Séf kések

összesen 97 termék
Szakácskés VG10 20,5 cm, bőrtokkal, Kovácsolt
50 900 Ft
FORGEDSDV305584
Szakácskés Laguiole Luxury 20 cm olive
19 830 Ft –28 %
14 230 Ft
LAGSDV-301289
Japán konyhakés TSUCHIME PROFESSIONAL DAMASCUS 20 cm, Dellinger DNGRSXLM8
Szakácskés Forged Intense 20,5 cm
32 960 Ft –17 %
27 110 Ft
FORGEDSDV304495
Szakácskés Forged Olive 20,5 cm
31 190 Ft
FORGEDSDV305225
Szakácskés DAMASCUS 67 20,8 cm, Samura
49 700 Ft –5 %
46 750 Ft
SMRSND67KNES
Szakácskés TOIVO PROFESSIONAL DAMASCUS 20,5 cm, Dellinger DNGRSXLKH64
Szakácskés Ajax 1905 F.Dick 22 cm
62 590 Ft –11 %
55 350 Ft
FDCK8192222
Szakácskés SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 23 cm, Dellinger DNGRKHOK9CH
Szakácskés Chef's Edition Damasteel WMF 20 cm
179 990 Ft –9 %
163 550 Ft
WM1882009998
Szakácskés NORDIC KITCHEN 20 cm, Eva Solo
106 490 Ft –5 %
100 220 Ft
ES515403
Szakácskés CLASSIC 20 cm, Wüsthof
57 570 Ft
WU458220
Wüsthof IKON 18 cm kínai szakácskés
Outlet
176 170 Ft –25 %
132 100 Ft
WU1010531818
Classic szakácskés, széles pengével, 20 cm
117 160 Ft
WU458420
Szakácskés 1905 F.Dick 21 cm
55 890 Ft –11 %
49 460 Ft
FDCK8194721
Szakácskés CLASSIC IKON 23 cm, Wüsthof
74 520 Ft
WU459623
Szakácskés Sebra Forged 20,5 cm
31 190 Ft
FORGEDSDV623378
Szakácskés GOURMET 20 cm, Wüsthof
34 580 Ft
WU456220
Szakácskés GOURMET 23 cm, Wüsthof
35 160 Ft
WU456223
FOUR STAR® szakácskés, 20 cm
40 590 Ft –9 %
36 590 Ft
ZW31071201
ZWILLING® Pro szakácskés, 23 cm
52 000 Ft
ZW38401231
Fel
További termékek

Szakácskések - egy kés, amire minden konyhában szükség van

Mi az a szakácskés?

A szakácskés egy nagyon sokoldalú konyhakés, amelyet számos konyhai feladatra használnak (húsvágáshoz, szeleteléshez, valamint a zöldségek aprításához), és a három kés egyike, amelyet minden konyhában és minden szakácsnak kéznél kell lennie ( nézze meg a konyhai késekről szóló teljes útmutatót, hogy megnézze a fennmaradó két kést, amelybe feltétlenül be kell fektetnie).

A szakácskés széles pengével rendelkezik, amely felfelé ívelő csúcsot alkot. A penge hossza általában 18-24 cm.

Mi a különbség a szakácskés és a Santoku kés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a Santoku és Szakács késeket a legkülönbözőbb vágási feladatokhoz. Mik az alapvető különbségek e két késtípus között? A séfkéseknek hosszabb a pengéje, és a pengéjük kettős élű, szemben a Santoku késekkel, amelyek általában egyélűek. A szakácskés pengéjének formája miatt a pengét előrefelé lendíti, míg a Santoku késsel egyetlen, lefelé irányuló vágással szeletel.

Mire használják a szakácskést?

A szakácskés ívelt pengéje lehetővé teszi a "hintázó" vágási módszert, ami a széles pengével együtt a szakácskést tökéletes eszközzé teszi:

  • sok zöldség egyszerre történő aprítása és feldarabolása
  • hús vágása, szeletelése és feldarabolása
  • sajt szeletelés
  • gyümölcsök és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása

A Kulinában megbízható márkák által gyártott minőségi szakácskéseket talál, amelyek ellenállnak az igénybevételnek. Nézze meg a Wusthof, Zwilling vagy a WMFkéseket. Megnézheti a legkelendőbb szakácskéseinket itt.

Hogyan kell élezni egy szakácskést?

Ha naponta használja a szakácskését, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - éleztesse meg egy késélezővel. A legjobb módszer a szakácskés élezésére a csiszolókő, amellyel mindkét oldalról 15-20 fokon kell élezni, vagy acélrúddal. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A minőségi szakácskések komoly befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a kése sokáig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt tisztítószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe.
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • tárolja külön a késeket, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy késtartó tokot
  • élezze rendszeresen a kését