Mozsarak

összesen 6 termék
Mozsár mozsártörővel GOURMET, porcelán, WMF
11 570 Ft
WM0645416040
Mozsár mozsártörővel 18 cm, gránit, Cole & Mason
25 590 Ft
CMH100379
Mozsár mozsártörővel ZWILLING SPICES, Zwilling
28 410 Ft
ZW39500024
Mozsár mozsártörővel 14 cm, gránit, Cole & Mason
18 590 Ft
CMH100279

Mozsár és mozsár - a többcélú őrlőeszközöd

Mozsár és pestis - egy kis történelem

A mozsár és a mozsártörő története több ezer éves múltra tekint vissza. Úgy gondolják, hogy az őskori népek az első mozsár és mozsártörő segítségével őrölték és dolgozták össze az ételeket. A mozsár és a mozsártörő használata az idők során fejlődött, és számos iparágban, többek között a kémiában, a főzésben és az orvostudományban is szükséges eszközzé vált.

Számos kultúra, amely a hagyományos ételkészítés hitelességét és kiválóságát hangsúlyozza, még ma is nagymértékben használja a mozsarat és a mozsárt a főzéshez. Ez egy többcélú eszköz, amely a fűszerek és fűszernövények őrlésétől és az összetevők keverésétől kezdve a pesto, a pácok és a paszták elkészítéséig mindenre használható.

Mi a mozsár és a mozsártörő fő funkciója?

A konyhai mozsár és a mozsártörő elsődleges célja az összetevők, különösen a száraz összetevők finom porrá vagy pasztává való keverése és őrlése. A séfek gyakran használják a mozsarat és a mozsárt a fűszernövények, fűszerek és magvak összetörésére, hogy aromás keverékeket készítsenek pácokhoz, dörzsölésekhez és mártásokhoz. Az összetevőket mozsárral és mozsárban lehet összetörni és összekeverni anélkül, hogy melegítenék őket, ami időnként megváltoztathatja az ízüket vagy az illatukat.

A mozsarat és a mozsártörőt gyakran használják paszták, például pesto, curry paszta és fűszeres dörzsölőszerek készítéséhez is. A friss fűszernövények és fűszerek mozsárban és mozsárban történő aprítás és őrlés során felszabadulnak ízesítő vegyületeik és természetes olajaik, így ízletesebb és illatosabb paszták keletkeznek. Továbbá a diófélék, magvak és gabonafélék mozsárral és mozsártörővel finom lisztekké zúzhatók, amelyek aztán számos sütési receptben felhasználhatók.

Mi a különbség a mozsár és a fűszerdaráló között?

A fő különbség a mozsár és a fűszerdaráló és a fűszerdaráló között az őrlés módjában rejlik. A fűszerdarálóval ellentétben, amely mechanikus vagy elektromos módszert alkalmaz az összetevők összetörésére és őrlésére, a mozsár és a mozsárőrlő az összetevők fizikai összetörését és őrlését igényli.

A mozsár és a mozsártörő kiválóan alkalmas kis mennyiségű hozzávaló őrlésére, és a mozsár érdes felülete segít felszabadítani az összetevők olaját és aromáit.

A fűszermalmok viszont nagyobb mennyiségű hozzávaló feldolgozására készültek, gyorsak és nagyszerűek, ha vacsora közben további fűszerekre van szüksége az asztalra.

Ha Ön a jó ízlés híve a konyhában, akkor a mezzalunáknak nevezett fűszerkések, szakácskések, valamint a fűszerkollekciónk is érdekelheti.