Levestálak

összesen 2 termék
LIKID 450 ml levestál, fekete máz belül, REVOL
11 600 Ft
RV646408
Levesestálka LIKID 450 ml, fehér, REVOL
11 660 Ft
RV646403

Étkészletek - a leves tálalásának gyönyörű módja

Mi az az étkészlet és mire használják?

Az étkészlet egy olyan tálalóedény, amelyet olyan ételek, mint a levesek és pörköltek tálalására használnak. Az étkészletek általában hőálló anyagokból, például porcelánból, agyagból vagy más anyagokból készülnek, és gyakran bonyolult mintákkal vagy mintákkal díszítik őket.

Az idők során a tálak sokféle formát öltöttek, köztük kerek, téglalap alakú és fantáziadús, például állatokat vagy vadmadarakat ábrázoló formákat.

Mit tehetek egy tálba?

Az étkészleteket leggyakrabban levesek és pörköltek tálalására használják, de más meleg ételek vagy hideg ételek, például saláták és gyümölcsök tálalására is alkalmasak. A következő ételeket lehet tálalni egy tálalóedényben:

  • Leves: A levesek tálalásához gyakran használnak tányérokat. Egy tálba bármilyen típusú leves belefér, beleértve a vajtököt, a paradicsomot, a gombát és a csirke-tésztalevest is.
  • Pörkölt: Kiválóan alkalmasak pörköltek, például marha-, zöldség- és báránypörköltek tálalására.
  • Chili: Egy gyakori étel, amelyet szintén tálalhatunk tálalóedényben, a chili. Szívderítő, laktató, és tökéletes a hidegebb időjáráshoz.
  • Curry: A tálalóedényt forró curry tálalására is lehet használni. A csirkéből, bárányból vagy zöldségből készült curry ételek mind kiváló választásnak bizonyulnak.
  • Tészta: A tésztaételek, mint például a spagetti és húsgombóc, a sajtos makaróni vagy a lasagna, nagy tálban tálalhatók.
  • Saláta: Bár az étkészleteket általában meleg ételek tálalására használják, hideg ételek, például egy nagy saláta vagy gyümölcssaláta tálalására is alkalmasak.

Hogyan tartod melegen a levest egy tálban?

A levest többféleképpen is melegen tarthatja egy tálban:

  • Melegítse elő az étkészletet forró vízzel: Töltse meg az üstöt forró vízzel, és hagyja állni néhány percig, mielőtt beleönti a levest. Ez megakadályozza, hogy a leves túl gyorsan kihűljön.
  • Használjon fedőt: A jól záródó fedél segít abban, hogy a leves hosszabb ideig maradjon meleg.
  • Használjon teáskanna-melegítőt vagy teafényt: Ha a teáskanna magas lábakkal rendelkezik, használhatsz teafényeket, hogy egy kicsit felmelegítsd (ahogyan a teáskannával is teszed).

Ha más edényeket keres a leves elegáns tálalásához, nézze meg levesestányérjainkat, leveseskanalainkat és konyhakanalainkat.