Lazackések

összesen 3 termék
Lazac kés GOURMET 29 cm, Wüsthof
31 990 Ft
WU1035047029
Lazac kés PROFESSIONAL "S", Zwilling
60 330 Ft
ZW31122311
Lazac kés FOUR STAR 31 cm, Zwilling
51 250 Ft
ZW31082311

Lazac kések - készítse el a nagy halat anélkül, hogy megsérülne

Szükségem van a konyhámban egy lazackésre?

A nagyobb halak, például a lazac, a tonhal vagy a szürke tőkehal filézéséhez, szeleteléséhez és nyúzásához speciális kés használata szükséges, ezért ha rendszeresen készít ilyen típusú halakat, érdemes lehet egy megfelelő lazackést vásárolni. Ez a késtípus egy vékony, hajlékony és éles ,körülbelül 30 cm hosszú pengével rendelkezik, amely könnyen becsúsztatható a hal bőre és húsa közé anélkül, hogy felszakadna vagy elszakadna, mint egy hagyományos szakácskés vagy kenyérvágó kés használata esetén.

A lazackés a füstölt lazac rendkívül vékony szeleteinek vágására is tökéletes, mivel a penge szerkezete megakadályozza a nyers halak megtapadását.

Mi a legegyszerűbb módja a lazac megnyúzásának?

A lazac bőrét forró serpenyőben ropogósra sütjük, és nagyon finom, ha azonban filézni kell a lazacot, akkor az alábbi utasításokat használjuk:

  • Távolítsa el a lazac csontjait. A lazacot a halkereskedők általában darabokra vágják és kicsontozzák, mielőtt eladják, de győződjön meg arról, hogy a lazac nem tartalmaz csontokat, és ellenőrizze újra. A csontokat egyszerűen eltávolíthatjuk, ha a lazacot egy tál peremére fektetjük.
  • A lazacot bőrrel lefelé egy tálra helyezzük vágódeszkára
  • A bőr és a hús között ejtsen egy kis vágást, és helyezzen egy lazac- vagy más éles kést a bőr és a hús közé. Fogja meg a halat erősen a bőrénél fogva, a kést a bőr felé fordítsa lefelé, és lassan csúsztassa a kést a bőr és a hús közé.
  • Fordítsa a kést úgy, hogy az párhuzamos legyen a vágódeszkával, és egyik kezével szorosan fogja a lazac bőrét, a másikkal pedig fűrészelje át a lazac húsát az ellenkező irányba, elválasztva a lazac bőrét a lazac húsától. Ügyeljünk arra, hogy ne vágjunk túl mélyen a húsba, a kést a vágódeszkával párhuzamosan, a lehető legközelebb a bőrhöz tartsuk.

A lazítókések nagyszerű konyhai segítők, és ha jó minőségű késekről van szó, akkor évekig szolgálnak majd. A prémium minőségű rozsdamentes acélból készültek, rozsdamentesek és nagyon sokáig élesek maradnak. A Kulina oldalon olyan neves márkák prémium minőségű lazítókéseit találja, mint a Zwilling és a Wüsthof.

Hogyan ápoljuk a lazackést?

A konyhakések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a lazítókés sokáig kitartson, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó alábbi egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • tárolja a lazackést külön (ha lehetséges, használjon késtáskát)
  • rendszeresen élesítse a kését