550 Ft
MB34376231
Szakácskés BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 21 cm, Dellinger DNGRKH173
SHOTOH kis japán kés, 13 cm, 4000FC
75 430 Ft
MB33951141
SHOTOH kis japán kés, 13 cm, 7000D
72 750 Ft –15 %
61 750 Ft
MB34542131
Fel
További termékek

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését