Zöldségpucolók

összesen 39 termék
Zöldséghámozó PROFI PLUS, forgatható, WMF
11 290 Ft –13 %
9 790 Ft
WM1871556030
Zöldséghámozó INGENIO, Tefal
4 240 Ft
TEFK2071014
Zöldséghámozó PROFI PLUS, Julienne, WMF
11 290 Ft –10 %
10 060 Ft
WM1873546030
Citrushámozó PROFI PLUS, WMF
6 900 Ft
WM1871436030
Paradicsom hámozó GOURMET, WMF
6 030 Ft
WM1892536230
Jégkaparó, összecsukható, Eva Solo
23 400 Ft
ES571160
Halpucoló, rozsdamentes acél, F.Dick
9 690 Ft –17 %
8 000 Ft
FDCK9107600
Zöldséghámozó DUO 20165, piros, Joseph Joseph
3 560 Ft
JS20165
Zöldséghámozó FUNCTIONAL FORM, Fiskars
3 990 Ft –16 %
3 320 Ft
FISK1014418
Zöldséghámozó, rozsdamentes acél, Fissler
9 230 Ft
FS00104001000
Paradicsom hámozó, narancs, Victorinox
2 590 Ft –8 %
2 370 Ft
VN760799
Zöldséghámozó PEELSTORE 20166, zöld, Joseph Joseph JS20166
Paradicsom hámozó, piros, Victorinox
2 690 Ft
VN760791
Paradicsom hámozó, piros, Victorinox
2 600 Ft
VN760751
Paradicsom hámozó, sárga, Victorinox
3 820 Ft
VN760758
Zöldséghámozó, fekete, Victorinox
3 590 Ft –15 %
3 050 Ft
VN50103
Zöldséghámozó SAFESTORE 20167, zöld, Joseph Joseph JS20167
Zöldséghámozó DUO, Joseph Joseph
5 170 Ft –29 %
3 670 Ft
JS80005
Zöldséghámozó, kétoldalas, Victorinox
3 790 Ft
VN50209
Fel
További termékek

Zöldséghámozók - kötelező kellék a konyhában

Mi az a zöldséghámozó?

A zöldséghámozó a gyümölcsök és zöldségek hámozására használt konyhai eszköz. Egy borotvaéles pengével rendelkezik, amely a zöldség felszínén csúszik, és kíméletesen lekaparja a bőrt, miközben a hús belsejét meghagyja.

A Kulina weboldalon olyan neves márkák zöldséghámozóit kínáljuk Önnek, mint például Victorinox, WMF, és Joseph Joseph.

Mire használják a zöldséghámozó ?

A zöldséghámozókat nemcsak a zöldségek, például a burgonya, a sárgarépa, a padlizsán, a mangold vagy a butternut tök héjának eltávolítására használják.

Használható vékony csokoládé- vagy sajtszeletek reszelésére és zöldségek szalagokra szeletelésére is, amelyek zöldségtésztaként vagy salátákhoz használhatók.

A gyakran hámozott zöldségek közé tartozik a burgonya, a sárgarépa, az uborka, a cukkini, az alma és a körte. Ne feledje azonban, hogy nem minden zöldséget kell hámozni, és néhányat, mint például a céklát vagy az édesburgonyát, még táplálóbb lehet, ha megfőzzük és héjastul fogyasztjuk.

Mi a különbség az Y-Pe és az oldalhámozó között?

Az Y-hámozó a nevét a formájáról kapta; úgy néz ki, mint egy Y betű. Hosszú, egyenes nyéllel rendelkezik, amelynek pengéje a végén enyhén ferde. A penge, amely gyakran rozsdamentes acélból készül, egyenes, éles élű, amely a vége felé enyhén meghajlik. Mivel a penge könnyen alkalmazkodik a termék alakjához, és a végén lévő kis hajlítás segít eltávolítani az esetleges hibákat vagy szemeket, az Y-hámozók kiválóan alkalmasak olyan zöldségek, mint a burgonya és a sárgarépa hámozására.

Az oldalhámozó pengéje viszont párhuzamos a nyéllel , és oldalról hámozza a zöldségeket. A penge gyakran fogazott vagy fogazott, így tökéletes a kemény héjú zöldségek, például a tökfélék vagy a sütőtök hámozásához. Kicsit nagyobb erőfeszítést igényel a kezelése, mint az Y-hámozóé, mivel a penge merőleges a nyélre, és nehezebb vele a kanyarokban navigálni.

Ha szeret zöldséget enni, akkor a konyhai reszelők és szeletelők, elektromos aprítók és aprítók, valamint konyhai robotgépek választéka is érdekelheti.