Santoku kések

összesen 24 termék
Santoku kés 1905 18 cm, F.Dick
55 890 Ft –22 %
43 120 Ft
FDCK8194218K
Santoku kés EYES 18 cm, Dellinger
34 990 Ft –5 %
33 240 Ft
DNGRSXLKHAUS7
Japán szakácskés NAKIRI OKAMI 17 cm, Dellinger
33 940 Ft
DNGRSXLKHAUS7NA
Santoku kés VIVUM 18 cm, acél, barna, F.DICK
Újdonság
47 790 Ft
FDCK83642182KH
Santonku késkészlet FK2 16 cm, de Buyer
33 990 Ft –30 %
23 790 Ft
DB428716
Santoku kés 18 cm, F.DICK
16 860 Ft –21 %
13 200 Ft
FDCK8544218K
Santoku kés PINK SPIRIT 18 cm, pink, F.DICK
45 790 Ft –14 %
39 320 Ft
FDCK8174218K79
Santoku kés IKON 17 cm, ovális barázdákkal, Wüsthof WU4976
Santoku kés PREMIER PLUS PATRIOT 18 cm, rozsdamentes acél, F.DICK FDCK8144218K81
Santoku kés RED SPIRIT 18 cm, F.Dick
42 380 Ft –10 %
37 970 Ft
FDCK8174218K
Santoku kés ZEN 16,5 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
73 590 Ft
YAX35501
Santoku kés COMFORT K2213644 12,5 cm, rozsdamentes acél, Tefal TEFK2213644
Santoku kés FRESH KITCHEN K1220104 12 cm, Tefal
6 730 Ft
TEFK1220104
Wüsthof Performer Santokukés 17 cm
125 290 Ft
WU1061231317

Santoku kések - az egyik legegyetemesebb kés a konyhában

Mi az a Santoku kés?

A Santoku kés egy nagyon sokoldalú, közepes méretű kés, amely számos konyhai feladatra használható. A kés Japánból származik, széles pengéje hegy nélküli, de tompa hátsó gerinccel rendelkezik, amely lefelé ível, hogy találkozzon az egyenes élű elülső pengével. Hossza 12-20 cm, nincs bélése, súlya kiegyensúlyozott, és könnyű tartani.

Mi a különbség a Santoku kés és a szakácskés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a santoku és a séfkéseket a különböző vágási feladatokhoz. Mi a különbség a kétféle kés között? A Santoku késeknek rövidebb a pengéje, mint a szakácskéseknek, és a pengéjük általában egylapú, szemben a kétlapú szakácskésekkel. Mivel nincs hegye, lehetővé teszi a szeletelést egyetlen, lefelé irányuló vágással, míg a szakácskésnél a pengét előre kell lendíteni. Válasszon szakácskést, ha a "hintázó" vágási módszert kedveli, és válasszon Santoku kést a gyorsabb és hatékonyabb vágáshoz.

Mire használják a Santoku kést?

a "Santoku" fordítása "három erény" vagy "három felhasználási mód", azaz aprítás, kockázás és darálás. Lehetővé teszi, hogy nagyon vékony szeleteket vágjon az ételekből, ami szép és esztétikus megjelenést kölcsönöz az ételeknek. A Santoku kést használhatja:

  • húsvágás
  • sonka vagy sajt szeletelése
  • gyümölcsök, zöldségek és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása
  • fűszernövények aprítása
  • finom szeletek készítése

A Kulina oldalon megbízható márkák által gyártott, minőségi Santoku késeket talál, amelyek ellenállnak a kopásnak. Ellenőrizze a késeket Dellinger vagy a Forged vagy Zwilling vagy olvassa el először a késvásárlásról szóló végső útmutatónkat. A legkelendőbb Santoku késeket itt is megnézheti.

Hogyan kell élezni egy Santoku kést?

Ha naponta használja a Santoku kést, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - meg kell éleznie. A legjobb módszer a Santoku kés élezésére a csiszolókő. Élezze a kést úgy, mint egy hagyományos kést - 20 fokos szögben az élezőkővel, ha pedig Granton éle van, akkor 15 fokos szögben. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A Santoku kések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a Santoku kése hosszú ideig kitartson, akkor mindenképpen tartsa be ezeket az egyszerű szabályokat a kések tisztítására és tárolására vonatkozóan:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését