Séf kések

összesen 25 termék
Szakácskés KINEO 20 cm, WMF
Outlet
25 730 Ft –20 %
20 580 Ft
WM1896156032
Szakácskés AJAX RED SPIRIT 20 cm, F.Dick
45 790 Ft –15 %
38 770 Ft
FDCK8172220
Szakácskés GRAND GOURMET 20 cm, WMF
46 370 Ft –20 %
37 090 Ft
WM1880396032
Szakácskés PERFORMER 20 cm, Wüsthof
121 540 Ft
WU1061200120
Szakácskés CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
93 780 Ft
WU459620
Szakácskés CLASSIC WHITE 20 cm, Wüsthof
63 650 Ft
WU1040200120
Szakácskés CLASSIC, 20 cm, széles penge, barázdás, Wüsthof WU457220
Szakácskés FOUR STAR 20 cm, Zwilling
40 590 Ft –20 %
32 360 Ft
ZW31071201
Szakácskés CLASSIC 20 cm, Wüsthof
57 570 Ft
WU458220
Szakácskés NORDIC KITCHEN 20 cm, Eva Solo
106 490 Ft –10 %
95 200 Ft
ES515403
Szakácskés CLASSIC IKON CREME 20 cm, Wüsthof
69 540 Ft
WU4596020
Szakácskés NOW.S 20 cm, piros, Zwilling
20 260 Ft
ZW53081201
Szakácskés GOURMET 20 cm, Wüsthof
34 580 Ft
WU456220
Szakácskés TWIN GOURMET 20 cm, Zwilling
21 880 Ft
ZW31625200
Szakácskés 20 cm, fa, Victorinox
23 650 Ft
VN5550020
Szakácskés CLASSIC LINE 20 cm, WMF
18 700 Ft –20 %
14 960 Ft
WM1874666030
Szakácskés 20 cm, fa, Victorinox
21 890 Ft
VN5520020
Szakácskés GRAND CLASS PC 20 cm, WMF
50 250 Ft –20 %
40 200 Ft
WM1891716032
Szakácskés SWISS MODERN 20 cm, Victorinox
49 420 Ft
VN6901020G
Szakácskés MO-V 20 cm, Samura
20 090 Ft –5 %
18 990 Ft
SMRSNMVSN
Szakácskés SWISS MODERN 20 cm, fekete, Victorinox
25 630 Ft
VN6901320B
Szakácskés BAMBOO 20 cm, Samura
25 400 Ft
SMRSNBSN
Fel
További termékek

Szakácskések - egy kés, amire minden konyhában szükség van

Mi az a szakácskés?

A szakácskés egy nagyon sokoldalú konyhakés, amelyet számos konyhai feladatra használnak (húsvágáshoz, szeleteléshez, valamint a zöldségek aprításához), és a három kés egyike, amelyet minden konyhában és minden szakácsnak kéznél kell lennie ( nézze meg a konyhai késekről szóló teljes útmutatót, hogy megnézze a fennmaradó két kést, amelybe feltétlenül be kell fektetnie).

A szakácskés széles pengével rendelkezik, amely felfelé ívelő csúcsot alkot. A penge hossza általában 18-24 cm.

Mi a különbség a szakácskés és a Santoku kés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a Santoku és Szakács késeket a legkülönbözőbb vágási feladatokhoz. Mik az alapvető különbségek e két késtípus között? A séfkéseknek hosszabb a pengéje, és a pengéjük kettős élű, szemben a Santoku késekkel, amelyek általában egyélűek. A szakácskés pengéjének formája miatt a pengét előrefelé lendíti, míg a Santoku késsel egyetlen, lefelé irányuló vágással szeletel.

Mire használják a szakácskést?

A szakácskés ívelt pengéje lehetővé teszi a "hintázó" vágási módszert, ami a széles pengével együtt a szakácskést tökéletes eszközzé teszi:

  • sok zöldség egyszerre történő aprítása és feldarabolása
  • hús vágása, szeletelése és feldarabolása
  • sajt szeletelés
  • gyümölcsök és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása

A Kulinában megbízható márkák által gyártott minőségi szakácskéseket talál, amelyek ellenállnak az igénybevételnek. Nézze meg a Wusthof, Zwilling vagy a WMFkéseket. Megnézheti a legkelendőbb szakácskéseinket itt.

Hogyan kell élezni egy szakácskést?

Ha naponta használja a szakácskését, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - éleztesse meg egy késélezővel. A legjobb módszer a szakácskés élezésére a csiszolókő, amellyel mindkét oldalról 15-20 fokon kell élezni, vagy acélrúddal. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A minőségi szakácskések komoly befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a kése sokáig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt tisztítószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe.
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • tárolja külön a késeket, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy késtartó tokot
  • élezze rendszeresen a kését