Lazackések

összesen 1 termék
Lazac kés GOURMET 29 cm, Wüsthof
31 990 Ft
WU1035047029

Lazac kések - készítse el a nagy halat anélkül, hogy megsérülne

Szükségem van a konyhámban egy lazackésre?

A nagyobb halak, például a lazac, a tonhal vagy a szürke tőkehal filézéséhez, szeleteléséhez és nyúzásához speciális kés használata szükséges, ezért ha rendszeresen készít ilyen típusú halakat, érdemes lehet egy megfelelő lazackést vásárolni. Ez a késtípus egy vékony, hajlékony és éles ,körülbelül 30 cm hosszú pengével rendelkezik, amely könnyen becsúsztatható a hal bőre és húsa közé anélkül, hogy felszakadna vagy elszakadna, mint egy hagyományos szakácskés vagy kenyérvágó kés használata esetén.

A lazackés a füstölt lazac rendkívül vékony szeleteinek vágására is tökéletes, mivel a penge szerkezete megakadályozza a nyers halak megtapadását.

Mi a legegyszerűbb módja a lazac megnyúzásának?

A lazac bőrét forró serpenyőben ropogósra sütjük, és nagyon finom, ha azonban filézni kell a lazacot, akkor az alábbi utasításokat használjuk:

  • Távolítsa el a lazac csontjait. A lazacot a halkereskedők általában darabokra vágják és kicsontozzák, mielőtt eladják, de győződjön meg arról, hogy a lazac nem tartalmaz csontokat, és ellenőrizze újra. A csontokat egyszerűen eltávolíthatjuk, ha a lazacot egy tál peremére fektetjük.
  • A lazacot bőrrel lefelé egy tálra helyezzük vágódeszkára
  • A bőr és a hús között ejtsen egy kis vágást, és helyezzen egy lazac- vagy más éles kést a bőr és a hús közé. Fogja meg a halat erősen a bőrénél fogva, a kést a bőr felé fordítsa lefelé, és lassan csúsztassa a kést a bőr és a hús közé.
  • Fordítsa a kést úgy, hogy az párhuzamos legyen a vágódeszkával, és egyik kezével szorosan fogja a lazac bőrét, a másikkal pedig fűrészelje át a lazac húsát az ellenkező irányba, elválasztva a lazac bőrét a lazac húsától. Ügyeljünk arra, hogy ne vágjunk túl mélyen a húsba, a kést a vágódeszkával párhuzamosan, a lehető legközelebb a bőrhöz tartsuk.

A lazítókések nagyszerű konyhai segítők, és ha jó minőségű késekről van szó, akkor évekig szolgálnak majd. A prémium minőségű rozsdamentes acélból készültek, rozsdamentesek és nagyon sokáig élesek maradnak. A Kulina oldalon olyan neves márkák prémium minőségű lazítókéseit találja, mint a Zwilling és a Wüsthof.

Hogyan ápoljuk a lazackést?

A konyhakések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a lazítókés sokáig kitartson, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó alábbi egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • tárolja a lazackést külön (ha lehetséges, használjon késtáskát)
  • rendszeresen élesítse a kését