Japán kések

összesen 67 termék
Japán szakácskés KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger DNGRSXL2005
CULLENS GERMAN SAMURAI 17 cm Santoku kés, Dellinger
12 280 Ft
DNGRXZB13SS7
Japán Santoku kés FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
46 400 Ft
DB428117
Szakácskés BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
52 460 Ft
DNGRKH167
Szakácskés CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
73 780 Ft
DNGRSXLKH108
Güde CHAI DAO DAMASCUS japán kés, 16 cm, barna
938 800 Ft
GUDEDA774216
Szakácskés GYUTO CLASSIC SANDAL WOOD 20 cm, Dellinger DNGRXZB9S8
Szakácskés BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 21 cm, Dellinger DNGRKH173
Szakácskés GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
52 460 Ft
DNGRKH166
Szakácskés RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
52 460 Ft
DNGRKH165
Japán zöldségkés SHOTOH 7000D 13 cm, Miyabi
74 950 Ft
MB34542131
210448 japonsky nuz kiritsuke bunka octagonal 27 cm hneda dellinger DNGR8595705405981
Japán kenyérvágókés 5000FCD 24 cm, Miyabi
111 300 Ft –6 %
104 500 Ft
MB34686241
Szakácskés BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN 21 cm, Dellinger DNGRKH206
Japán kés KIRITSUKE SUPER GOU YPSILON 20 cm, fekete, Yaxell YAX37234
Japán tanto kés RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
42 930 Ft
FDCK8175321
Zöldségkés NAKIRI 17 cm, Dellinger
13 100 Ft
DNGRSXLPO2500200
Japán Santoku kés 17 cm, Victorinox
37 840 Ft –5 %
35 920 Ft
VN6852017G
Japán séfkés PETTY 15 cm, Dellinger
91 800 Ft
DNGRSXL9302
Japán kés GOURMET 17 cm, Wüsthof
34 750 Ft
WU1035046017
Japán húsvágókés GYUTOH 6000MCT, 16 cm, MIYABI
109 100 Ft
MB34073161
Fel
További termékek

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését