Santoku kés 18 cm ZWILLING® Pro

Kód: ZW38407181
47 290 Ft –13 %
Santoku kés 18 cm ZWILLING® Pro
47 290 Ft –13 % 41 190 Ft
Raktáron (8 db)

AZWIL LING® Pro Santoku kés az ázsiai kések közé tartozik. Széles és mindenekelőtt éles pengével büszkélkedhet. A ZWIL LING J. által gyártott összes Santoku kés. A. Henckels finomra csiszolt élű. A magasabbra csiszolt csiszolófelület csökkenti a súrlódást, így a szeletelés pontosabb és kevesebb erőfeszítést igényel. Az ázsiai konyha e mindenesét háromféleképpen lehet használni: húsok, halak és zöldségek elkészítéséhez. A Santoku kés kiváló pengéjét például paradicsom szeletelésénél fogja értékelni, amelynek alakja és textúrája nem változik szeletelés közben.

Részletes információ

Termék részletes leírása

A ZWILLING® Pro Santoku kés az ázsiai típusú kések közé tartozik. Széles és különösen éles pengével büszkélkedhet. A ZWILLING J. A. Henckels társaság által gyártott összes Santoku kés finoman csiszolt éllel rendelkezik. A magasabb csiszolt penge csökkenti a súrlódást, ezáltal pontosabb és kevesebb erőfeszítést igényel. Az ázsiai konyha mindentudója húsok, halak és zöldségek előkészítéséhez használható. A Santoku kés kitűnő élét paradicsom szeletelése közben is értékelni fogja, mivel megőrzi annak alakját és állagát.

A ZWILLING® Pro sorozat jellemzői:

 • Klasszikus formatervezés és innovatív technológia, melynek köszönhetően a kések biztonságosak és rendkívül pontosak.
 • A kések pengéje az európai és a japán késgyártás elemeit ötvözi.
 • Ívelt Pro Touch ujjvédő a kényelmesebb, pontos és biztonságos késvezetéshez
 • A kés nyele magas minőségű műanyagból készül, és három szegeccsel van erősítve.
 • Standard kézvédővel rendelkeznek.
 • A kézvédő és a kések nyele között sima az átmenet.
 • Egyedi, kivételesen a ZWILLING J. A. Henckels társaság számára gyártott acélból készülnek.
 • FRIODUR® – különleges edzési technológia.
 • SIGMAFORGE® - 1 db acéllapból vannak kovácsolva.
 • 57 HRC Rockwell a keménységük.
 • A késeket kézzel köszörülik.
 • Az élességet lézer segítségével ellenőrzik.
 • Tisztíthatók mosogatógépben, de inkább a kézi tisztítást ajánljuk.

A ZWILLING a Solingeni késgyártás zászlóvivője, ezért állandóan technológiai improvizációkon dolgozik, termékei innovatívak és formailag átgondoltak, ami nem is csoda, hiszen több, mint három évszázados gyártási tapasztalat áll a cég mögött. A ZWILLING® Pro késsorozat megalkotása az olasz Matteo Thun építesz és formatervező nevéhez kötődik. A klasszikus kialakítású ZWILLING® Pro késeknek szegecses nyelük és speciális, ívelt kézvédőjük van, melynek köszönhetően nagyon kényelmes a használatuk.

A ZWILLING® Pro késsorozat megalkotása során a formatervezők a következő tulajdonságok tökéletesítésére összpontosítottak: megjelenés, kialakítás, sokoldalú használati lehetőség, alapanyag és az összkomfort érzése. Csúcsminőségű késekről van szó, melyek innovatív megalkotása bevált hagyományokon alapul. Pengéjük éles és tartós, a kések vékony nyele pedig ösztönösen rávezeti az ember kezét a biztonságos tartásra.

Felhasznált alapanyagok és a gyártási technológiák

A kések gyártásához speciális, kiváló minőségű, optimális króm és szén mennyiséget tartalmazó késacélt használnak, melyet kivételesen a ZWILLING J. A. Henckels társaság számára gyártanak. Ezek a kések rugalmasak, jó a kezdeti vágási teljesítményük, hosszú az élettartamuk és kiválóan ellenállnak a rozsdásodásnak, emellett könnyen élezhetők. Ennek a különleges késacélnak a Rockwell-skála szerint 57 HRC a keménysége. A gyártási „recept” kiválóságát igazolja az is, hogy mind ez idáig több mint 100 millió kést állítottak elő belőle, anélkül, hogy a 40 év alatt bármit is változtattak volna az acél összetételén.

Az acélt egy különleges, szabadalmaztatott FRIODUR® eljárással edzik, amely során az acélt több mint 1000 °C-ra hevítik, majd hirtelen -70 °C-ra hűtik le, ezt követően pedig még kétszer mintegy 250 °C-ra hevítik. Az acél molekuláris szerkezete ennek hatására megváltozik, ami jelentősen növeli a kés keménységé és ellenállóképességét.

A kés pengéje egy darab acélból készül, SIGMAFORGE® módszerrel kovácsolják, amely jelentősen felerősíti a penge tulajdonságait. Az ilyen módon kovácsolt pengék szerkezete sűrű és homogén, tehát szilárdabb, szívósabb és az élük sokkal nehezebben tompul el.

A stabil él és a tökéletesen kivitelezett geometria a penge kivételes vágóképességet és pontosságát eredményezi. A kések hegye rendkívül hegyes, ami nagyobb élességet és ezáltal kényelmesebb szeletelést biztosít. A szimmetrikus „V” alakú penge könnyedén hatol át az élelmiszereken, így nagyon könnyű a használata.

A Pro Touch kézvédő az egy darab acélból készült, és a penge részeként került integrálásra. Biztosítja a súly helyes elosztását, védi az ujjakat, hogy azok ne csusszannak le a kés élére, és a kés pontos irányítását biztosítja. A ZWILLING® Pro kések kézvédője és nyele között rendkívül sima az átmenet, így a fogása még kényelmesebb.

Az ergonomikus nyél szintetikus műanyagból készül, amely törhetetlen és ellenáll az ütéseknek, illetve az étkezési savaknak. Tisztítható mosogatógépben. Az egyes részek tökéletes összeillesztése megakadályozza a lerakódások és a baktériumok megtapadását, így a kések a legszigorúbb higiéniai követelményeknek is megfelelnek.

A ZWILLING kések karbantartása

A műanyag nyelű kések tisztíthatók mosogatógépben, de mindenképp a kézi tisztítást javasoljuk, mely kíméletesebb a késekhez. Amennyiben Ön ennek ellenére a mosogatógépben való tisztítást részesíti előnyben, kérjük, ne feledje, hogy a késeknek sérülhet a minősége, ha a mosogatás során más evőeszközökbe, fazekakba vagy serpenyőkbe ütköznek. A mosogatógépbe való tisztítás során ezért ügyelni kell arra, hogy a kések pengéje ne érintkezzen más tárgyakkal. A gyártó mosogatógép használata esetén max. 55 °C-os program használatát javasolja.

A ZWILLING kések élezése

Időről időre minden késnek élezésre van szüksége. A Santoku kések élezéséhez a kínálatunkban található TWIN Stone Pro és TWIN Finishing Stone Pro fenőkövek javasoljuk. Ezenkívül rajtunk keresztül közvetlenül a gyártónál is igényelhető késélezés - a késeket egyenesen a németországi ZWILLING J. A. Henckels társaságba küldjük éleztetni. Szükség esetén ZWILLING kések élezésében jártas prágai késgyártót is tudunk ajánlani.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán és Santoku kések
Garancia: 2 év
Sorozat: ZWILLING Pro
Méret: 18 cm
Pengehossz: 18 cm
Terméktípus: Japán és Santoku kés
Tulajdonságok: Mosogatógépbe alkalmas

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Hozzászólás hozzáadása
Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: