Fa és szén grillsütő alkatrészek

összesen 8 termék
Forgó ROTISSERIE, Remundi
204 900 Ft –6 %
191 370 Ft
RMDI801135
Serpenyőtartó állvány L, Remundi
46 450 Ft
RMDI801023
Grill oldalasztal 480, bambusz, Outdoorchef
26 720 Ft
ODCH1829126
Grill serpenyőtartó állvány M, Remundi
37 610 Ft
RMDI801022
Grillező eszközök tartója, hajlított, Remundi
14 340 Ft
RMDI800870
Kültéri BBQ szőnyeg 120 cm, Rösle
18 020 Ft –5 %
17 110 Ft
ROS25450

Tartozékok fa- vagy faszéngrillhez

Miért érdemes széngrillválasztani?

széngrill használata (ahelyett, hogy egy elektromos kültéri grill például) egyedülálló sütési élményt nyújt, és különleges ízt kölcsönöz az ételeknek. Íme néhány szempont, amelyek a faszénparázs grilleket különlegessé teszik:

  • Ízek: A faszenes grillek jellegzetes füstös ízt kölcsönöznek az ételeknek. Az égő faszén füstöt termel, amely olyan gazdag és hiteles ízt kölcsönöz az ételnek, amelyet más sütési módszerekkel nehéz megismételni.

  • Sokoldalúság: A faszenes grillek lehetővé teszik a közvetlen grillezést (az ételek főzése közvetlenül a parázs felett) és a közvetett grillezést (az ételek főzése a parázstól távol, zárt fedéllel), sokoldalúságot biztosítva az ételek széles skálájának elkészítéséhez.

  • Magas hőfok: A faszenes grillek magasabb hőmérsékletet érhetnek el, mint egyes gázgrillek. Ez a magas hő ideális a húsok megpirításához és a hőn áhított, elszenesedett külső héj eléréséhez, miközben a belseje szaftos és puha marad.

  • Ellenőrzés: Egy kis gyakorlással megtanulhatja szabályozni a széngrill hőjét a faszén mennyiségének és a szellőzőnyílásokon átáramló levegő mennyiségének beállításával. Ez lehetővé teszi a főzési folyamat finomhangolását a különböző típusú ételekhez.

  • Hiteles élmény: Sokan élvezik a faszén meggyújtásának folyamatát, a hamvadásra való várakozást és a grillezés gondozását. A gázgrillhez képest sokkal gyakorlatiasabb és magával ragadóbb főzési élményt nyújt.

  • Hagyományos vonzerő: A faszenes grillezés a hagyomány és a nosztalgia érzését hordozza magában, mivel generációk óta népszerű főzési módszer. Klasszikus és hívogató hangulatot teremthet a szabadtéri összejövetelek során.

  • Hordozhatóság: A faszenes grillek különböző méretekben kaphatók, beleértve a hordozható modelleket is. Ez alkalmassá teszi őket piknikezésre, kempingezéshez, sátorozáshoz és más szabadtéri tevékenységekhez.

  • Megfizethetőség: A faszéngrillek gyakran megfizethetőbbek, mint egyes csúcskategóriás gázgrillek vagy más típusú kültéri főzőberendezések.

  • Közösségi és szociális szempontok: A faszénen való grillezés társadalmi tevékenység lehet. A barátok és a család gyakran összegyűlnek a grill körül, és beszélgetnek, miközben várják, hogy az étel megsüljön.

  • Kísérletezés: A faszenes grillek ösztönzik a kísérletezést a különböző típusú faszénnel, faforgáccsal és füstölési technikákkal, hogy egyedi és ízletes ételeket hozzanak létre.

Érdemes megjegyezni, hogy a széngrill használata a gázgrillhez képest némi többlet előkészületet és türelmet igényel. Meg kell gyújtania a szenet, meg kell várnia, amíg felforrósodik és hamuvá válik, és kézzel kell szabályoznia a hőmérsékletet. Sok rajongó azonban kifizetődőnek találja a folyamatot, és élvezi a szabadtéri főzés e hagyományos módszerével elérhető eredményeket.

Milyen speciális tartozékok vannak a fa/szenes grillekhez?

Az általában a grillezéshez vagy a faszénparázs grillezéshez tervezett speciális tartozékok javítják a grillezés élményét, valamint egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik az üzemeltetést.

A Kulina weboldalon nem csak a legjobb gyártók faszéngrilljeit kínáljuk, mint például a következőkét Outdoorchef vagy Höfats hanem a különleges tartozékokat is, amelyekkel még élvezetesebbé teheti a grillezést. Ezek közé tartoznak az általunk kínált grillsütőkhöz szánt grillrácsok, grilllapok és nyársak, amelyeken többféle ételt készíthet. A grillsütőkhöz itt is talál oldalsó asztalokat, amelyek nagyobb helyet biztosítanak az ételek kéznél tartásához grillezés közben.

Győződjön meg róla, hogy az általunk kínált univerzális grillezési tartozékokat is megnézi, beleértve a grillezőeszközöket, tisztítóeszközöket, grillezőedényeket stb.