Japán Santoku kés 4000FC 18 cm, Miyabi

Kód: MB33957181
Márka: MIYABI
84 410 Ft
Raktáron (2 db)

"Az a konyha, ahol nem találsz jó kést, nem konyha."

Részletes információ

Termék részletes leírása

"Az a konyha, ahol nincs legalább egy jó kés, nem nevezhető konyhának. "

Masaharu Morimoto, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.

A japán SANTOKU kés talán a legismertebb ázsiai késfajta, mely az extrém éles pengének és az univerzális felhasználási lehetőségeknek köszönhetően nagy közkedveltségnek örvend Európában is. A japánok a három erény késének nevezik, mivel a „santoku” szó önmagában azt jelenti: “a három erény”, utalva ezzel arra a három vágási technikára, amelyek ezzel a késsel elvégezhetők: szeletelés, kockára vágás, aprítás. A japán konyhaművészet alap felszerelései közé tartozik, így nem is csoda, hogy Japánban minden második eladott kés SANTOKU. Széles és hosszú pengéje rendkívül sima, az egész kialakítása kiemelkedően kiegyensúlyozott, kiválóan és pontosan lehet vele dolgozni. A magas fazetta csökkenti a használat közben a súrlódást, így nagyon precíz szeletelést tesz lehetővé. A SANTOKU az egyik legjobb választás a húsok, a halak, a zöldségek és a gyümölcsök feldolgozásához. Legyen szó hagymaszeletelésről vagy sushi készítésről, a SANTOKU kés lehengerlő mindig eredményeket visz véghez. Sajátos formája megkönnyíti az ázsiai kések jellegzetes tartásának technikáját. A SANTOKU kés használata az ázsiai ételek elkészítését nagyban megkönnyíti, így nem is csoda, hogy a japánok szinte mindenhez ezt a kést használják.

Tulajdonságai: penge hossza 18 cm

A főzési előkészületek, a szeletelési és az aprítás technikák a főzés alappillérei közé tartoznak. A MIYABI 4000FC sorozat késeivel szinte tökélyre lehet fejleszteni ezeket a főzési munkálatokat, ugyanis szerfelett profi késekről van szó. Klasszikus formájú nyéllel rendelkeznek, kialakításuk pedig minden tekintetben a szakács kényelmét és biztonságos munkáját szolgálják.

A kések rendkívül kemény, kétszer edzett FC61 krómacélból készül. A lehető legjobb végeredmény érdekében az acélt egy különleges CRYODUR® technikával edzették, amely során az acél a felhevítést követően -196 °C-on van hűtve. Ennek a technológiának köszönhető az acél kimagasló keménysége. A kések pengéje klasszikus japán technikával, szimmetrikusan van élezve. Ez a speciális, kézi késélezési technika a Honbazuke, amelyet a mesterek több száz éven keresztül tökéletesítettek. Ez egy többfázisú technika, mely során a penge először egy speciális, vertikálisan és horizontálisan forgó fenőkővel van köszörülve, legvégül pedig bőrszíjjal van fényesre csiszolva. A szimmetrikus penge és a Katana Edge él könnyedén szeli át az élelmiszereket, mindemellett a kézvédő jellegzetes kialakítása meggátolja az ujjak lecsúszását a penge élére.

A MIYABI 4000FC kések nyolcszögletű nyele pakkawoodból készül, tökéletes egyensúlya van és rendkívül precíz tartást biztosít, használata nem fárasztó. A pakkawood egy nagyon különleges ébenfa alapú, laminált anyag, érintésre kifejezetten kellemes, rendkívül erős, formatartó és nedvességtűrő. A 4000FC késeknek letisztult és természetes stílusuk van, decens, tipikus keleties díszjellel a nyélen.

 • Extrém kemény, kétszer edzett FC61 krómacélból készül.
 • 60 HRC Rockwell keménység.
 • CRYODUR® – különleges edzési technológia.
 • 2 réteges acél
 • A nyél és a penge közötti jellegzetes átmenet biztonságos használatot tesz lehetővé.
 • Autentikus, csak a japán késekre jellemző keskeny kialakítás.
 • Katana Edge él.
 • Szimmetrikus penge.
 • Honbazuke – klasszikus, 3 fázisú japán kézi késélezési technika.
 • Kiemelkedően renitens élesség, rugalmasság és rozsdamentesség.
 • A késnyél impregnált pakkawoodból készül.
 • A nyél nyolcszögletű, ergonomikus és stabil.
 • Precíz kidolgozás, kényelmes használat.
 • A cég gravírozott logója díszíti a pengét.
 • Decens, japán díszjel van a nyélen.
 • Mosogatógépben nem tisztítható.
 • A penge gyártási hibáira életre szóló garancia vonatkozik.

A MIYABI társaság munkáját és filozófiáját a japán kultúra szépségei és hagyományai, valamint a japánok szigorú precizitása jellemzi. A társaság a hírhedt Seki városából származik, mely már a 14. század óta a japán késgyártó mesterek központja. A japán MIYABI társaság a német minőség zászlóvivőjének, a ZWILLING J. A. HENKELS társaságnak a leányvállalata, késeiből a klasszikus japán kések varázsa, a mesterek precíz munkája és az évszázadokon keresztül tökéletesített, művészetre emelt mesterség szeretete és tisztelete sugárzik.

A kard- és a késgyártás a felkelő nap országában több évszázados, gazdag és dicső múltra tekint vissza. Elég csak a szamurájkardokra gondolnunk, melyek páratlan eleganciáját, élességét, szépségét és technikai tökéletességét szinte vallásos áhítat lengi körül. A MIYABI kések ezen ősi hagyományok örökösei és követői. Precíz kidolgozású, lélegzetelállító élük szinte sebészeti pontossággal szeli át a húsokat, gyümölcsöket és zöldségeket, megtartva az eredeti formát és struktúrát. Ezekkel a késekkel Ön is olyan tökéletes ételeket alkothat, mint az igényességükről elhíresült japán szakácsmesterek.

Kérjük, a használat során figyeljen a következőkre:

 • A kést nem szabad extrém kemény élelmiszerek, mint például fagyasztott termékek szeleteléséhez használni!
 • A kés nem érintkezhet hosszabb ideig sóval, illetve vízzel, ezért kérjük, kerülje az áztatást!
 • Pengéjét nem szabad erővel hajlítgatni, feszíteni!
 • Annak érdekében, hogy a lehető legtovább megőrizze élességét, minden használat után kézzel mossa el, majd rögtön törölje szárazra. Kerülje az agresszív tisztítószerek használatát!
 • Óvja a kés élét a sérülésektől!
 • Amennyiben hosszabb ideig használaton kívül van a kés, ajánlatos valamilyen száraz textíliába vagy újságpapírba csomagolni. Az újságpapír előnye, hogy az újságnyomtatás során használt fekete festék olajtartalma megóvja a pengét az esetleges rozsdásodástól.
 • A kés pengéjét nem árt néha olajjal átitatott kendővel áttörlöni, így ellenállóbb lesz a rozsdásodást illetően.
 • Biztonságos helyen kell tárolni!

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán kések
Jótállás: 2 év
Súly: 0.27 kg
Méret: 18 cm
Pengehossz: 18 cm
Terméktípus: Japán és Santoku kés
Sorozat: MIYABI 4000FC
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:
A hagyományos japán késkészítők kombinálják a precíz kézművességet a német ZWILLING J.A. HENKELS cég bevált gyártási gyakorlatával és szabványaival. Ennek az együttműködésnek az eredménye gyönyörű. luxus, és rendkívül éles kések, amelyek a japán kélskészítők hagyományára építenek. 104382