Koktélrázó

összesen 14 termék
Csípőflaska készletben, MANHATTAN 6 db, WMF
24 990 Ft
WM603529990
Loft Bar Boston shaker készlet
19 400 Ft
WM0613556030
Manhattan laposüveg, 20 cl
13 700 Ft
WM0603519990
Noblesse keverő pohár, 750 ml
Outlet
15 590 Ft –34 %
10 220 Ft
NM101258
Cocktial shaker ALIR, réz, House Doctor
22 400 Ft –5 %
21 280 Ft
HD211290800
Koktél shaker Leopold Vienna 500 ml
7 930 Ft –10 %
7 080 Ft
LV00803
Csípőflaska SHOT 150 ml, Alessi
22 990 Ft
ALPG03
Cocktail shaker 700 ml, 3 db, Leopold Vienna
17 710 Ft –13 %
15 340 Ft
LV233013
Koktél shaker Leopold Vienna 700 ml
9 620 Ft
LV00801
Shaker salátaöntetekhez
13 790 Ft –5 %
Shaker salátaöntetekhez
Raktáron (>5 db)
13 100 Ft
WM0953762040
Rázó GRAND CRU Rosendahl 20 cm ezüst
22 590 Ft –5 %
21 240 Ft
RSD18730
Hajó keveréshez koktélok Alessi 0,7 l
32 990 Ft
ALGIA25
Bartending szűrő Alessi
Bartending szűrő Alessi
Raktáron (1 db)
12 190 Ft
ALGIA27
Shaker 19 cm, átlátszó/arany, üveg, Bloomingville
Újdonság
10 790 Ft
BV32114522

Shaker - a legjobb módja az italozásnak

Mik azok a koktélkeverők?

A koktélkeverők a koktélok összetevőinek összekeverésére használt báros kiegészítők. Általában egy üveg- vagy fémtartályból, egy fedélből és egy szűrőből állnak.

A Kulina oldalon számos rázógépet kínálunk, köztük olyan jól ismert márkák rázógépeit, mint például a Alessi és a Leopold Vienna. A shakerek nagyon gyakran készletekben kaphatók, amelyek nagyszerű ajándékot jelentenek férfiaknak.

A koktélkeverők három fő típusa létezik:

 • Cobbler Shaker: A cobbler shaker egy háromrészes shaker, amely egy fém vagy üveg alapból, egy beépített szűrővel ellátott fedélből és egy kupakból áll, amely a szűrőt takarja. A Cobbler shakerek könnyen kezelhetőek és ideálisak kis tételek koktélok készítéséhez. Ezek azonban nehezebben tisztíthatók, és nem biztos, hogy ugyanolyan szintű levegőztetést biztosítanak, mint a többi rázógép típus.

 • Boston Shaker: A Boston shaker két darabból áll - egy fém vagy üveg alapból és egy fém keverőedényből. A két darabot egymás mellé helyezzük, és összerázzuk, hogy az összetevők összekeveredjenek. A bostoni shakerek nagyobbak, mint a cobbler shakerek, és több hozzávalót tudnak befogadni, így ideálisak több koktél egyszerre történő elkészítéséhez. Használatuk azonban egy kicsit több szakértelmet igényel, mint a suszterkeverőké, mivel nincs beépített szűrőjük.

 • Francia Shaker: A francia shaker, más néven párizsi shaker, hasonló a bostoni shakerhez, de a fém keverőedény helyett fém vagy üveg aljjal és beépített szűrővel ellátott fém felsővel rendelkezik. A francia shakerek sokoldalúak és könnyen használhatóak, de a bostoni shakerekhez hasonlóan külön szűrőre van szükségük.

Mindegyik shaker típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás, hogy melyik típust használjuk, a személyes preferenciáktól és az elkészítendő koktél típusától függ.

Miért kell egyes koktélokat keverni, másokat pedig rázni?

A koktél felrázásának vagy keverésének technikája jelentős hatással lehet a koktél végső ízére és állagára. Általában a zavaros vagy viszkózus összetevőket, például gyümölcsleveket, tejszínt vagy tojásfehérjét tartalmazó koktélokat általában rázzák. Ha ezeket az összetevőket cocktial shaker rázza össze, habos, jól elkevert, könnyedebb állagú ital jön létre.

Másrészt a tiszta, erős szeszes italokat és likőröket tartalmazó koktélokat, mint például a Martini vagy a Manhattan, általában keverve isszák. Óvatosan kevergetve egy bárkanál, összekeveri az összetevőket anélkül, hogy túlságosan felhígítaná az italt, így egy sima és kiegyensúlyozott koktélt kapunk.

Ezenkívül az ital kívánt hőmérsékletétől és hígításától is függhet, hogy a koktélt felrázzuk vagy megkeverjük. A koktél felrázása általában hidegebb és hígabb italt eredményez, mint a keverés, ami erősebb, kevésbé híg koktélt eredményezhet.

Végső soron a koktél felrázása vagy keverése a recepttől és a végső ital kívánt ízétől és állagától függ.

Számos koktél létezik, amelyeket a személyes preferenciáktól és a használt recepttől függően lehet rázni vagy keverni. Néhány klasszikus koktélt azonban hagyományosan keverik vagy rázzák, az alábbiak szerint:

Kevert koktélok:

 • Martini: gin vagy vodka, száraz vermut, jéggel összekeverve és hűtött pohárba szűrve, citromcsavarral vagy olajbogyóval díszítve.
 • Manhattan: whiskey, édes vermut és keserű italok jéggel összekeverve, majd egy hűtött pohárba szűrve, cseresznyés díszítéssel.
 • Negroni: gin, édes vermut és Campari jéggel összekeverve, és narancscsavarral díszített jégpohárba szűrve.
 • Old Fashioned: bourbon vagy rozs whisky, cukor, keserű italok és víz, jéggel összekeverve, jégpohárban, narancshéjjal és cseresznyével díszítve.

Rázott koktélok:

 • Margarita: tequila, lime-lé és triple sec, jéggel felrázva, majd sóval szegélyezett pohárba szűrve, lime-szelet díszítéssel.
 • Daiquiri: fehér rum, lime-lé és egyszerű szirup jéggel felrázva, majd hűtött pohárba szűrve, lime-kerékkel díszítve.
 • Cosmopolitan: vodka, áfonyalé, lime juice és triple sec, jéggel felrázva és hűtött pohárba szűrve, lime twist díszítéssel.
 • Piña colada: fehér rum, ananászlé, kókusztejszín és jég, felrázva, majd hűtött pohárba szűrve, ananászkarikával díszítve.

Ne feledje, hogy a koktél felrázásának vagy keverésének technikája személyes preferencia kérdése, és a recept és a felhasznált összetevők alapján változhat.

A shaker mellett más bartender eszközökre is szüksége lehet, ezért mindenképpen nézze meg a jiggerek, bárkanálak és egyéb bartender eszközök gyűjteményét.

Ha pedig a flancos koktélok rajongója vagy elegáns ajándékot keres, érdemes átböngésznie koktélpoharak és hosszúitalos poharak gyűjteményét is, hogy még több hasznos kiegészítőt találjon az italok élvezetéhez.