SANTOKU univerzális japán kés, 18 cm, 5000MCD 67, juharfa

Kód: MB34404181
170 690 Ft
Raktáron (2 db)
Várható kézbesítés:
21.10.2021

Részletes információ

Termék részletes leírása

„Ahhoz, hogy valóban élvezni tudd a főzést, egy igazán jó késre van szükséged.”

Rokusaburo Michiba, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.

A japán SANTOKU kés talán a legismertebb ázsiai késfajta, mely az extrém éles pengének és az univerzális felhasználási lehetőségeknek köszönhetően nagy közkedveltségnek örvend Európában is. A japánok a három erény késének nevezik, mivel a „santoku” szó önmagában azt jelenti: “a három erény”, utalva ezzel arra a három vágási technikára, amelyek ezzel a késsel elvégezhetők: szeletelés, kockára vágás, aprítás. A japán konyhaművészet alap felszerelései közé tartozik, így nem is csoda, hogy Japánban minden második eladott kés SANTOKU. Széles és hosszú pengéje rendkívül sima, az egész kialakítása kiemelkedően kiegyensúlyozott, kiválóan és pontosan lehet vele dolgozni. A magas fazetta csökkenti a használat közben a súrlódást, így nagyon precíz szeletelést tesz lehetővé.A SANTOKU az egyik legjobb választás a húsok, a halak, a zöldségek és a gyümölcsök feldolgozásához. Legyen szó hagymaszeletelésről vagy sushi készítésről, a SANTOKU kés lehengerlő mindig eredményeket visz véghez. „D” alakú nyele kényelmes fogású és jól ül a kézben. Sajátos formája megkönnyíti az ázsiai kések jellegzetes tartásának technikáját. A SANTOKU kés használata az ázsiai ételek elkészítését nagyban megkönnyíti, így nem is csoda, hogy a japánok szinte mindenhez ezt a kést használják.

Tulajdonságai: penge hossza 18 cm; nyél hossza 11,4 cm; súlya 203 g

A MIYABI 5000MCD 67 sorozat kései és azok birtokosai között egy életre szóló szenvedély alakul ki, mely nem csak az esztétikai tökéletességből adódik, de abból a mesteri precizitásból is, ami ezekkel a késekkel véghez vihető. Egyediségük szinte a legapróbb részletekben is égbekiáltó. A penge káprázatos damaszk mintázata minden egyes késnél egyedi és megismételhetetlen, a juharfából készült nyél természetes struktúrájáról nem is beszélve.

A MIYABI 5000MCD 67 sorozat kései minden tekintetben tökéletesek, ergonomikusak és stílusosak. Autentikus késekről van szó, melyek a japán kések városában, a hírhedt Sekiben készülnek. A hagyományos, mesteri megmunkálást modern technológiákkal ötvözik, melynek köszönhetően a kommersz késgyártás legkiválóbb termékei jönnek létre.A kések extrém kemény MC66 Micro Carbide poracél magját 132 rétegben fedi be két különféle keménységű acél. A kések pengéje a megmunkálás során egyedi és utánozhatatlan, damaszk mintázatot nyer. A lehető legjobb végeredmény érdekében az acélt egy különleges CRYODUR® technikával edzették, amely során az acél a felhevítést követően -196 °C-on van hűtve. Ennek a technológiának köszönhető az acél extrém keménysége, mely a Rockwell-skála szerint 66 HRC. A kések szimmetrikus „V“ alakú élezése 10°-os szögben történik. Ez a speciális, klasszikus japán kézi késélezési technika a Honbazuke, amelyet a mesterek több száz éven keresztül tökéletesítettek. Ez egy többfázisú technika, mely során a penge először egy speciális, vertikálisan és horizontálisan forgó fenőkővel van köszörülve, legvégül pedig bőrszíjjal van fényesre csiszolva.A penge ékes hegye könnyedén szeli át az élelmiszereket. A késeknek a nyele stabilizált juharfából készül, klasszikus „D“ formájú kialakításuk van. A juharfa természetes struktúrája és gazdag erezete minden késnél sajátos és egyedülálló.

A MIYABI kések már-már művészi szinten szimbolizálják a természet erejét. A juharfa felületén az idő múlása és az évszakok váltakozásának eltérő üteme rajzolódik ki gyönyörű, változatos erezet formájában. A kések nyelét díszítő, arany színű, mozaikos díszjel és a nyél hátulján található vésett acélrész a japán kardgyártás ősi hagyományának állít emléket.

 • Extrém kemény MC66 Micro Carbide poracél mag.
 • Rendkívül magas széntartalom.
 • 66 HRC Rockwell keménység.
 • CRYODUR® – különleges edzési technológia.
 • 133 réteges acél.
 • „Virágos” damaszk mintázat.
 • Autentikus, csak a japán késekre jellemző keskeny kialakítás.
 • Szimmetrikus, „V” alakú penge.
 • Honbazuke – klasszikus, 3 fázisú japán kézi késélezési technika.
 • Katana Edge él.
 • Kiemelkedően renitens élesség, rugalmasság és rozsdamentesség.
 • Juharfából készített, kényelmes fogású, „D” kialakítású késnyél.
 • Precíz kidolgozás, tökéletes egyensúly.
 • A nyél végét díszítő, logóval ellátott, vésett acéllap.
 • A penge gyártási hibáira életre szóló garancia vonatkozik.
 • Mosogatógépben nem tisztítható.

A MIYABI társaság munkáját és filozófiáját a japán kultúra szépségei és hagyományai, valamint a japánok szigorú precizitása jellemzi. A társaság a hírhedt Seki városából származik, mely már a 14. század óta a japán késgyártó mesterek központja. A japán MIYABI társaság a német minőség zászlóvivőjének, a ZWILLING J. A. HENKELS társaságnak a leányvállalata, késeiből a klasszikus japán kések varázsa, a mesterek precíz munkája és az évszázadokon keresztül tökéletesített, művészetre emelt mesterség szeretete és tisztelete sugárzik.

A kard- és a késgyártás a felkelő nap országában több évszázados, gazdag és dicső múltra tekint vissza. Elég csak a szamurájkardokra gondolnunk, melyek páratlan eleganciáját, élességét, szépségét és technikai tökéletességét szinte vallásos áhítat lengi körül. A MIYABI kések ezen ősi hagyományok örökösei és követői.Precíz kidolgozású, lélegzetelállító élük szinte sebészeti pontossággal szeli át a húsokat, gyümölcsöket és zöldségeket, megtartva az eredeti formát és struktúrát. Ezekkel a késekkel Ön is olyan tökéletes ételeket alkothat, mint az igényességükről elhíresült japán szakácsmesterek.

Kérjük, a használat során figyeljen a következőkre:

 • A kést nem szabad extrém kemény élelmiszerek, mint például fagyasztott termékek szeleteléséhez használni!
 • A kés nem érintkezhet hosszabb ideig sóval, illetve vízzel, ezért kérjük, kerülje az áztatást!
 • Pengéjét nem szabad erővel hajlítgatni, feszíteni!
 • Annak érdekében, hogy a lehető legtovább megőrizze élességét, minden használat után kézzel mossa el, majd rögtön törölje szárazra. Kerülje az agresszív tisztítószerek használatát!
 • Óvja a kés élét a sérülésektől!
 • Amennyiben hosszabb ideig használaton kívül van a kés, ajánlatos valamilyen száraz textíliába vagy újságpapírba csomagolni. Az újságpapír előnye, hogy az újságnyomtatás során használt fekete festék olajtartalma megóvja a pengét az esetleges rozsdásodástól.
 • A kés pengéjét nem árt néha olajjal átitatott kendővel áttörlöni, így ellenállóbb lesz a rozsdásodást illetően.
 • Biztonságos helyen kell tárolni!

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán és Santoku kések
Garancia: 2 év
Sorozat: MIYABI 5000MCD 67
Méret: 18 cm
Pengehossz: 18 cm
Terméktípus: Japán és Santoku kés

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Hozzászólás hozzáadása
Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:
A hagyományos japán késkészítők kombinálják a precíz kézművességet a német ZWILLING J.A. HENKELS cég bevált gyártási gyakorlatával és szabványaival. Ennek az együttműködésnek az eredménye gyönyörű. luxus, és rendkívül éles kések, amelyek a japán kélskészítők hagyományára építenek. 104382