French press kávéfőzők

összesen 12 termék
Kávéfőző LASZLO 1 l, ezüst, Philippi
65 590 Ft
PHP135004
Francia sajtpapír kávéfőző THEO 800 ml, fekete, Stelton SNX636
Francia sajtpapír kávéfőző 350 ml, Leopold Vienna LV01534
Francia sajtolós kávéfőző EM77 1 l, fekete, Stelton SN812
Francia sajtolós kávéfőző EM77 1 l, fehér, Stelton SN811
Francia sajtolós kávéfőző 1 l, Leopold Vienna
12 860 Ft
LV01533
Francia sajtolós kávéfőző 350 ml, réz, Leopold Vienna LV01529
Francia sajtolós kávéfőző 600 ml, fényes, Leopold Vienna LV117013

Francia presszó - maximális ízű kávé készítése minimális erőfeszítéssel

Mi az a francia sajtó és hogyan működik?

A francia presszó, amelyet általában presszóedénynek vagy dugattyús edénynek is neveznek, egy egyszerű kávéfőző, amely egy hengeres üveg- vagy műanyag kancsóból és egy finom hálós szűrővel ellátott acél dugattyúból áll.

A kávéfőzővel való kávékészítéshez tegyen durva kávézaccot a karafébe, öntsön rá forró vizet, és hagyja a keveréket egy ideig ázni. Ezután a kávé és a kávéőrlemény elválik egymástól, és az őrleményt fokozatosan lefelé merülve a karafa aljára nyomja.

A végeredmény egy gazdag ízprofilú kávé, amely testes és krémes. Mivel nem szűrik, a szűretlen kávénak magasabb az olaj- és üledéktartalma, mint a más főzési technikával készült kávénak, ami kissé szemcsés állagot adhat neki.

A Kulina oldalon a legjobb presszókávéfőzőket kínáljuk olyan neves gyártóktól, mint a Leopold Viena, WMF, és Stelton.

Mennyi ideig főzzem a kávét a francia presszóban?

A víz felmelegítése és a kávébabok durva őrlése az első lépések a francia presszóban történő kávékészítéshez. Öntse a forró vizet a kávéőrleményre a sajtológépben, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje a kávét.

Miután megkevertük a keveréket, négy-öt percig áztassuk. Öntse a frissen főzött kávét a kívánt bögrébe, miután óvatosan lenyomta a dugattyút, hogy a kávé elváljon a földtől.

Mi a különbség a French press és az eszpresszógépben főzött kávé között?

A fő különbségek a French press és az eszpresszógépben főzött kávé között a következők:

  • Főzési módszer: A francia presszó egy olyan típusú merülő kávéfőző, ahol a kávézaccot néhány percig forró vízben áztatják, mielőtt kinyomják és elválasztják a főzött kávétól. Az eszpresszógép nyomást alkalmaz a finomra őrölt kávébabokból történő kávé kinyerésére.

  • Őrlési méret: Az eszpresszóhoz nagyon finom őrleményre van szükség. A finomabb őrlés lehetővé teszi, hogy a víz gyorsan áthaladjon a kávéőrleményen, így erős és koncentrált kávét kapunk.

  • Kávé erőssége: Az eszpresszó magas koffeintartalmú és erős ízű, koncentrált kávé. A francia presszóban főzött kávé kevésbé koncentrált és enyhébb ízű.

  • Crema: Az eszpresszónak van egy crema rétege, amely egy krémes, karamellszínű hab a felöntés tetején. A francia presszókávénak nincs crema rétege.

  • Felszerelés: Az eszpresszógépek általában drágábbak és több szakértelmet igényelnek a kezelésükhöz.

Ha további kávéfőzési lehetőségeket keres, tekintse meg csepegtető kávéfőzők, lassú csepegtető kávéfőzők és tűzhelyi eszpresszófőzők választékát.