Jégkocka formák

összesen 8 termék
Whisky-kövek LOUNGE, Blomus
12 190 Ft –5 %
11 470 Ft
BM63539
Jégkocka forma, 6 extra nagy jégkockához, szilikon, Bitz BITZ225292
Jégkocka forma, szilikon, Bitz
6 550 Ft
BITZ225293
Jégvödör JÉG DOBOZ jégkocka forma, 1,8 l, piros, Lékué LKE0250400R05C002
Jégkocka forma, 4 jég golyóhoz, szilikon, Bitz
6 690 Ft
BITZ225291
Jégkocka forma QUICK SNAP PLUS, kék, Joseph Joseph
6 690 Ft
JS20020

Mik azok a jégkockaformák és -tálcák, és mire használhatom a jégkockaformákat?

A jégkockaformák olyan többcélú konyhai eszközök, amelyekkel különböző jégkockákat lehet készíteni, vagy folyadékokat, például vizet, gyümölcslevet, kávét és teát lehet fagyasztani.

Más tárgyak mellett bébiételek, szószok, húslevesek és húslevesek, például gyerekfagylaltok fagyasztására is használhatóak. Egyesek elegáns jégszobrokat vagy asztaldíszeket is készítenek belőlük különleges alkalmakra.

Kulina gondosan választja ki a kockaformákat olyan neves gyártóktól, mint a Bitz, Joseph Joseph, és Lekue. Győződjön meg róla, hogy a palackhűtőinket is megnézi, jégfogó, és jégvödröket az italok tökéletes felszolgálásához.

Milyen típusú italokat érdemes jéggel tálalni?

A jeget gyakran használják az italok széles skálájához, többek között:

 • Víz: Az ivóvizet gyakran jégre öntik, hogy hűvös és kellemes legyen.
 • Üdítőitalok: A szénsavas italok, mint a szóda, a limonádé és a jeges tea, a hidegen tartásuk érdekében általában jéggel kerülnek forgalomba.
 • Dzsúsz: A gyümölcslevek, például a narancslé, az áfonyalé és az almalé hűtése érdekében általában jeget szolgálnak fel a gyümölcslevekhez.
 • Alkoholos italok: Sok kevert italt és koktélt, köztük olyan jól ismert keverékeket, mint a Margarita, a Mojito és a Gin and Tonic, jégen szolgálnak fel.
 • Jeges kávé és jeges tea

Általánosságban elmondható, hogy a jég egy sokoldalú összetevő, amely a legkülönbözőbb italok hűtésére és frissítésére használható.

Milyen különböző módokon lehet jeget készíteni?

A jég készítése számos módszerrel történhet, többek között:

 • Az egyszerű jégkockák úgy készülnek, hogy a vizet jégkockakészítő, fagyasztózacskó vagy tálca segítségével kis, négyzet alakú jégkockákká fagyasztjuk.
 • Ízesített jégkockák: ugyanazzal az eljárással, mint a hagyományos jégkockák, de a fagyasztás előtt gyümölcsöket, fűszernövényeket vagy más ízesítőket adunk a vízhez.
 • A koktéljég speciális jégformák felhasználásával készül, amelyekből hatalmas, lassan olvadó jégkockákat vagy gömböket állítanak elő.
 • Zúzott jég: jégtörővel vagy turmixgéppel apró darabokra törje a jeget.
 • Shaved Ice: Ez olyan jég, amelyet speciális berendezéssel borotváltak le, hogy bolyhos, hószerű textúrát hozzanak létre.
 • A tömbjég úgy készül, hogy a vizet szilárd tömbbé fagyasztják, amelyet egy nagy tartály vagy vödör segítségével szükség szerint kisebb darabokra lehet törni vagy aprítani.