Faragó kések

összesen 13 termék
Spékelőkés TWIN 1731, Zwilling
Outlet
157 990 Ft –26 %
116 100 Ft
ZW31860101
Spékelőkés FOUR STAR 10 cm, Zwilling
20 650 Ft
ZW31070101
Spékelőkés 12 cm, fekete, Victorinox
10 690 Ft –12 %
9 390 Ft
VN5200312
Spékelőkés CLASSIC 10 cm, Wüsthof
38 140 Ft
WU406610
Spékelőkés CLASSIC LINE 10 cm, WMF
11 570 Ft
WM1874536030
Spékelőkés PROFESSIONAL "S 10 cm, Zwilling
26 490 Ft –10 %
23 740 Ft
ZW31020101
Spékelőkés FOUR STAR 8 cm, Zwilling
24 240 Ft
ZW31070081
Csiszolókés CLASSIC IKON 9 cm, krémszínű, Wüsthof WU4086009
Spékelőkés IKON 9 cm, Wüsthof
65 090 Ft
WU498609
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, zöld, Zwilling
4 350 Ft –6 %
4 080 Ft
ZW38094101
Spékelőkés 10 cm, Zwilling
29 690 Ft –9 %
26 760 Ft
ZW38400101
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, türkiz, Zwilling
4 080 Ft
ZW38160100
Spékelőkés TWIN GRIP 9 cm, sárga, Zwilling
4 170 Ft
ZW38091081

Húskések - a húsdarabok könnyű felszeletelése

Mi az a spárgakés?

A szeletelőkésnek is nevezett szeletelő kés egy vékony, sima, kiváló vágási minőséggel rendelkező, hegyes, 17 cm-es pengével rendelkező kés. Ez a tökéletes kés:

  • vörös hús vagy baromfi szeletelése
  • nyers vagy főtt filé finom szeletelése
  • egyenletes vastagságú szeletek vágása
  • larding

A Kulina oldalon a Zwilling, a Wusthof vagy a Wusthof professzionális spárgakéseit találja WMF, amelyek tartós, kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek.

Hogyan történik a spárgázás?

A disznózsír egy nagy húsdarabok elkészítésére használt konyhatechnikai technika. Ennek során hosszú zsírcsíkokat szövünk a húsba egy speciális késsel, az úgynevezettspárgakéssel. A leszállásnak köszönhetően, mivel a zsír a sütési folyamat során elolvad, a sült vagy az oldalas nedvesebb, puhább és ízletesebb lesz.

Miután levágta a zsírcsíkokat, tegye a zsiradékot a fagyasztóba, mielőtt elkezdi a szalonnázást - a csíkokat egyszerűbb lesz a húsba helyezni, miután megszilárdultak.

Hogyan ápoljuk a spárgakést?

A konyhakések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a spárgakés hosszú ideig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését késélezővel

Ha gyakran készít húst a konyhájában, nézze meg a kicsontozó és filéző kések választékát is.