Üvegnyitók

összesen 9 termék
Champagne sabre LUXURY 30 cm, olajfa markolattal, Laguiole LAGSDV-301333
Palacknyitó UTILO, Blomus
10 430 Ft –18 %
8 540 Ft
BM63145
Palacknyitó VOTVÍRÁK, tölgyfa, matt acél, UBRD
26 500 Ft –30 %
18 360 Ft
UBRD95DUMAT
Palacknyitó GRAND CRU 14 cm, fekete/ezüst, Rosendahl RSD25010
Palacknyitó HAMBURGER HEBER 5 cm, ezüst, Philippi
10 490 Ft
PHP273056

Palacknyitók - nyissa ki kedvenc italait könnyedén

Mik azok a palacknyitók?

A palacknyitók olyan eszközök, amelyeket a palackok zárószerkezetének (általában a kupakok) eltávolítására használnak. Arra szolgálnak, hogy a palack tetejét lefeszítsék anélkül, hogy a palack eltörne vagy a tartalma kiömlene. A palacknyitók erős anyagokból, például rozsdamentes acélból vagy fából készülnek, és többféle méretben és stílusban kaphatók.

A palacknyitók létfontosságú eszközök mindazok számára, akik szeretnek palackozott italokat fogyasztani. Ezek egyszerű, de hatékony eszközök, amelyekkel gyorsan és könnyedén felnyitható egy palack anélkül, hogy kárt tennének a felhasználóban, a tartályban (a pezsgőszablyák kivételével) vagy kiöntenék a tartalmát.

A Kulina oldalon különböző palacknyitókat kínálunk olyan neves gyártóktól, mint például Höfats, Philippi, és UBRD.

Milyen típusú palacknyitók kaphatók a Kulina oldalon ?

Weboldalunkon több különböző típusú palacknyitó áll rendelkezésre, amelyek mindegyike egy adott célra vagy stílusra készült. Az alábbiakban bemutatunk néhányat a legnépszerűbb palacknyitók közül:

  • Kézi palacknyitó: Ez a stílus palacknyitó, amely a legelterjedtebb, egy egyszerű, lapos végű eszközből áll, amelyet a palackok tetejének lefeszítésére használnak. Néhány hordozható palacknyitónak van egy második vége is, amely konzervdobozok kinyitásához vagy palackok tetejének lecsavarásához használható.
  • Falra szerelhető palacknyitó: A kényelem érdekében ez a stílus palacknyitó általában a falra vagy a pultra akasztják. A kupakot egy kis ajakkal vagy karral ellátott fémlemezzel távolítják el, és gyakran van egy tartály, amely felfogja a leeső kupakokat.
  • Koronasapkanyitó: A sörösüvegeken gyakran megtalálható koronás kupakokat a Kulina oldalon kapható koronás kupaknyitók egyikével lehet kinyitni. Ezek a palacknyitók úgy készültek, hogy szorosan illeszkedjenek a koronasapkára, így elegendő erőt biztosítanak a palack eltávolításához anélkül, hogy eltörnék a palackot vagy kiszivárogna a tartalma.
  • Pezsgőszablya: A Kulina pezsgőszablyát kínál a pezsgősüvegek elegáns kinyitásához. Ezek a szablyák arra szolgálnak, hogy a pezsgősüveg ajkát felvágják, felszakítva a nyakát és kiszabadítva a dugót. Egy különleges eseményen a pezsgőszablyák elegáns és drámai módon nyitják meg a palackot.

Mi a pezsgős szablya és a szabrage története?

a pezsgőszablya, más néven sabrage története Bonaparte Napóleon idejéig, a 18. század végéig és a 19. század elejéig nyúlik vissza.

A legenda szerint Napóleon hadjáratai során ő és tisztjei úgy ünnepelték a győzelmeket, hogy kardjukkal pezsgőspalackokat bontottak ki. A hagyomány a napóleoni korszak vége után is folytatódott, és végül népszerűvé vált a francia arisztokraták körében, majd később más országokban is elterjedt.

Az első feljegyzett eset a szablyatámadásra 1812-ben történt, amikor egy Francois-Antoine Hollande nevű lovassági tiszt állítólag a borogyinói csata után a szablyájával kinyitott egy üveg pezsgőt. Ez a mutatvány hamar népszerűvé vált a tisztek körében, és hamarosan az arisztokrácia is átvette, hogy a partikon és ünnepségeken lenyűgözze a vendégeket.

Idővel a szablyázás technikája egyre finomodott, és a pezsgőszablyát kifejezetten erre a célra fejlesztették ki. A pezsgőszablya jellemzően hosszú, lapos pengével rendelkezik, amelynek éle tompa, és amely lehetővé teszi a tiszta törést a palack varrata mentén. A szablyát úgy használják, hogy végigfuttatják a palack varratán, és ezzel egy kis repedést hoznak létre, amely lehetővé teszi, hogy a palack belsejében lévő nyomás kiszorítsa a dugót és az üveggallért a palack tetejéből.

Napjainkban a sabrage-t gyakran különleges eseményeken és ünnepségeken adják elő, és a bor- és szeszesital-iparban is népszerű hagyomány lett. Bár a pezsgőbontás kockázatos és veszélyes módszernek tűnhet, de ha egy gyakorlott szakember helyesen végzi, akkor a technika és a mutatványosság látványos és lenyűgöző bemutatója lehet.

Általánosságban elmondható, hogy a Kulina prémium kategóriás palacknyitók választékát kínálja a különböző igények és ízlések kielégítésére, a hagyományos kézi palacknyitóktól kezdve a speciálisabb, bizonyos típusú palackok nyitására szolgáló kialakítású palacknyitókig.

Ha pedig további bárkellékeket keres, mindenképpen nézze meg egyéb pultos eszközök, palackhűtők és poharak, köztük söröspoharak választékát minden sörrajongó számára.