Séf kések

összesen 107 termék
Kínai szakácskés IKON 18 cm, Wüsthof
176 170 Ft
WU1010531818
Szakácskés PERFORMER 16 cm, Wüsthof
113 490 Ft
WU1061200116
Szakácskés PERFORMER 20 cm, Wüsthof
121 540 Ft
WU1061200120
Szakácskés BRUTE 20,5 cm, Forged
33 490 Ft
FORGEDSDV304105
Szakácskés OLIVE 20,5 cm, olajfa markolattal, Forged
31 850 Ft –3 %
30 870 Ft
FORGEDSDV305225
Szakácskés AJAX RED SPIRIT 20 cm, F.Dick
45 790 Ft –15 %
38 770 Ft
FDCK8172220
Chai Dao kés CLASSIC 17 cm, Wüsthof
63 640 Ft
WU4177
Szakácskés NORDIC KITCHEN 20 cm, Eva Solo
106 490 Ft –10 %
95 200 Ft
ES515403
Szakácskés VG10 20,5 cm, bőrtokkal, Forged
52 670 Ft –3 %
50 900 Ft
FORGEDSDV305584
Szakácskés GRAND CLASS PC 20 cm, WMF
50 250 Ft –20 %
40 200 Ft
WM1891716032
Szakácskés GYUTO EYES 20 cm, Dellinger
40 290 Ft –4 %
38 490 Ft
DNGRSXLKHAUS8
Szakácskés SEBRA 20,5 cm, Forged
31 800 Ft –2 %
30 870 Ft
FORGEDSDV623378
Szakácskés CLASSIC IKON 23 cm, Wüsthof
74 520 Ft
WU459623
Szakácskés INTENSE 20,5 cm, Forged
32 960 Ft
FORGEDSDV304495
Szakácskés AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
62 590 Ft –25 %
46 480 Ft
FDCK8192222
Szakácskés SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19,5 cm, Dellinger DNGRKHOK8CH
Szakácskés GOURMET 20 cm, Zwilling
26 090 Ft –14 %
22 320 Ft
ZW36111201
Szakácskés GOURMET 20 cm, Wüsthof
34 580 Ft
WU456220
Szakácskés KATAI 20,5 cm, Forged
57 360 Ft
FORGEDSDV620599
Kínai szakácskés GRAND GOURMET PC 18,5 cm, WMF
53 390 Ft –20 %
42 710 Ft
WM1880406032
Kínai szakácskés CLASSIC IKON 18 cm, Wüsthof
103 390 Ft
WU467318
Szakácskés FRESH KITCHEN K1220304 15 cm, Tefal
8 790 Ft –6 %
8 200 Ft
TEFK1220304
Fel
További termékek

Szakácskések - egy kés, amire minden konyhában szükség van

Mi az a szakácskés?

A szakácskés egy nagyon sokoldalú konyhakés, amelyet számos konyhai feladatra használnak (húsvágáshoz, szeleteléshez, valamint a zöldségek aprításához), és a három kés egyike, amelyet minden konyhában és minden szakácsnak kéznél kell lennie ( nézze meg a konyhai késekről szóló teljes útmutatót, hogy megnézze a fennmaradó két kést, amelybe feltétlenül be kell fektetnie).

A szakácskés széles pengével rendelkezik, amely felfelé ívelő csúcsot alkot. A penge hossza általában 18-24 cm.

Mi a különbség a szakácskés és a Santoku kés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a Santoku és Szakács késeket a legkülönbözőbb vágási feladatokhoz. Mik az alapvető különbségek e két késtípus között? A séfkéseknek hosszabb a pengéje, és a pengéjük kettős élű, szemben a Santoku késekkel, amelyek általában egyélűek. A szakácskés pengéjének formája miatt a pengét előrefelé lendíti, míg a Santoku késsel egyetlen, lefelé irányuló vágással szeletel.

Mire használják a szakácskést?

A szakácskés ívelt pengéje lehetővé teszi a "hintázó" vágási módszert, ami a széles pengével együtt a szakácskést tökéletes eszközzé teszi:

  • sok zöldség egyszerre történő aprítása és feldarabolása
  • hús vágása, szeletelése és feldarabolása
  • sajt szeletelés
  • gyümölcsök és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása

A Kulinában megbízható márkák által gyártott minőségi szakácskéseket talál, amelyek ellenállnak az igénybevételnek. Nézze meg a Wusthof, Zwilling vagy a WMFkéseket. Megnézheti a legkelendőbb szakácskéseinket itt.

Hogyan kell élezni egy szakácskést?

Ha naponta használja a szakácskését, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - éleztesse meg egy késélezővel. A legjobb módszer a szakácskés élezésére a csiszolókő, amellyel mindkét oldalról 15-20 fokon kell élezni, vagy acélrúddal. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A minőségi szakácskések komoly befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a kése sokáig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt tisztítószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe.
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • tárolja külön a késeket, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy késtartó tokot
  • élezze rendszeresen a kését