összesen 17 termék
Jégvödör ICE BOX 16 cm, jégfogóval, Eva Solo
43 990 Ft –7 %
40 540 Ft
ES567716
Jégvödör Grand Cru 16 cm, rozsdamentes acél, Rosendahl RSD18744
Jégvödör ICE BOX jégkocka forma, 1,8 l, fehér, Lékué LKE0250400B01C002
Jégkocka forma, szilikon, Bitz
6 900 Ft
BITZ225293
Jégvödör, brass, House Doctor
30 110 Ft
HD211290801
Whisky-kövek LOUNGE, Blomus
12 190 Ft
BM63539
Jégkocka forma QUICK SNAP PLUS, kék, Joseph Joseph
6 690 Ft
JS20020
Jégkocka forma DUO 20177, szürke, Joseph Joseph
5 910 Ft
JS20177
Jégkocka forma, 4 jég golyóhoz, szilikon, Bitz
6 690 Ft
BITZ225291
Jégkocka forma QUICKSNAP PLUS, zöld, Joseph Joseph
8 000 Ft
JS20018
Jégvödör JÉG DOBOZ jégkocka forma, 1,8 l, fekete, Lékué LKE0250400N01C002
Fagylalt forma ICONIC, 4 db szett, Lékué
8 390 Ft –10 %
7 510 Ft
LKE3400231S01U150
Jégkocka forma GEMS, szilikon, Bitz
6 290 Ft –29 %
4 450 Ft
BITZ225290
Jégkocka forma, 6 extra nagy jégkockához, szilikon, Bitz BITZ225292
Fagylaltformák, 4 db szett, többszínű, szilikon, Lékué LKE3400221S01U150

Jégszerszámok - a prémium minőségű italokhoz elengedhetetlen jegesítő kiegészítők gyűjteménye

Miért fontos, hogy jégkészítő eszközöket és kiegészítőket használjak, és hidegen szolgáljam fel az italaimat?

Az italok, különösen a borok és koktélok hideg tálalása több okból is fontos, például:

  • Textúra: Az ital textúráját befolyásolhatja a hőmérséklete. A meleg italok nehéznek vagy nyúlósnak tűnhetnek, de a hideg italok általában energikusabbnak és frissítőbbnek tűnnek.
  • Íz: A borok és más italok megfelelő hőmérsékleten történő bemutatása fokozza ízüket és illatukat. A fehérbort például gyakran hidegen tálalják, hogy fokozzák ropogós és frissítő ízét.
  • Megőrzés: Az italok hideg tálalása szintén segíthet megőrizni minőségüket és megelőzni a romlást. Ez különösen a bor esetében elengedhetetlen, mivel az magas hőmérsékleten megromolhat vagy ecetté alakulhat.
  • Előadás: Az italok hideg tálalása segít javítani esztétikai vonzerejüket. Vizuálisan kellemes és várakozást kelt az ivóban egy hideg pohár vagy egy kondenzációs palack.

Összefoglalva, a borok és koktélok megfelelő hőmérsékleten történő tálalása elengedhetetlen az ízük, textúrájuk és megjelenésük javítása, valamint minőségük megőrzése érdekében.

Melyek az alapvető jégkészítő eszközök?

Stílusos jégkészítő eszközeinket alkategóriákra osztjuk:

  • Jégfogó- Jégfogó egyfajta kis konyhai eszköz, amely kifejezetten a jégkockák felszedésére és megtartására szolgál. Általában két hosszú, keskeny, fogazott szélű karral rendelkeznek, amelyek képesek megragadni és szilárdan megtartani a jégkristályokat. A fogó ollóhoz hasonlóan nyitható és zárható, mivel a karok egyik végén egy csuklóval vagy csuklóval vannak összekötve.
  • Kockaformák - A kockaformák olyan kis tárolóedények, amelyeket kocka alakú jégkockák készítésére használnak. Az egyes rekeszekbe vizet öntünk, majd szilárdra fagyasztjuk. Ha a jégkockák megfagytak, a tálcát el lehet csavarni vagy hajlítani, hogy a jégkockákat kioldja.
  • Jégvödrök - A jégvödrök kifejezetten jégkockák vagy tört jég tárolására készült tartályok, amelyek megőrzik a jéghideget és megakadályozzák a gyors olvadást.

Ezek a jégszerszámok mindegyike a legjobb márkákból került kiválasztásra, mint pl Stelton, House Doctor, és Lekue. Bor- vagy pezsgőhűtő palackjainak hűtéséhez felfedezheti palackhűtőinket is.