Késélezők

összesen 42 termék
Fenőkő 2000/5000, Dellinger
15 090 Ft
DNGRRIRW252
Késélező TRIUM Diamond Cams For de Buyer
38 360 Ft –22 %
29 700 Ft
DB429002
Késélező, F.Dick
53 070 Ft –9 %
Késélező, F.Dick
Raktáron (4 db)
47 840 Ft
FDCK9009200
Fenőacél OLIVE 26 cm, olajfa markolattal, Forged
36 660 Ft
FORGEDSDV305379
Késélező japán késekhez, Miyabi
44 000 Ft
MB34536007
Gyémánt élezőacél KATAI 26 cm, Forged
58 970 Ft
FORGEDSDV625426
Fenőkő 3000/8000, Zwilling
65 270 Ft –14 %
55 670 Ft
ZW32505300
Élező acél GRAND GOURMET 23 cm, WMF
35 930 Ft
WM1889646030
Fenőkő #5000, Miyabi
Fenőkő #5000, Miyabi
Raktáron (2 db)
112 340 Ft
MB34536005
Fenőkő #1000, Miyabi
Fenőkő #1000, Miyabi
Raktáron (3 db)
55 760 Ft
MB34536002
Güde DELTA GRENADILL fenőacél, 26 cm, barna
63 960 Ft –7 %
59 080 Ft
GUDED05526
Késélező GOURMET, 2 fokozatú, WMF
18 890 Ft –17 %
15 530 Ft
WM1874376030
Késélező TWINSHARP SELECT, Zwilling
22 800 Ft –8 %
20 750 Ft
ZW32601000
Csiszolókő összehasonlító blokk 180 RISAM, kerámia, Dellinger DNGR6971496038652
Fenőkő 240/800 RISAM, Dellinger
9 820 Ft –5 %
9 300 Ft
DNGR6971496038287
Fenőkő 1000/3000 RISAM, Dellinger
13 090 Ft
DNGR6971496038317
Késélező GOURMET, WMF
Késélező GOURMET, WMF
Raktáron (4 db)
10 420 Ft
WM1880276270
Késélező, szürke, Victorinox
13 600 Ft –9 %
12 360 Ft
VN78715
Késélező GOURMET, WMF
16 290 Ft –11 %
Késélező GOURMET, WMF
Raktáron (12 db)
14 440 Ft
WM1876516030
Késélező, piros, Victorinox
14 580 Ft –9 %
13 260 Ft
VN78721
Fenőkő 240/1000 RISAM, Dellinger
10 270 Ft
DNGR6971496038324
Késélező, rozsdamentes acél, WMF
27 290 Ft –13 %
23 560 Ft
WM1874436030
Fel
További termékek

Késélezők - minden konyhában kötelező kellék

Szükségem van késélező?

A késélezők elengedhetetlenek, ha minőségi konyhakésekbe fektet, és ha elvárja azok kiváló teljesítményét. Még a legjobb kés sem lesz hatékony, ha nem élezi rendszeresen, és a kések rendszeres élezése a karbantartásuk egyik alapvető szabálya. Nyilvánvalóan elhozhatja a késeket egy szakemberhez, de ha sokat főz, és ha használja a Szakácskés, Santoku kés vagy kenyérvágókés a mindennapokban akár kéthetente is meg kell élezni a késeket, ami ésszerű választássá teszi a saját késélező beszerzését.

Melyek a különböző késélezők típusai?

Különböző típusú késélezők vannak, és a Kulina oldalon találhatók (kérjük, nézze meg itt a legkelendőbb késélezőket, mielőtt döntést hozna). A választás a kés típusától, a kés élétől (a penge élének alakjától) és attól függ, hogy milyen módon kívánja megközelíteni az élezés folyamatát (kézi vagy elektromos). A késélezők főbb típusai a következők:

  • élezőkövek (sok szakember szerint az élezőkövek a legjobbak a kések élezéséhez, mert bármilyen szögben megélezheti a késeket),
  • elektromos élezők,
  • kézi élezők,
  • élező/csiszoló acélok, amelyeket késpenge élezéséhez, kisebb élezéshez használnak. Acélból, kerámiából vagy gyémánt bevonattal készülnek.
  • fogazott pengéjű kések élezői, kifejezetten fogazott pengéjű késekhez

Hogyan élezzük meg a kést csiszolókővel?

Sokan úgy vélik, hogy a kések élezése csiszolókővel élesebb kést eredményez, mint más módszerekkel. Ha úgy dönt, hogy fenőkő vásárol, fontos, hogy először olvassa el a gyártó által adott utasításokat, de az általános folyamat a következő:

  • merítse és áztassa vízbe a köszörűkövet
  • a kést a megfelelő szögben döntse a durva oldalra
  • a kést egyenletes mozdulatokkal futtassa fel és le a kövön, ügyelve arra, hogy az egész pengét és annak mindkét oldalát lefedje (ha a kés dupla élezésű)
  • fordítsa a követ a másik oldalra, és ismételje meg a folyamatot
  • mossa és szárítsa meg a kést, ha végzett

Hogyan élezzük meg a kést fenőacél?

Ha acélrudat szeretne használni, kérjük, kövesse az alábbi szabályokat, de először mindig ellenőrizze a gyártó utasításait:

  • tartsa a kés markolatát a domináns kezében, a rudat pedig a másikban, mindkettő felfelé mutatva
  • helyezze a penge sarkát az acélhoz az acél tetejétől kb. 2 cm-re, V alakot alkotva (kb. 15-20 fokos szögben)
  • húzza a kést 5-10 alkalommal az acélon végig a penge hegye felé (ügyeljen arra, hogy csak az él érintse az acélt - ne az oldalát, és a kést mozgassa, ne az acélt)
  • érintse meg a rudat közepes nyomással, és próbálja meg fenntartani a helyes szöget
  • ismételje meg ugyanezt a penge másik oldalával (ha a kés dupla élezésű)