Japán kések

összesen 77 termék
Szakácskés GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
55 040 Ft
DNGRKH166
Japán Santoku kés FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
46 890 Ft
DB428117
Japán kés GOURMET 17 cm, Wüsthof
35 440 Ft
WU1035046017
Japán kés GYUTO/CHEF KANETSUN E TSUCHIME 18 cm, barna, Dellinger DNGRKC951
Szakácskés SAMURAI 20 cm, Dellinger
56 760 Ft
DNGRSXLKHP8
Japán szakácskés KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger DNGRSXL2005
Zöldségkés NAKIRI 17 cm, Dellinger
13 750 Ft
DNGRSXLPO2500200
Japán kés YANAGIBA 24 cm, barna, Lion Sabatier
16 790 Ft
LS3502344
Szakácskés CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
77 410 Ft
DNGRSXLKH108
Japán kenyérvágókés 5000MCD 23 cm, Miyabi
207 400 Ft
MB34376231
Japán kés SHOTOH 13 cm, barna, Lion Sabatier
10 180 Ft
LS3502346
Szakácskés BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
55 990 Ft
DNGRKH164
Szakácskés BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN 21 cm, Dellinger DNGRKH206
Japán séfkés PETTY 15 cm, Dellinger
96 300 Ft
DNGRSXL9302
Güde CHAI DAO DAMASCUS japán kés, 16 cm, barna
938 800 Ft
GUDEDA774216
Japán tanto kés RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
45 050 Ft
FDCK8175321
Japán séfkés SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
153 100 Ft
DNGRSXL9309
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger DNGR8594195884092
Szakácskés BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
52 460 Ft
DNGRKH167
Japán séfkés SAKIMARU 27 cm, rózsafa, Dellinger
78 790 Ft
DNGRXZF270
Japán zöldségkés SHOTOH 7000D 13 cm, Miyabi
74 950 Ft
MB34542131
177767 2 japonsky nuz bread samurai 19 5 cm na pecivo dellinger DNGRSXLKHP8B
Japán kés RESIN FUTURE 15 cm, kék, Dellinger
31 490 Ft
DNGRH190
210574 cinsky nuz sefkuchare zen 18 cm cerna yaxell
113 600 Ft
YAX35519
Fel
További termékek

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését