Santoku kések

összesen 52 termék
Santoku kés ICE FORCE K2320614 18 cm, rozsdamentes acél, Tefal TEFK2320614
Santoku kés SAMURAI PROFESSIONAL DAMASCUS 13 cm, Dellinger DNGRSXLKHP5
Santoku kés MANMOSU 18 cm, Dellinger
69 990 Ft –5 %
66 490 Ft
DNGRSXLKH109
Santoku kés KIRITSUKE 18 cm, Dellinger
127 250 Ft
DNGRSXL9303
Santoku kés 17 cm, F.Dick
230 000 Ft
FDCK8164217H
Santoku kés KARASU 11,5 cm, Dellinger
52 490 Ft
DNGRSXLKH128
Santoku kés 800DP 18 cm, Miyabi
123 030 Ft
MB54487181
Santoku kés IKON 17 cm, ovális barázdákkal, Wüsthof WU4976
Santoku kés SEBRA 18 cm, Forged
30 190 Ft
FORGEDSDV623521
Santoku kés ZEN 16,5 cm, fekete, Yaxell
73 640 Ft –9 %
66 410 Ft
YAX35501
Santoku kés OLIVE 18 cm, Forged
30 440 Ft
FORGEDSDV307427
Santoku kés Amici Wüsthof 17 cm
99 900 Ft
WU1011331317
Santoku kés CHAI DAO CLASSIC 17 cm, Wüsthof
56 070 Ft
WU1040135617
Santoku kés PROFESSIONAL "S" 18 cm, Zwilling
53 630 Ft –30 %
37 120 Ft
ZW31117181
Santoku kés KINEO 18 cm, WMF
26 060 Ft
WM1896176032
Santoku kés és vágódeszka szett LAGUIOLE LUXURY, Laguiole LAGSDV-301180
Santoku kés RESIN FUTURE 17 cm, piros, Dellinger
47 520 Ft
DNGRH191
Santoku kés EYES 18 cm, Dellinger
31 590 Ft
DNGRSXLKHAUS7
Santoku kés CLASSIC COLOUR 17 cm, korall barack, Wüsthof WU1061731517
Santoku kés PRO 18 cm, Zwilling
58 550 Ft –12 %
51 290 Ft
ZW38407181
Fel
További termékek

Santoku kések - az egyik legegyetemesebb kés a konyhában

Mi az a Santoku kés?

A Santoku kés egy nagyon sokoldalú, közepes méretű kés, amely számos konyhai feladatra használható. A kés Japánból származik, széles pengéje hegy nélküli, de tompa hátsó gerinccel rendelkezik, amely lefelé ível, hogy találkozzon az egyenes élű elülső pengével. Hossza 12-20 cm, nincs bélése, súlya kiegyensúlyozott, és könnyű tartani.

Mi a különbség a Santoku kés és a szakácskés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a santoku és a séfkéseket a különböző vágási feladatokhoz. Mi a különbség a kétféle kés között? A Santoku késeknek rövidebb a pengéje, mint a szakácskéseknek, és a pengéjük általában egylapú, szemben a kétlapú szakácskésekkel. Mivel nincs hegye, lehetővé teszi a szeletelést egyetlen, lefelé irányuló vágással, míg a szakácskésnél a pengét előre kell lendíteni. Válasszon szakácskést, ha a "hintázó" vágási módszert kedveli, és válasszon Santoku kést a gyorsabb és hatékonyabb vágáshoz.

Mire használják a Santoku kést?

a "Santoku" fordítása "három erény" vagy "három felhasználási mód", azaz aprítás, kockázás és darálás. Lehetővé teszi, hogy nagyon vékony szeleteket vágjon az ételekből, ami szép és esztétikus megjelenést kölcsönöz az ételeknek. A Santoku kést használhatja:

  • húsvágás
  • sonka vagy sajt szeletelése
  • gyümölcsök, zöldségek és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása
  • fűszernövények aprítása
  • finom szeletek készítése

A Kulina oldalon megbízható márkák által gyártott, minőségi Santoku késeket talál, amelyek ellenállnak a kopásnak. Ellenőrizze a késeket Dellinger vagy a Forged vagy Zwilling vagy olvassa el először a késvásárlásról szóló végső útmutatónkat. A legkelendőbb Santoku késeket itt is megnézheti.

Hogyan kell élezni egy Santoku kést?

Ha naponta használja a Santoku kést, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - meg kell éleznie. A legjobb módszer a Santoku kés élezésére a csiszolókő. Élezze a kést úgy, mint egy hagyományos kést - 20 fokos szögben az élezőkővel, ha pedig Granton éle van, akkor 15 fokos szögben. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A Santoku kések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a Santoku kése hosszú ideig kitartson, akkor mindenképpen tartsa be ezeket az egyszerű szabályokat a kések tisztítására és tárolására vonatkozóan:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését