Faragó kések

összesen 16 termék
Spékelőkés CLASSIC LINE 10 cm, WMF
11 570 Ft
WM1874536030
Spékelőkés PROFESSIONAL "S 10 cm, Zwilling
26 490 Ft –10 %
23 740 Ft
ZW31020101
Spékelőkés FOUR STAR 10 cm, Zwilling
20 480 Ft
ZW31070101
Spékelőkés PROFESSIONAL S, 13 cm, Zwilling
28 380 Ft –5 %
26 750 Ft
ZW31020131
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, türkiz, Zwilling
4 290 Ft –6 %
4 030 Ft
ZW38160100
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, zöld, Zwilling
4 350 Ft –7 %
4 030 Ft
ZW38094101
Spékelőkés 12 cm, fekete, Victorinox
10 470 Ft
VN5200312
Spékelőkés TWIN GRIP XS 9 cm, Zwilling
4 690 Ft –5 %
4 450 Ft
ZW38601090
Spékelőkés CLASSIC 10 cm, Wüsthof
34 790 Ft
WU406610
Spékelőkés CLASSIC 9 cm, Wüsthof
31 990 Ft
WU406609
Spékelőkés CLASSIC IKON 12 cm, Wüsthof
48 030 Ft –5 %
45 620 Ft
WU408612
Spékelőkés IKON 9 cm, Wüsthof
69 090 Ft
WU498609
Spékelőkés GOURMET 12 cm, Wüsthof
13 990 Ft
WU1035048112
Spékelőkés 10 cm, Zwilling
29 690 Ft –9 %
26 760 Ft
ZW38400101
Spékelőkés TWIN GRIP 9 cm, sárga, Zwilling
4 170 Ft
ZW38091081
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, Zwilling
5 040 Ft –9 %
4 540 Ft
ZW38720100

Húskések - a húsdarabok könnyű felszeletelése

Mi az a spárgakés?

A szeletelőkésnek is nevezett szeletelő kés egy vékony, sima, kiváló vágási minőséggel rendelkező, hegyes, 17 cm-es pengével rendelkező kés. Ez a tökéletes kés:

  • vörös hús vagy baromfi szeletelése
  • nyers vagy főtt filé finom szeletelése
  • egyenletes vastagságú szeletek vágása
  • larding

A Kulina oldalon a Zwilling, a Wusthof vagy a Wusthof professzionális spárgakéseit találja WMF, amelyek tartós, kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek.

Hogyan történik a spárgázás?

A disznózsír egy nagy húsdarabok elkészítésére használt konyhatechnikai technika. Ennek során hosszú zsírcsíkokat szövünk a húsba egy speciális késsel, az úgynevezettspárgakéssel. A leszállásnak köszönhetően, mivel a zsír a sütési folyamat során elolvad, a sült vagy az oldalas nedvesebb, puhább és ízletesebb lesz.

Miután levágta a zsírcsíkokat, tegye a zsiradékot a fagyasztóba, mielőtt elkezdi a szalonnázást - a csíkokat egyszerűbb lesz a húsba helyezni, miután megszilárdultak.

Hogyan ápoljuk a spárgakést?

A konyhakések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a spárgakés hosszú ideig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését késélezővel

Ha gyakran készít húst a konyhájában, nézze meg a kicsontozó és filéző kések választékát is.