Japán kések

összesen 75 termék
Japán szeletelőkés SUJIHIKI 5000MCD 67 24 cm, juharfa, Miyabi MB34400241
Csontozó kés SAMURAI 15 cm, Dellinger
34 980 Ft
DNGRSXLKHP6
Japán tanto kés RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
46 440 Ft –12 %
40 460 Ft
FDCK8175321
Szakácskés CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
78 820 Ft
DNGRSXLKH108
Japán Gyutoh kés 5000FCD 20 cm, Miyabi
123 560 Ft
MB34681201
Japán Santoku kés 5000MCD 18 cm, Miyabi
241 570 Ft
MB34374181
Szakácskés BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 21 cm, Dellinger DNGRKH173
Japán kenyérvágókés 5000FCD 24 cm, Miyabi
122 300 Ft
MB34686241
Japán séfkés SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
155 690 Ft –11 %
137 690 Ft
DNGRSXL9309
Santoku kés 5000MCD 18 cm, Miyabi
248 760 Ft
MB34388181
Szakácskés SAMURAI 20 cm, Dellinger
57 790 Ft
DNGRSXLKHP8
Nakiri kés GOURMET 17 cm, Zwilling
27 190 Ft –9 %
24 700 Ft
ZW36129171
Japán húsvágó kése GYUTOH 5000FCD 16 cm, Miyabi
113 810 Ft
MB34681161
Japán húsvágó kése GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
124 820 Ft
MB34543201
Japán szakácskés NAKIRI CUBE 20 cm, ebenfa, Dellinger DNGRXZB578
Japán zöldségkés OLIVE 17,5 cm, olajfa markolattal, Forged FORGEDSDV305256
GYUTOH 7000D 24 cm japán húsvágó kés, MIYABI
151 770 Ft
MB34543241
Japán kés GOURMET 17 cm, Wüsthof
37 090 Ft
WU1035046017
Fel
További termékek

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését