Spékelőkés 10 cm, Zwilling

Kód: ZW38400101
Márka: ZWILLING
29 690 Ft –9 %
Spékelőkés 10 cm, Zwilling
29 690 Ft –9 % 26 760 Ft
Raktáron (3 db)

AZWIL LING® Pro tüskés kés egy kisméretű, könnyű és sokoldalú kés, finom élű és közepes hegyű pengével. Alkalmas húsok fűszerezésére és előkészítésére, gyümölcsök és zöldségek hámozására, szeletelésére, tisztítására vagy díszítésére.

Részletes információ

Termék részletes leírása

A ZWILLING® Pro spékelő kés egy kisméretű, könnyű és sokoldalú kés, melynek finom éle és közepesen hegyes pengéje van. Ideális húsok spékeléséhez és előkészítéséhez, valamint gyümölcsök és zöldségek hámozásához, szeleteléséhez, tisztításához.

A ZWILLING® Pro sorozat jellemzői:

 • Klasszikus formatervezés és innovatív technológia, melynek köszönhetően a kések biztonságosak és rendkívül pontosak.
 • A kések pengéje az európai és a japán késgyártás elemeit ötvözi.
 • Ívelt Pro Touch ujjvédő a kényelmesebb, pontos és biztonságos késvezetéshez
 • A kés nyele magas minőségű műanyagból készül, és három szegeccsel van erősítve.
 • Standard kézvédővel rendelkeznek.
 • A kézvédő és a kések nyele között sima az átmenet.
 • Egyedi, kivételesen a ZWILLING J. A. Henckels társaság számára gyártott acélból készülnek.
 • FRIODUR® – különleges edzési technológia.
 • SIGMAFORGE® - 1 db acéllapból vannak kovácsolva.
 • 57 HRC Rockwell a keménységük.
 • A késeket kézzel köszörülik.
 • Az élességet lézer segítségével ellenőrzik.
 • Tisztíthatók mosogatógépben, de inkább a kézi tisztítást ajánljuk.

A ZWILLING a Solingeni késgyártás zászlóvivője, ezért állandóan technológiai improvizációkon dolgozik, termékei innovatívak és formailag átgondoltak, ami nem is csoda, hiszen több, mint három évszázados gyártási tapasztalat áll a cég mögött. A ZWILLING® Pro késsorozat megalkotása az olasz Matteo Thun építesz és formatervező nevéhez kötődik. A klasszikus kialakítású ZWILLING® Pro késeknek szegecses nyelük és speciális, ívelt kézvédőjük van, melynek köszönhetően nagyon kényelmes a használatuk.

A ZWILLING® Pro késsorozat megalkotása során a formatervezők a következő tulajdonságok tökéletesítésére összpontosítottak: megjelenés, kialakítás, sokoldalú használati lehetőség, alapanyag és az összkomfort érzése. Csúcsminőségű késekről van szó, melyek innovatív megalkotása bevált hagyományokon alapul. Pengéjük éles és tartós, a kések vékony nyele pedig ösztönösen rávezeti az ember kezét a biztonságos tartásra.

Felhasznált alapanyagok és a gyártási technológiák

A kések gyártásához speciális, kiváló minőségű, optimális króm és szén mennyiséget tartalmazó késacélt használnak, melyet kivételesen a ZWILLING J. A. Henckels társaság számára gyártanak. Ezek a kések rugalmasak, jó a kezdeti vágási teljesítményük, hosszú az élettartamuk és kiválóan ellenállnak a rozsdásodásnak, emellett könnyen élezhetők. Ennek a különleges késacélnak a Rockwell-skála szerint 57 HRC a keménysége. A gyártási „recept” kiválóságát igazolja az is, hogy mind ez idáig több mint 100 millió kést állítottak elő belőle, anélkül, hogy a 40 év alatt bármit is változtattak volna az acél összetételén.

Az acélt egy különleges, szabadalmaztatott FRIODUR® eljárással edzik, amely során az acélt több mint 1000 °C-ra hevítik, majd hirtelen -70 °C-ra hűtik le, ezt követően pedig még kétszer mintegy 250 °C-ra hevítik. Az acél molekuláris szerkezete ennek hatására megváltozik, ami jelentősen növeli a kés keménységé és ellenállóképességét.

A kés pengéje egy darab acélból készül, SIGMAFORGE® módszerrel kovácsolják, amely jelentősen felerősíti a penge tulajdonságait. Az ilyen módon kovácsolt pengék szerkezete sűrű és homogén, tehát szilárdabb, szívósabb és az élük sokkal nehezebben tompul el.

A stabil él és a tökéletesen kivitelezett geometria a penge kivételes vágóképességet és pontosságát eredményezi. A kések hegye rendkívül hegyes, ami nagyobb élességet és ezáltal kényelmesebb szeletelést biztosít. A szimmetrikus „V” alakú penge könnyedén hatol át az élelmiszereken, így nagyon könnyű a használata.

A Pro Touch kézvédő az egy darab acélból készült, és a penge részeként került integrálásra. Biztosítja a súly helyes elosztását, védi az ujjakat, hogy azok ne csusszannak le a kés élére, és a kés pontos irányítását biztosítja. A ZWILLING® Pro kések kézvédője és nyele között rendkívül sima az átmenet, így a fogása még kényelmesebb.

Az ergonomikus nyél szintetikus műanyagból készül, amely törhetetlen és ellenáll az ütéseknek, illetve az étkezési savaknak. Tisztítható mosogatógépben. Az egyes részek tökéletes összeillesztése megakadályozza a lerakódások és a baktériumok megtapadását, így a kések a legszigorúbb higiéniai követelményeknek is megfelelnek.

A ZWILLING kések karbantartása

A műanyag nyelű kések tisztíthatók mosogatógépben, de mindenképp a kézi tisztítást javasoljuk, mely kíméletesebb a késekhez. Amennyiben Ön ennek ellenére a mosogatógépben való tisztítást részesíti előnyben, kérjük, ne feledje, hogy a késeknek sérülhet a minősége, ha a mosogatás során más evőeszközökbe, fazekakba vagy serpenyőkbe ütköznek. A mosogatógépbe való tisztítás során ezért ügyelni kell arra, hogy a kések pengéje ne érintkezzen más tárgyakkal. A gyártó mosogatógép használata esetén max. 55 °C-os program használatát javasolja.

A ZWILLING kések élezése

Időről időre minden késnek élesítésre lehet szüksége. A ZWILLING® Pro kések élezéséhez a TWIN Stone Pro és a TWIN Finishing Stone Pro fenőkövet, valamint a gyémántréteges ZWILLING és a 23 cm hosszú, wolfrám-karbid réteges TWIN® 1731 fenőrúdat javasoljuk. Eredeti élezést is kínálunk közvetlenül a gyártónál - a késeket a németországi ZWILLING J. A. Henckels társaságba küldjük.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Faragó kések
Jótállás: 2 év
Súly: 0.15 kg
Méret: 10 cm
Pengehossz: 10 cm
Tulajdonságok: Mosogatógépbe alkalmas
Terméktípus: Speciális kés
Sorozat: ZWILLING Pro
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: