Faragó kések

összesen 26 termék
Spékelőkés CLASSIC LINE 10 cm, WMF
11 702 Ft
WM1874536030
211021 spikovaci nuz alpha pom 13 cm cerna gude solingen
28 700 Ft
GUDE176413
210961 spikovaci nuz alpha oak 13 cm hneda gude solingen
38 540 Ft
GUDEE76413
Spékelőkés TWIN GOURMET 10 cm, Zwilling
11 400 Ft
ZW31620100
Spékelőkés GOURMET 12 cm, Wüsthof
13 360 Ft
WU1035048112
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, Zwilling
5 050 Ft
ZW38720100
Spékelőkés CLASSIC 9 cm, Wüsthof
30 590 Ft
WU406609
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, türkiz, Zwilling
4 560 Ft
ZW38160100
Spékelőkés IKON 9 cm, Wüsthof
66 040 Ft
WU498609
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, zöld, Zwilling
4 180 Ft
ZW38094101
Spékelőkés CLASSIC 10 cm, Wüsthof
33 260 Ft
WU406610
210928 6 d764 10 white
43 870 Ft
GUDED76410
Spékelőkés 12 cm, fekete, Victorinox
11 690 Ft
VN5200312
Spékelőkés TWIN GRIP XS 9 cm, Zwilling
5 050 Ft
ZW38601090
Spékelőkés FOUR STAR 10 cm, Zwilling
22 720 Ft
ZW31070101
Spékelőkés CLASSIC IKON 9 cm, Wüsthof
39 450 Ft
WU408609
Spékelőkés 10 cm, Zwilling
32 310 Ft
ZW38400101
Csiszolókés CLASSIC IKON 12 cm, Wüsthof
43 960 Ft
WU4086012
Güde ALPHA BRICOLE DI VENEZIA szeletelő kés, 10 cm, barna GUDEV76410
Güde ALPHA MIKARTA szeletelő kés, 10 cm, piros
37 310 Ft
GUDEM76410
Güde KAPPA szeletelőkés, 10 cm, ezüst
32 800 Ft
GUDE76410
Spékelőkés GOURMET 10 cm, Zwilling
16 090 Ft
ZW36110101
Spékelőkés PROFESSIONAL "S 10 cm, Zwilling
28 440 Ft
ZW31020101
Fel
További termékek

Húskések - a húsdarabok könnyű felszeletelése

Mi az a spárgakés?

A szeletelőkésnek is nevezett szeletelő kés egy vékony, sima, kiváló vágási minőséggel rendelkező, hegyes, 17 cm-es pengével rendelkező kés. Ez a tökéletes kés:

  • vörös hús vagy baromfi szeletelése
  • nyers vagy főtt filé finom szeletelése
  • egyenletes vastagságú szeletek vágása
  • larding

A Kulina oldalon a Zwilling, a Wusthof vagy a Wusthof professzionális spárgakéseit találja WMF, amelyek tartós, kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek.

Hogyan történik a spárgázás?

A disznózsír egy nagy húsdarabok elkészítésére használt konyhatechnikai technika. Ennek során hosszú zsírcsíkokat szövünk a húsba egy speciális késsel, az úgynevezettspárgakéssel. A leszállásnak köszönhetően, mivel a zsír a sütési folyamat során elolvad, a sült vagy az oldalas nedvesebb, puhább és ízletesebb lesz.

Miután levágta a zsírcsíkokat, tegye a zsiradékot a fagyasztóba, mielőtt elkezdi a szalonnázást - a csíkokat egyszerűbb lesz a húsba helyezni, miután megszilárdultak.

Hogyan ápoljuk a spárgakést?

A konyhakések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a spárgakés hosszú ideig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését késélezővel

Ha gyakran készít húst a konyhájában, nézze meg a kicsontozó és filéző kések választékát is.