Japán kések

összesen 68 termék
Japán szeletelőkés SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi
244 020 Ft
MB34378241
Santoku kés 5000MCD 18 cm, Miyabi
219 690 Ft –6 %
205 740 Ft
MB34388181
Japán Santoku kés 5000MCD 18 cm, Miyabi
241 570 Ft
MB34374181
Japán séfkés SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
155 690 Ft –6 %
144 940 Ft
DNGRSXL9309
Japán húsvágókés GYUTOH 6000MCT, 16 cm, MIYABI
124 820 Ft
MB34073161
Japán kenyérvágókés 5000FCD 24 cm, Miyabi
126 090 Ft
MB34686241
Szakácskés SAMURAI 20 cm, Dellinger
57 790 Ft
DNGRSXLKHP8
Szakácskés BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
54 310 Ft
DNGRKH167
Szakácskés CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
78 820 Ft
DNGRSXLKH108
Japán szakácskés KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger DNGRSXL2005
Zöldségkés SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Csontozó kés SAMURAI 15 cm, Dellinger
34 980 Ft
DNGRSXLKHP6
Japán húsvágó kése GYUTOH 5000FCD 16 cm, Miyabi
111 580 Ft
MB34681161
Szakácskés BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 21 cm, Dellinger DNGRKH173
Szakácskés RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
55 600 Ft
DNGRKH165
Japán kenyérvágókés 5000MCD 23 cm, Miyabi
214 190 Ft –18 %
174 550 Ft
MB34376231
Japán zöldségkés OLIVE 17,5 cm, olajfa markolattal, Forged FORGEDSDV305256
Japán zöldségkés BRUTE 17,5 cm, Forged
33 490 Ft
FORGEDSDV304136
Japán tanto kés RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
46 440 Ft –16 %
38 770 Ft
FDCK8175321
Japán bárdkés NAKIRI 4000FC 17 cm, Miyabi
84 410 Ft
MB33952171
Fel
További termékek

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését