Késélezők

összesen 47 termék
Késélező GOURMET, 2 fokozatú, WMF
Akce
18 890 Ft –30 %
13 220 Ft
WM1874376030
Késélező GOURMET, WMF
Akce
16 290 Ft –30 %
Késélező GOURMET, WMF
Raktáron (17 db)
11 400 Ft
WM1876516030
Élező acél GRAND GOURMET 23 cm, WMF
Akce
36 890 Ft –30 %
25 820 Ft
WM1889646030
Fenőacél 23 cm, WMF
Akce
29 990 Ft –30 %
Fenőacél 23 cm, WMF
Raktáron (4 db)
20 990 Ft
WM1880226030
Késélező, rozsdamentes acél, WMF
Akce
27 290 Ft –30 %
19 100 Ft
WM1874436030
Késélező GOURMET, WMF
Akce
9 990 Ft –30 %
Késélező GOURMET, WMF
Raktáron (11 db)
6 990 Ft
WM1880276270
Késélező, F.Dick
Késélező, F.Dick
Raktáron (11 db)
53 070 Ft
FDCK9009200
Fenőkő 2000/5000, Dellinger
14 090 Ft
DNGRRIRW252
Fenőkő 3000/8000, Zwilling
65 270 Ft
ZW32505300
Fenőkő #5000, Miyabi
Fenőkő #5000, Miyabi
Raktáron (2 db)
106 000 Ft
MB34536005
Fenőkő 1000/3000 RISAM, Dellinger
13 100 Ft
DNGR6971496038317
Gyémánt élezőacél KATAI 26 cm, Forged
49 590 Ft
FORGEDSDV625426
Fenőacél DARKNITRO 30 cm, barna, F.DICK
Novinka
82 790 Ft
FDCK71103302
Fenőacél 23 cm, barázdákkal, krómozott acél, Zwilling ZW32576231
Fenőacél 26 cm, gyémánt, Zwilling
35 260 Ft
ZW32520261
Fenőkő #1000, Miyabi
Fenőkő #1000, Miyabi
Raktáron (1 db)
53 630 Ft
MB34536002
Fenőacél 23 cm, kerámia, Zwilling
29 190 Ft
ZW32513231
Güde KAPPA fenőacél, 26 cm, ezüst
50 430 Ft
GUDE5526
Fenőacél 23 cm, Zwilling
20 170 Ft
ZW32556231
Fenőacél OLIVE 26 cm, olajfa markolattal, Forged
32 000 Ft
FORGEDSDV305379
Csiszolókő összehasonlító blokk 180 RISAM, kerámia, Dellinger DNGR6971496038652
Fenőacél 31,5 cm, krómozott, Zwilling
35 260 Ft
ZW32542310
Fenőkő 400/1000 RISAM, Dellinger
11 460 Ft
DNGR6971496038294
Fenőkő 400/1500 RISAM, Dellinger
12 280 Ft
DNGR6971496038331
Fel
További termékek

Késélezők - minden konyhában kötelező kellék

Szükségem van késélező?

A késélezők elengedhetetlenek, ha minőségi konyhakésekbe fektet, és ha elvárja azok kiváló teljesítményét. Még a legjobb kés sem lesz hatékony, ha nem élezi rendszeresen, és a kések rendszeres élezése a karbantartásuk egyik alapvető szabálya. Nyilvánvalóan elhozhatja a késeket egy szakemberhez, de ha sokat főz, és ha használja a Szakácskés, Santoku kés vagy kenyérvágókés a mindennapokban akár kéthetente is meg kell élezni a késeket, ami ésszerű választássá teszi a saját késélező beszerzését.

Melyek a különböző késélezők típusai?

Különböző típusú késélezők vannak, és a Kulina oldalon találhatók (kérjük, nézze meg itt a legkelendőbb késélezőket, mielőtt döntést hozna). A választás a kés típusától, a kés élétől (a penge élének alakjától) és attól függ, hogy milyen módon kívánja megközelíteni az élezés folyamatát (kézi vagy elektromos). A késélezők főbb típusai a következők:

  • élezőkövek (sok szakember szerint az élezőkövek a legjobbak a kések élezéséhez, mert bármilyen szögben megélezheti a késeket),
  • elektromos élezők,
  • kézi élezők,
  • élező/csiszoló acélok, amelyeket késpenge élezéséhez, kisebb élezéshez használnak. Acélból, kerámiából vagy gyémánt bevonattal készülnek.
  • fogazott pengéjű kések élezői, kifejezetten fogazott pengéjű késekhez

Hogyan élezzük meg a kést csiszolókővel?

Sokan úgy vélik, hogy a kések élezése csiszolókővel élesebb kést eredményez, mint más módszerekkel. Ha úgy dönt, hogy fenőkő vásárol, fontos, hogy először olvassa el a gyártó által adott utasításokat, de az általános folyamat a következő:

  • merítse és áztassa vízbe a köszörűkövet
  • a kést a megfelelő szögben döntse a durva oldalra
  • a kést egyenletes mozdulatokkal futtassa fel és le a kövön, ügyelve arra, hogy az egész pengét és annak mindkét oldalát lefedje (ha a kés dupla élezésű)
  • fordítsa a követ a másik oldalra, és ismételje meg a folyamatot
  • mossa és szárítsa meg a kést, ha végzett

Hogyan élezzük meg a kést fenőacél?

Ha acélrudat szeretne használni, kérjük, kövesse az alábbi szabályokat, de először mindig ellenőrizze a gyártó utasításait:

  • tartsa a kés markolatát a domináns kezében, a rudat pedig a másikban, mindkettő felfelé mutatva
  • helyezze a penge sarkát az acélhoz az acél tetejétől kb. 2 cm-re, V alakot alkotva (kb. 15-20 fokos szögben)
  • húzza a kést 5-10 alkalommal az acélon végig a penge hegye felé (ügyeljen arra, hogy csak az él érintse az acélt - ne az oldalát, és a kést mozgassa, ne az acélt)
  • érintse meg a rudat közepes nyomással, és próbálja meg fenntartani a helyes szöget
  • ismételje meg ugyanezt a penge másik oldalával (ha a kés dupla élezésű)