Zöldségpucolók

összesen 27 termék
Zöldséghámozó PROFI PLUS, forgatható, WMF
11 290 Ft
WM1871556030
Zöldséghámozó PROFI PLUS, kereszt pengével, WMF
11 290 Ft
WM1872616030
Zöldséghámozó JULIENNE DUO, Joseph Joseph
4 450 Ft
JS80006
Zöldséghámozó INGENIO, Tefal
4 440 Ft –20 %
3 550 Ft
TEFK2071814
Jégkaparó, összecsukható, Eva Solo
20 480 Ft –6 %
19 110 Ft
ES571160
Zöldséghámozó PEELSTORE 20166, zöld, Joseph Joseph JS20166
Zöldséghámozó, rozsdamentes acél, Fissler
8 240 Ft
FS00104001000
Jégkaparó, fa markolattal, Eva Solo
12 280 Ft –6 %
11 460 Ft
ES561165
Zöldséghámozó MULTI-PEEL zöld, Joseph Joseph
4 940 Ft
JS10107
Zöldséghámozó PROFI PLUS, Julienne, WMF
11 290 Ft –10 %
10 060 Ft
WM1873546030
Zöldséghámozó DUO 20165, piros, Joseph Joseph
3 630 Ft
JS20165
Paradicsom hámozó, zöld, Victorinox
2 430 Ft
VN760794
Paradicsom hámozó, narancs, Victorinox
2 610 Ft
VN760799
Zöldséghámozó DUO, Joseph Joseph
4 540 Ft
JS80005
Zöldséghámozó PROFI PLUS, WMF
7 010 Ft
WM1871396030
Citrus hámozó GOURMET 12 cm, WMF
3 250 Ft
WM1883016030
Zöldséghámozó, rozsdamentes acél, Victorinox
10 870 Ft
VN76074
Paradicsom hámozó, sárga, Victorinox
3 950 Ft
VN760758
Zöldséghámozó, kétoldalas, Victorinox
2 890 Ft
VN50209
Paradicsom hámozó, pink, Victorinox
2 610 Ft
VN760795
Fel
További termékek

Zöldséghámozók - kötelező kellék a konyhában

Mi az a zöldséghámozó?

A zöldséghámozó a gyümölcsök és zöldségek hámozására használt konyhai eszköz. Egy borotvaéles pengével rendelkezik, amely a zöldség felszínén csúszik, és kíméletesen lekaparja a bőrt, miközben a hús belsejét meghagyja.

A Kulina weboldalon olyan neves márkák zöldséghámozóit kínáljuk Önnek, mint például Victorinox, WMF, és Joseph Joseph.

Mire használják a zöldséghámozó ?

A zöldséghámozókat nemcsak a zöldségek, például a burgonya, a sárgarépa, a padlizsán, a mangold vagy a butternut tök héjának eltávolítására használják.

Használható vékony csokoládé- vagy sajtszeletek reszelésére és zöldségek szalagokra szeletelésére is, amelyek zöldségtésztaként vagy salátákhoz használhatók.

A gyakran hámozott zöldségek közé tartozik a burgonya, a sárgarépa, az uborka, a cukkini, az alma és a körte. Ne feledje azonban, hogy nem minden zöldséget kell hámozni, és néhányat, mint például a céklát vagy az édesburgonyát, még táplálóbb lehet, ha megfőzzük és héjastul fogyasztjuk.

Mi a különbség az Y-Pe és az oldalhámozó között?

Az Y-hámozó a nevét a formájáról kapta; úgy néz ki, mint egy Y betű. Hosszú, egyenes nyéllel rendelkezik, amelynek pengéje a végén enyhén ferde. A penge, amely gyakran rozsdamentes acélból készül, egyenes, éles élű, amely a vége felé enyhén meghajlik. Mivel a penge könnyen alkalmazkodik a termék alakjához, és a végén lévő kis hajlítás segít eltávolítani az esetleges hibákat vagy szemeket, az Y-hámozók kiválóan alkalmasak olyan zöldségek, mint a burgonya és a sárgarépa hámozására.

Az oldalhámozó pengéje viszont párhuzamos a nyéllel , és oldalról hámozza a zöldségeket. A penge gyakran fogazott vagy fogazott, így tökéletes a kemény héjú zöldségek, például a tökfélék vagy a sütőtök hámozásához. Kicsit nagyobb erőfeszítést igényel a kezelése, mint az Y-hámozóé, mivel a penge merőleges a nyélre, és nehezebb vele a kanyarokban navigálni.

Ha szeret zöldséget enni, akkor a konyhai reszelők és szeletelők, elektromos aprítók és aprítók, valamint konyhai robotgépek választéka is érdekelheti.