Késélezők

összesen 49 termék
Fenőkő #5000, Miyabi
Fenőkő #5000, Miyabi
Raktáron (3 db)
111 500 Ft
MB34536005
Fenőkő 2000/5000, Dellinger
14 090 Ft
DNGRRIRW252
Késélező V-EDGE, Zwilling
34 490 Ft
ZW32605000
210454 drzak brusneho kamene risam nastavitelny dellinger
13 100 Ft
DNGR6971496038263
Fenőacél OLIVE 26 cm, olajfa markolattal, Forged
33 570 Ft
FORGEDSDV305379
210457 brusny kamen 1000 3000 risam dellinger
13 100 Ft
DNGR6971496038317
Késélező GOURMET, WMF
Késélező GOURMET, WMF
Raktáron (>5 db)
10 230 Ft
WM1880276270
Késélező GOURMET, WMF
Késélező GOURMET, WMF
Raktáron (>5 db)
16 730 Ft
WM1876516030
Késélező japán késekhez, Miyabi
39 230 Ft
MB34536007
210913 d055 26 white bg
63 960 Ft
GUDED05526
Dellinger RISAM fenőkő, 3000/8000
18 020 Ft
DNGRRIRW001
Fenőacél RED SPIRIT 25 cm, F.Dick
33 670 Ft
FDCK7174125
Fenőacél 26 cm, gyémánt, Zwilling
33 670 Ft
ZW32520261
Fenőacél 26 cm, barázdákkal, krómozott, Zwilling
16 560 Ft
ZW32576261
Fenőkő 400/1000 RISAM, Dellinger
11 460 Ft
DNGR6971496038294
Késélező GOURMET, 2 fokozatú, WMF
18 890 Ft
WM1874376030
Fenőacél 23 cm, barázdákkal, krómozott acél, Zwilling ZW32576231
Fenőkő 3000/8000, Zwilling
65 270 Ft
ZW32505300
Késélező TWINSHARP SELECT, Zwilling
22 800 Ft
ZW32601000
Fenőacél SEBRA 26 cm, acél, Forged
33 570 Ft
FORGEDSDV623613
Fenőacél INTENSE 26 cm, Forged
33 570 Ft
FORGEDSDV304617
Fenőacél 23 cm, kerámia, Zwilling
26 810 Ft
ZW32513231
Fenőkő 240/1000 RISAM, nagy, Dellinger
13 100 Ft
DNGR6971496038485
Késélező, rozsdamentes acél, WMF
27 290 Ft
WM1874436030
Fel
További termékek

Késélezők - minden konyhában kötelező kellék

Szükségem van késélező?

A késélezők elengedhetetlenek, ha minőségi konyhakésekbe fektet, és ha elvárja azok kiváló teljesítményét. Még a legjobb kés sem lesz hatékony, ha nem élezi rendszeresen, és a kések rendszeres élezése a karbantartásuk egyik alapvető szabálya. Nyilvánvalóan elhozhatja a késeket egy szakemberhez, de ha sokat főz, és ha használja a Szakácskés, Santoku kés vagy kenyérvágókés a mindennapokban akár kéthetente is meg kell élezni a késeket, ami ésszerű választássá teszi a saját késélező beszerzését.

Melyek a különböző késélezők típusai?

Különböző típusú késélezők vannak, és a Kulina oldalon találhatók (kérjük, nézze meg itt a legkelendőbb késélezőket, mielőtt döntést hozna). A választás a kés típusától, a kés élétől (a penge élének alakjától) és attól függ, hogy milyen módon kívánja megközelíteni az élezés folyamatát (kézi vagy elektromos). A késélezők főbb típusai a következők:

  • élezőkövek (sok szakember szerint az élezőkövek a legjobbak a kések élezéséhez, mert bármilyen szögben megélezheti a késeket),
  • elektromos élezők,
  • kézi élezők,
  • élező/csiszoló acélok, amelyeket késpenge élezéséhez, kisebb élezéshez használnak. Acélból, kerámiából vagy gyémánt bevonattal készülnek.
  • fogazott pengéjű kések élezői, kifejezetten fogazott pengéjű késekhez

Hogyan élezzük meg a kést csiszolókővel?

Sokan úgy vélik, hogy a kések élezése csiszolókővel élesebb kést eredményez, mint más módszerekkel. Ha úgy dönt, hogy fenőkő vásárol, fontos, hogy először olvassa el a gyártó által adott utasításokat, de az általános folyamat a következő:

  • merítse és áztassa vízbe a köszörűkövet
  • a kést a megfelelő szögben döntse a durva oldalra
  • a kést egyenletes mozdulatokkal futtassa fel és le a kövön, ügyelve arra, hogy az egész pengét és annak mindkét oldalát lefedje (ha a kés dupla élezésű)
  • fordítsa a követ a másik oldalra, és ismételje meg a folyamatot
  • mossa és szárítsa meg a kést, ha végzett

Hogyan élezzük meg a kést fenőacél?

Ha acélrudat szeretne használni, kérjük, kövesse az alábbi szabályokat, de először mindig ellenőrizze a gyártó utasításait:

  • tartsa a kés markolatát a domináns kezében, a rudat pedig a másikban, mindkettő felfelé mutatva
  • helyezze a penge sarkát az acélhoz az acél tetejétől kb. 2 cm-re, V alakot alkotva (kb. 15-20 fokos szögben)
  • húzza a kést 5-10 alkalommal az acélon végig a penge hegye felé (ügyeljen arra, hogy csak az él érintse az acélt - ne az oldalát, és a kést mozgassa, ne az acélt)
  • érintse meg a rudat közepes nyomással, és próbálja meg fenntartani a helyes szöget
  • ismételje meg ugyanezt a penge másik oldalával (ha a kés dupla élezésű)