Forged - japán acélból készült kések

Tökéletesen éles és gyönyörűen kidolgozott. A Forged kések pontosan ilyenek, kézzel kovácsoltak prémium minőségű japán acélból. Egy konyhai dísz, amely hosszú éveken át szolgálja majd Önt. Kovácsolt kés vásárlásán gondolkodik? Nem tudja, melyik sorozatot válassza? Lépésről lépésre végigvezetjük Önt a japán acélból kézzel kovácsolt kések világán. 

Mit tud meg a cikkből? 

  1. Hogyan készülnek a Forged kések
  2. Különbségek a 6 különböző sorozat között
  3. Hogyan kell ápolni a Forged késeket

 

Japonske noze - Forged

Forged kések gyártása

 Mi teszi a Forged késeket egyedivé? Ezek a lenyűgöző kések két kontinens harmóniája:

Hollandia híres festőmestereinek tökéletes ecsetvonásairól
Japán létrehozta a késkészítő mesterek iskoláját, akik híresek az élességükről és az erejükről

Kombinálja a japán kézművességet és a holland szemet a szépség és a részletek iránt, és egy olyan kést kap, amely a jégen keresztül vág, és gyönyörűen néz ki.

Miért fontos a kovácsolás a késeknél?

A kovácsolást az anyag megerősítésére és egységesítésére használják. Egy jó kovácsolás akár többszörösen is megerősítia kést. Egy ilyen kés pengéje nem törik el könnyen, és megfelelő hőkezelés után nagy ellenállóképességet és tartósságot kap. A z minőségi evőeszközgyártók kései a végső feldolgozás előtt kovácsolásra kerülnek. Többnyire félkész pengékként egy szerszámban. Ez az a forma, amely a penge előzetes formáját adja.

A legjobb kézműves késkészítők azonban kézzel, szabadkézi kovácsolással kovácsolják a pengéket. Ehhez pedig nagy szakértelem, tapasztalat és kézügyesség szükséges. Ez nem gyártás, ez művészet.

Hogyan kovácsolják a kovácsolt késeket? Nézze meg a készítésről készült videót:

 

 

Hat különböző stílus, ugyanaz a kompromisszumok nélküli minőség

A Forged késeket v hat különböző sorozatban gyártják. Mindegyik kézzel készült prémium minőségű japán acélból. Elsősorban a kialakítás és a kivitelezés részleteiben különböznek egymástól.

Forged Katai kucharsky nuz 2Forged Katai

a tenger hullámai mellett születtem
kézzel kovácsolt, gondosan megmunkált a rendkívüli szépség érdekében
fogantyú gyökérfából készült

A sorozat ihletét a tenger hullámai adták. A markolat és a penge lekerekített vonalú. A pengét kézzel kovácsolták 5 réteg japán acélból, ugyanolyan típusú kalapáccsal, mint a többi sorozatot, majd egy finom kalapáccsal kovácsolták, hogy teljesen egyedi megjelenést biztosítsanak. A nyél gyökérfából készült. A fát először gyantával kezelik, majd préselik és megformázzák. Ezáltal minden kés egyedi megjelenésűvé, méretűvé, színűvé és faanyagúvá válik.

Reddot 2020A Katai sorozat elnyerte a neves Reddot Design Award 2020-as terméktervezési díjat!

 

Forged Katai kucharsky nuz

Forged Katai szakácskés Santoku

pridat do kosiku

  


Forged Olive Santoku nuz

Forged Olive

egyszerűen gyönyörű és időtlen vagyok
erős japán acélból készült penge és napfényes olajfából készült nyél
szerelem vagyok első látásra, és gyönyörűen illeszkedem a kezedbe

A robusztus acél és a s gyönyörű olajfa kombinációja életre keltette a népszerű sorozatot. Az olajfát gyönyörű és jellegzetes fa textúrája jellemzi. Az időtlen megjelenés különösen jól illik a modern, letisztult vonalvezetésű konyhákhoz.

Forged Olive Santoku nuz 18cm

Forged Olive Santoku kés

pridat do kosiku

 


Forged Sebra japonsky nuz na zeleninu 2Forged Sebra

sikkes vagyok és van stílusom
kovácsolt z japán acél penge
Fogantyú sötét Mozambiki ébenfából

A sorozat legstílusosabb darabja gyönyörű sötét fa fogantyúval büszkélkedhet amelyet újra és újra meg akar majd érinteni. Ezek a gyönyörű kések évekig díszítik majd konyháját.

Forged Sebra japonsky nuz na zeleninu

Forged Sebra japán zöldségkés

pridat do kosiku

 


Forged VG10Forged VG10

én vagyok a leghűségesebb a japán kivitelezés par excellence
kovácsolt penge 5 rétegű prémium japán acélból készült, amely a damaszkuszi késekre jellemző
fogantyú luxus gyökérfából készült

Az úgynevezett Damaszkuszi kések két vagy több különböző tulajdonságú acélból állnak, amelyek mechanikusan kapcsolódnak egymáshoz. Az így kapott acél a felhasznált acélok legjobb tulajdonságait veszi fel. A kés keménysége és tartóssága a pengén található gyönyörű és dekoratív mintával párosul. Ez teszi a damaszkuszi késeket a késkészítési készség és a luxus szinonimájává. A VG10 sorozat kései bőr tokban vannak csomagolva.

Forged VG10 kucharsky nuz

Forged VG10 szakácskés

pridat do kosiku

 


Forged Brute kucharsky nuz 2Forged Brute

született állat vagyok tűzből és hamuból
mesterkovács, tűz és japán acél - csak ennyi kell ahhoz, hogy felemelkedjek
nem vagyok valami fényezett kis hölgy, a sebhelyeimet  büszkén viselem

A kovácsolt kések kizárólag  acélból készülnek a Forged legképzettebb kovácsmestereinek kezében. Nem csiszoltak, így láthatók a kovácsolás nyomai, és minden darab egyedi. A tiszta kézművesség szerelmeseinek, mindenféle igényesség nélkül.

Forged Brute kucharsky nuz

Forged Brute szakácskés

pridat do kosiku

 


Forged IntenseForged Intense

nyugodt erő vagyok
kovácsolt kés  apró kiemelésekkel
gondosan csiszolt a kifinomult megjelenésért

Ezek a kések „intenzívek, de nem brutálisak“. A mindenre kiterjedő Brute termékcsalád ellentétben az Intense kifinomultabb megjelenése nyugodtabb és hagyományosabb. Ha lenyűgözik a  fémmarkolatú kések, de szereti a finomabb kialakítást, akkor ez a kínálat az Ön számára készült.

Forged Intense univerzalni nuz

Forged Intense univerzális kés

pridat do kosiku

 

 

A Forged sorozat minden egyes tagja az alkalmazástól függően a kések teljes választékát kínálja. Tekintse meg az összes Forged kést:

Lásd a késeket

A különböző késtípusok közötti különbségekről vásárlási útmutatónkban olvashat.

 

 


Hogyan kell ápolni a Forged késeket

A kovácsolt kések kézműves termékek. Előállításuk évszázados japán hagyományokon alapul. Ezek a kések hosszú éveken át hűséges társai lesznek. Ezek azonban nem ipari termékek, és némi gondosságot igényelnek:

  • a kézzel kovácsolt késeket ne mossa mosogatógépben
  • a legjobb, ha meleg vízzel és enyhe mosószerrel mossuk őket.
  • azonnalszárítsa meg őket
  • ha a kés hosszú ideig érintkezik a folyadékkal, rozsdafoltok jelenhetnek meg
  • az első használat előtt tisztítsa meg a késeket. A kések védőbevonattal rendelkeznek a szállítás és tárolás érdekében.
  • a Brute és Intense kések markolatán a vastag védőréteg miatt rövid ideig még előfordulhat "foltosodás", de ez hamarosan eltűnik.
  • ha hosszú ideig nem használja a késeket, ajánlatos enyhén megkenni őket természetes olajjal, pl. olíva - vagy napraforgóolajjal
  • a fából készült nyelű késeket időről időre (attól függően, hogy milyen gyakran használják őket) a vágódeszkák ápolására használt olajjal kell kenni 

 

A Forged kések készítése egy élmény, hisszük, hogy a használatuk minden nap egy kis élmény lesz az Ön számára.