Japán kések

összesen 66 termék
Japán szeletelőkés SUJIHIKI 6000MCT 24 cm, Miyabi
159 850 Ft
MB34078241
Japán séfkés SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
145 800 Ft –10 %
130 800 Ft
DNGRSXL9309
Japán SANTOKU kés 5000FCD 18 cm, Miyabi
124 820 Ft
MB34684181
Japán szakácskés KIRITSUKE EYES 20 cm, Dellinger
37 700 Ft –5 %
35 460 Ft
DNGRSXLKHAUS8K
Japán tanto kés RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
42 930 Ft –5 %
40 460 Ft
FDCK8175321
Japán Nakiri kés 5000MCD 17 cm, Miyabi
207 400 Ft –18 %
169 930 Ft
MB34375171
Japán Santoku kés 5000MCD 18 cm, Miyabi
217 420 Ft
MB34374181
Japán kenyérvágókés 5000MCD 23 cm, Miyabi
207 400 Ft –17 %
170 210 Ft
MB34376231
Japán húsvágó kése GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
112 340 Ft
MB34543201
Japán zöldségkés SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi
157 600 Ft
MB34381141
Japán szeletelőkés SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi
241 570 Ft
MB34378241
Japán Gyutoh kés 5000MCD 24 cm, Miyabi
217 900 Ft –16 %
181 790 Ft
MB34373241
Japán kenyérvágókés 5000FCD 24 cm, Miyabi
112 340 Ft
MB34686241
Japán bárdkés NAKIRI 4000FC 17 cm, Miyabi
75 970 Ft
MB33952171
Japán kés KIRITSUKE SUPER GOU 20 cm, piros, Yaxell
202 340 Ft
YAX37134
Japán húsvágó kése GYUTOH 5000MCD 67 24 cm, juharfa, Miyabi MB34401241
Japán húsvágó kése GYUTOH 5000FCD 24 cm, Miyabi
128 520 Ft
MB34681241
Japán kés SHOTOH 5000FCD 9 cm, MIYABI
59 640 Ft
MB34680091
Japán zöldségkés SHOTOH 4000FC 13 cm, Miyabi
67 890 Ft
MB33951141
Japán szakácskés KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger DNGRSXL2005
Japán húsvágó kése GYUTOH 5000FCD 16 cm, Miyabi
113 810 Ft
MB34681161
Fel
További termékek

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését